Χωρίς βίζα και επιπλέον αξιολόγηση θα ταξιδεύουν οι Έλληνες στις ΗΠΑ

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Απαλλάσσονται από τη βίζα για τις ΗΠΑ οι Έλληνες πολίτες, ενώ παύει και η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με επιστολή, που απέστειλαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη,η Ελλάδα παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως, ενώ μέχρι τώρα και ειδικότερα μετά την έκδοση των νέων διαβατηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλής ασφάλειας, οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται πως από την Ελλάδα τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη».

Πηγή: http://ht.ly/6JwM30mlj8T
 

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.272
Likes
7.905
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
????????????????? το βλέπω από εχτές εδώ και εκεί γραμμένο και δεν καταλαβαίνω για τι χαιρόμαστε ? η βίζα έχει αντικατασταθεί (για τουριστικούς λόγους εδώ και πολλά χρόνια !)από την ΕSTA,οπότε ? συνεχίζω με ???????????????????
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Ήταν να μας πετάξουν το από ΕΣΤΑ λόγο της προϊστορικής ταυτότητας.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.395
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom