Η αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή είναι απαιτητική. Έχει δυνατούς παίκτες και υψηλά στάνταρς και ένα ξενοδοχείο χρειάζεται να τικάρει αρκετά κουτάκια για να θεωρείται top. Το AthensWas ωστόσο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δυο βήματα σχεδόν από την Ακρόπολη, έχει δώσει βάρος στην αρχιτεκτονική και το interior design και κρατάει καλά στον Αθηναϊκό ανταγωνισμό .

Πρόσφατο μέλος των Design Hotels, το AthensWas αντλεί από το ρεύμα του κλασικού μοντερνισμού που άνθισε στην Αθήνα τις δεκαετίες του 1950 – 1970, μεταφέροντάς τον στο σήμερα και επαναπροσδιορίζοντάς τον. Στο εξωτερικό του κτηρίου κυριαρχεί το γυαλί και το μέταλλο, ενώ στο εσωτερικό του το μάρμαρο και το ξύλο. Η αισθητική είναι 50s αλλά με μια πιο φρέσκια ματιά, οι χώροι είναι άνετοι, οι γραμμές λιτές και καθαρές. Τα χρώματα στα έπιπλα, τους τοίχους και τα πατώματα βρίσκονται σε μια διαρκή επικοινωνία, αποδεικνύοντας μια ευχάριστη παιχνιδιάρικη άποψη και δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας σε όλους τους χώρους του. Πολλά έπιπλα θα χαρίσουν στον επισκέπτη ρίγη γλυκιάς νοσταλγίας.

Τα δωμάτια παίζουν και αυτά στους ίδιους τόνους, με κυρίαρχο παντού το ξύλο, να υποστηρίζεται από έξυπνους κρυφούς φωτισμούς, μαλακά υλικά και ζεστά χρώματα. Η διακόσμηση είναι προσεγμένη και η πολυτέλεια διακριτική. Ιδιαίτερα αγαπάμε τη Hellenic Suite με την τεράστια βεράντα με την πανοραμική θέα, τη μοκέτα με τα γεωμετρικά μοτίβα και τα φινετσάτα έπιπλα.

Φυσικά το AthensWas δεν θα μπορούσε να μην έχει το rooftop resto του με θέα στην Ακρόπολη. Πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του το Senses και ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου προετοιμάζει κλασικά ελληνικά πιάτα με ένα σύγχρονο twist – ακριβώς η φιλοσοφία που υπηρετεί το design ολόκληρου του ξενοδοχείου δηλαδή.

https://www.athenswas.gr/el/