Ευρώπη- τιμή εισιτηρίου με ενδιάμεση στάση

paefstra

Member
Μηνύματα
13.055
Likes
41.223
Έχω παρατηρήσει ότι ακόμη και στην Ευρώπη κάποια ψαχτηρια βγάζουν πολύ χαμηλοτερες τιμές όταν πετάς σε προορισμό με ενδιάμεση στάση με την ίδια εταιρεία, παρά όταν πετάς απ ευθείας στην ενδιάμεση στάση.
Ας πουμε με Aegean η διαδρομή ΓενευηΑθηνα Θεσσαλονίκη στα 56 ευρώ κάποιες μέρες, όταν το Γενευη Αθήνα έχει την ίδια ημερομηνία ψηλότερη τιμή.
Το ίδιο είδα και πριν λίγο που κοίταξα το Αθήνα- Μαδρίτη- Λισαβώνα με Iberia, πολύ φτηνότερο από το Αθήνα Μαδρίτη, στην ίδια ημερομηνία.
Το έχω εκμεταλλευτεί κι εγώ μια φορά αυτό με τη SAS με αποκλειστικό σκοπό να πάρω πολλά μίλια, εκτός από την ελκυστικότερη τιμή.
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό και κάποιος κανόνας ώστε να τα βρίσκουμε συχνότερα; Πχ είναι πολύ πιθανότερο να βρω τα 56 ευρώ της Aegean από προορισμό του εξωτερικού- στάση Αθήνα- αφιξη σε αεροδρόμιο της περιφέρειας.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό
Ναι, το λένε married segments pricing. Η διαθεσιμότητα π.χ. για το ATH-MAD-LIS είναι ένας κουβάς, η διαθεσιμότητα για το ATH-MAD είναι ένας άλλος κουβάς. Όσο αδειάζει ένας κουβάς οι τιμές ανεβαίνουν, αλλά δεν αδειάζουν με την ίδια ταχύτητα. Επίσης, ανά κουβά μπορεί να είναι και διαφορετική τελείως η τιμολογιακή πολιτική (βλέπε π.χ. ATH-DXB/DOH που συστηματικά είναι ακριβότερα από πολλούς προορισμούς μέσω αυτών).

και κάποιος κανόνας ώστε να τα βρίσκουμε συχνότερα;
Όχι.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom