Ιταλία Ένα γεμάτο τριήμερο στη Βενετία στη μετα Covit εποχή

A7PILOT

Member
Μηνύματα
12
Likes
44
Περιεχόμενα

Καλησπέρα. Επειδή έχω βοηθηθεί πάρα πολύ στα ταξίδια μου, από τους φίλους και φίλες που γράφουν εδώ μέσα, αποφάσισα και εγώ να γράψω την εμπειρία μου από το τελευταίο ταξίδι με τη σύζυγο στη Βενετία. Σημειώστε ότι πάω για 4η φορά. Σκοπός να την ξαναδούμε χαλαρά....
  1. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με Ryan Air Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 αργά το βράδυ 08:50.Φτάσαμε TREVISO στις 21:30 ώρα Ιταλίας. Ούτε σκέψη να πάμε αυτή την ώρα στη Βενετία, οπότε μείναμε σε ξενοδοχείο στα 5 λεπτά με τα πόδια από το αεροδρόμιο. (Agriturismo Da Ninoti). Απ' έξω δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά ήταν ολοκάθαρο.
  2. Επόμενη μέρα ξύπνημα, καφέ, και ποδαράτο στα 5 λεπτά στο αεροδρόμιο. Από εδώ παίρνουμε το λεωφορείο που πάει κατευθείαν Βενετία, για να μην μπλέξουμε με τρένα και μετρό και όλα τα συναφή. Αναχωρεί κάθε 30 λεπτά από την κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με 12 ευρώ σε πάει κατευθείαν μέσα στη Βενετία, στην πιάτσα Ρόμα. Από εκεί επειδή δεν είχαμε βαλίτσες, επιλέξαμε να πάμε ποδαράτο (1,5 Km ) στο ξενοδοχείο που είχαμε επιλέξει με μια πρώτη βόλτα στις όχθες του μεγάλου καναλιού που χωρίζει στα δύο την Βενετία. Αυτή την εποχή δεν μυρίζει πολύ..... Ποτέ το καλοκαίρι.... Σαν ξενοδοχείο, επιλέξαμε. το Hotel Al Ponte Mocenigo για τους εξής λόγους: Είναι αξιοπρεπέστατο, ολοκάθαρο, με τεράστια δωμάτια και πολύ καλό πρωινό. Είναι μακριά από τη φασαρία του κέντρου, αλλά στην πράξη σε 10 λεπτά με το βαπορέτο είσαι στο κέντρο, γιατί η θέση του είναι ακριβώς δίπλα στη στάση San Stae της γραμμής Νο 1 του βαπορέτου. Αφού βολευτήκαμε στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε την κλασική τουριστική διαδρομή της πρώτης μέρας , γέφυρα Rialto και μετά San Marco. Ανεβήκαμε πάλι στο καμπαναριό, μπήκαμε πάλι στην εκκλησία, παντού με εισιτήριο, δεν ξαναμπήκαμε στο παλάτι του Δόγη, ήπιαμε καφέ στο γνωστό καφέ Florans (πονάει...) και επιστρέψαμε προς το ξενοδοχείο, όπου πήγαμε για φαγητό σε μια ταβέρνα στα 30 μέτρα δίπλα ( Osteria Mocenigo ) . Μία μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς και μια με φρούτα της θάλασσας με το τοπικό κρασί … Αψογα….
  3. Επόμενη μέρα μετά από ένα πολύ καλό πρωινό, αποφασίσαμε να κινηθούμε με τα πόδια πάλι ,( η Βενετία και το Μανχάταν θέλουν περπάτημα) βορειοδυτικά από την πιάτσα Ρόμα και .να βγούμε στην έξοδο του μεγάλου καναλιού και από εκεί στην Ακαδημία. Με τις απαραίτητες στάσεις, περάσαμε πάλι από το San Marco και κινηθήκαμε ανατολικά και βόρεια από το Rialto όπου καθίσαμε για φαγητό στην osteria “IL Paradiso perduto” (Trip Advisor). Αξιοπρεπέστατη, ίδιες φυσικά μακαρονάδες…. Από εκεί στα 5 λεπτά με τα πόδια στη στάση του βαπορέτο “Καζίνο” και αφού ενεργοποιήσαμε την κάρτα 24 ωρών του βαπορέτου (20 ευρώ η κάθε κάρτα, αλλά αξίζει) σε 1 λεπτό βρεθήκαμε απέναντι στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση 1 ώρα, και με το βαπορέτο σε 10 λεπτά σε μπαράκι στο Rialto.
 

A7PILOT

Member
Μηνύματα
12
Likes
44
4 .Τρίτη μέρα αφιερωμένη μόνο σε βαρκάδα, στα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο , Lido και Μεγάλο Κανάλι. Μετά το πρωινό, αφήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο και περάσαμε με το βαπορέτο απέναντι στη στάση Ca d'oro. Από εκεί ποδαράτο σε 7 λεπτά ήμασταν στη στάση Fondamenta Nove, στο βορειοανατολικό τμήμα της Βενετίας, από πού φεύγουν τα καραβάκια για τα νησιά. Με το βαπορέτο Νο 12 σε 10 λεπτά είχαμε φτάσει στο Μουράνο. Φυσικά χωρίς να πληρώσουμε κάνοντας χρήση της κάρτας 24 ωρών. Το Μουράνο είναι το νησάκι με τα υπέροχα κρύσταλλα. Φροντίστε να έχετε ζητήσει από το ξενοδοχείο να σας δώσουν μια κάρτα πελάτη για την είσοδο στα εργαστήρια, γιατί αλλιώς θα σας ζητήσουν 5 € το άτομο είσοδο. Μη βιαστείτε να ψωνίσετε…. Προσοχή γιατί υπάρχουν και μηχανής, όχι μόνο χειροποίητα… Αυτά που θα βρείτε και στις βιοτεχνίες , τα ίδια υπάρχουν και σε άλλα μαγαζιά. Φροντίστε να τα αγοράσετε όλα από ένα κατάστημα και κάντε παζάρια. Τουλάχιστον 1/3 κάτω έως μισό. Και να έχετε μετρητά... θα πετύχετε καλύτερη τιμή. Αφού ψωνίσαμε, ξεκινήσαμε με το βαπορέτο για το Μπουράνο. Είναι περίπου μία ώρα, για αυτό φροντίστε να καθίσετε. Στο Μπουράνο, τα σπίτια είναι πολύχρωμα. Ο λόγος είναι, διότι επειδή οι παλιοί ήταν όλοι ψαράδες , θα έπρεπε να βρίσκουν τα σπίτια τους και με την ομίχλη και λέγεται ότι τα βρίσκανε μόνο με το χρώμα. Η ώρα πέρασε , επιστροφή για San Marco, άλλη μία ώρα βαπορέτο και ήδη εχουμε ηλιοβασίλεμα..... όλο το Μεγάλο Κανάλι για το ξενοδοχείο, όπου πήραμε τις αποσκευές και ολοταχώς για Πιάτσα Ρόμα όπου θα πάρουμε το λεωφορείο κατευθείαν για Αεροδρόμιο. Φροντίστε, από την προηγούμενη μέρα που περάσατε από εκεί για την βόλτα σας, να έχετε βγάλει εισιτήριο από το
Tabbaco Shop στο βόρειο μέρος της πλατείας, με το τελευταίο λεωφορείο…. Εχει πολύ κόσμο....

5.Υπνο και πάλι στο Αγροτουριστικό κατάλυμα και 6,30 το πρωι ποδαράτο για την πτήση επιστροφής ( 08:05) στη Θεσνίκη.

6. Εάν θέλετε κάποια διευκρίνιση μην διστάσετε να ρωτήσετε.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ωραία περιγραφή @A7PILOT ,ευχαριστούμε.
Θεωρείς ότι σε μια μέρα και κάτι παίρνει κανείς καλή γεύση της πόλης;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.029
Likes
41.018
Ωραία περιγραφή @A7PILOT ,ευχαριστούμε.
Θεωρείς ότι σε μια μέρα και κάτι παίρνει κανείς καλή γεύση της πόλης;
Απο το ολοτελα, εστω μιαμιση μερα.
Ακουγεται η φωνη μου απο το υπερπεραν "θα ερθουν οι ασιατες και θα κλαψεις. Τωρα!!!".
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
Θεωρείς ότι σε μια μέρα και κάτι παίρνει κανείς καλή γεύση της πόλης;
Είναι ένα ικανό χρονικό διάστημα για να δεις κάποια βασικά πράγματα και να αποφασίσεις αν σου αρέσει. :)
 

A7PILOT

Member
Μηνύματα
12
Likes
44
Οντως είχα αρκετά χρόνια να πάω...15+...
Μιάμιση μέρα ναι αλλά χωρίς τα νησάκια και αναμονές για εκκλησίες, μουσεία....
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.838
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Το καναλι δεν μυριζει ουτε το καλοκαιρι. Ισως εχεις παρα πολλα χρονια να πας καλοκαιρι.
Ναι και το επιβεβαιώνω και εγώ : Τα κανάλια δεν μυρίζουν το καλοκαίρι ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.441
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom