• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

«Άνθρωποι και μνημεία στον αραβικό κόσμο»: Μία φωτογραφική έκθεση στο Αρχαιολογι

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.972
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Διαρκεί έως ----31 Δεκεβρίου 2011.






aagro.in.gr_files_1_audio_player.gif



Η φωτογράφος Φανή Σαρρή τα τελευταία είκοσι χρόνια ταξιδεύει και φωτογραφίζει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία δίνοντας βαρύτητα κυρίως σε θέματα που αφορούν στο Ισλάμ. Ταξιδεύει και φωτογραφίζει όχι για να κρίνει, να επαινέσει ή να καταδικάσει, αλλά για γνωρίσει και να αποτυπώσει με το φακό της τη συνύπαρξη των ανθρώπων με τα μνημεία.



Στην έκθεση στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η σύγχρονη ζωή και την αλληλεπίδραση του χώρου, των ανθρώπων και των μνημείων. Τα μνημεία σχετίζονται με όλους τους πολιτισμούς που άνθησαν στην περιοχή: τον ελληνικό, το ρωμαϊκό, το βυζαντινό, τον ισλαμικό κ.α. και αποτελούν πλέον κομμάτι του ανθρωπογενούς τοπίου, το οποίο βιώνεται καθημερινά από τους κατοίκους. Έτσι, μέσα από την έκθεση το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να «ζήσει» στιγμιότυπα ζωής των απλών, καθημερινών ανθρώπων μέσα και γύρω από τα μνημεία.
http://agro.in.gr/news/article/?aid=1231128543
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.014
Μηνύματα
924.007
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom