Μια παράξενη κατανομή θέσεων στο αεροπλάνο.

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Γυρίζοντας από την Μαδρίτη, στο αεροπλάνο της πτήσης Μαδρίτη – Ρώμη της Alitalia , ο πιλότος μας πληροφόρησε πως «μας έδωσαν μεγαλύτερο αεροπλάνο από αυτό που ήταν προγραμματισμένο και έτσι έχουμε πολλές ελεύθερες θέσεις» (εμένα ένα απλό 321 μου φάνηκε πάντως)
Α, ωραία, σκεφτήκαμε εμείς, θα κάτσουμε όπου θέλουμε. :D

Αλλά συνέβη το αντίθετο! Ήρθαν οι αεροσυνοδοί πριν την απογείωση και μας μάζεψαν όλους στο πίσω και στο μπροστά μέρος του αεροπλάνου, αφήνοντας εντελώς άδειο το μεσαίο τμήμα (κάπου 20 σειρές). :shock:

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, επειδή με ενοχλούσε ένα παιδάκι που κλωτσαγε από πίσω συνεχώς το κάθισμα μου, άλλαξα θέση και πήγα εκεί, στο άδειο τμήμα του αεροπλάνου (όπου έκανε λίγο κρύο – δεν ξέρω γιατί)

Πριν τη προσγείωση, ήρθαν και πάλι οι αεροσυνοδοί και μου ζήτησαν να πάω στη θέση μου.
Γιατί αυτή η κατανομή θέσεων; Γιατί αυτή η αυστηρότητα στο να μείνει άδειο το μεσαίο τμήμα;
Ξέρει κανείς κάτι; :roll:


ΥΓ. Περισσότερα για την θαυμάσια αυτή εταιρία θα γράψω όταν (και αν) έρθει κάποιος εμπειρογνώμονας να εξετάσει την σπασμένη μου βαλίτσα... :bash:
 

akoureftos

Member
Μηνύματα
12
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Καϊμάκτσαλαν
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Εμενα, μου φαινεται πιο πιθανο, να υπηρχε καποιο προβλημα, σε εκεινο το σημειο(οπως ανεφερες ήδη, οτι δλδ, εκανε κρυο) αλλιως δε γνωριζω
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Κατά την απογείωση και προσγείωση πρέπει να είναι έτσι ώστε να μν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κέντρο βάρους του αεροπλάνου. Κατα τη διάρκεια της πτήσης δεν υπάρχει πρόβλημα να κάτσεις σε κάποια άλλη θέση.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Σωστά τα είπε ο SkullFlower... έχει να κάνει με το κέντρο βάρους του αεροπλάνου...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τότε γιατί δεν το φροντίζει αυτό αυτόματα το σύστημα που διανέμει τις θέσεις κατά το checkin, και πρέπει να το κάνουν αυτό οι αεροσυνοδοί?
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Μα ένας λόγος του αυτόματου συστήματος τσεκιν ειναι ακριβως να κατανέμει τις θέσεις ομοιόμορφα ώστε να μην υπάρχει προβλημα ανισοκατανομής βάρους. Επειδή θα φεύγατε με άλλου τύπου αεροπλάνο, το σύστημα είχε εκδωσει τις θέσεις συμφωνα με τον τυπο εκεινου του αεροσκαφους.
Γνωρίζοντάς το αυτό οι αεροσυνοδοί, για να ειναι σιγουροι, έκαναν αυτο που είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν αν χαλάσει το σύστημα αυτοματης κατανομης θεσεων, να βαλουν δηλαδη τους επιβατες οπως σας τοποθετησαν, μπροστα και πισω...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δεν μπορεί να το υπολογίσει το σύστημα... πώς θα το υπολογίσει? Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αεροπλάνο άλλαξε την τελευταία στιγμή μάλλον... πολλοί ίσως είχαν κάνει ηλεκτρονικό check in... επίσης θα υπήρχε πρόβλημα και με την διάταξη του cargo... έχει συμβεί και σε μένα 2 φορές αυτό... πάντα οι αεροσυνοδοί επιφορτίζονται στο να κατανέμουν ισομερώς τους λιγοστούς επιβάτες...
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
τι μου θυμισατε τώρα...με το κεντρο βάρους....
καποτε ..μαλλον πριν 20 χρονια ταξιδευα με μια απο τις τελευταίες ντακότες που ειχε τότε σε κινηση η αεροπορια στρατού...απο λαρισα για λήμνο..
οι λιγοστοι επιβατες που ειμασταν μέσα κρατουσαμε ενα αεροσυμπιεστή για να μην μετακινηθει και μετατοπισθει το κεντρο βάρους...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Kαι είναι αυτή η βέλτιστη κατανομή του βάρους? Αν δηλαδή αντί π.χ. να γεμίσουν τις 5 τελευταίες και τις 5 πρώτες σειρές μοίραζαν τους επιβάτες σε 7 σειρές μπρος και 7 σειρές πίσω (με ισάριθμες κενές θέσεις ανάμεσα στους επιβάτες στις μπροστά και τις πίσω σειρές) θα υπήρχε διαφορά?
Γιατί μου φαίνεται ότι και η απόσταση από το Galley έπαιξε κάποιο ρόλο?
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
τι ψιρίζετε τωρα για να καταλάβω
ο άνθρωπος ήταν σαφής : πέταξε με alitalia αυτό τα λέει όλα
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
τι ψιρίζετε τωρα για να καταλάβω
ο άνθρωπος ήταν σαφής : πέταξε με alitalia αυτό τα λέει όλα
Χοχο, πράγματι, ήταν μια εμπειρία, μια υπερπαραγωγή … από την ανάποδη.
Είχε από όλα: Και καθυστερήσεις, και σπασμένες βαλίτσες και αεροσυνοδούς σε πλήρη ύπνωση και σπασμένα καθίσματα και επιβάτες που κοιμόντουσαν (έχοντας ξαπλώσει κατά μήκος τριών θέσεων) την ώρα της προσγείωσης ! :shock: Απίστευτα πράγματα. :shock:


Αλλά εδώ το θέμα ήταν άλλο.
Σας ευχαριστώ παιδιά. Μου λύσατε την απορία. :)
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ολα τα συγχρονα α/φ οπως σας εχω περιγραψει στο θεμα σχετικα με το ατυχημα της AF,εχουν ανακατανομη του κ.βαρους και κ.μαζας για τεχνικους λογους.
οι παρενεργειες αυτης της διαταξης εξουδετερωνεται πληρως απo το fly by wire kai apo τη γεωδετικη κατασκευη πτερυγων και κυριου σωματος με τη μεθοδο πεπερασμενων στοιχειων.
αρα και ολοι να κατσουν στο κεντρο σφιχταγκαλιασμενοι..........no problem.
ομως
για επιπροσθετους λογους ασφαλειας το πληρωμα ισοκατανεμει το βαρος του αεροπλανου και πολυ καλα κανει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.418
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom