Ρουμανία Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στο Βουκουρέστι

Μηνύματα
13
Likes
75
Καλησπέρα και πάλι σε όλα τα μέλη του Travelstories:)

Εάν πιστεύετε και εσείς ότι τα καλύτερα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις, τότε συμφωνείτε με εμενα γιατί αυτό το ταξίδι στο βουκουρέστι ειλικρινά το κλείσαμε 1 βδομάδα πριν φύγουμε!;)

Το βουκουρέστι είναι ένας προορισμός που συζητήσουμε με την κοπέλα μου καιρό να πάμε αλλα για πολλούς λόγους και αλλα ταξίδια που είχαν προκύψει με παρέες κ.τ.λ δεν είχαμε καταφέρει να πάμε.

Βρισκόμαστε τέλη γενάρη λοιπόν, όταν εκφράσαμε και οι 2 μας την επιθυμία για ένα city break, έναν οικονομικό προορισμό για 2-3 μέρες. Το βουκουρέστι ήταν η κατάλληλη επιλογή! Για να μην τα πολυλογώ πήγαμε το τριήμερο 3-6 φεβρουαρίου. Πτήσεις κλείσαμε μέσω της airtickets (προκειμενου να επωφεληθούμε μια προσφορα με την vodafone -10 ευρώ σε κάθε εισιτήριο) ενώ ξενοδοχείο κλείσαμε μέσω της hotels.com εκμεταλλευόμενοι την επίσης δωρεάν διανυκτέρευση που δικαιούμουν (όταν πραγματοποιείς 10 διανυκτερεύσεις, κερδίζεις 1).

Το σύνολο του ποσού για το ταξίδι παρέμεινε πραγματικά σε τρομακτικά χαμηλά νούμερα όποτε και μπορούσαμε να διαθέσουμε πολλά περισσότερα για τις ημέρες που θα ήμασταν εκεί.

Η αναχώρηση πραγματοποιηθηκε περίπου στις 4 και φτάσαμε στο Οτοπένι στις 5:30. Από το Οτοπένι παίρνεις το λεωφορείο 700 που βρίσκεται έχω από τις αφίξεις ενώ το κόστος είναι μονο 3,5 λέει . Άφιξη στο ξενοδοχείο στο gare de nord και από εκεί αφού τακτοποιηθήκαμε κάναμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Πρώτη στάση πλατεία unirii, ενώ αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση ηταν το επιβλητικό εμπορικό με τις γιγαντοοθόνες που παρέπεμπε σε piccadilly και times square, ενώ από εκεί βρίσκεται και η αρχή της παλιάς πόλης.
IMG_20180203_205536.jpg


Η παλιά πόλη είναι είναι αρκετά γραφική με πλακόστρωτα σοκάκια, pub και πολλά μαγαζιά που καλυπτουν τις επιθυμiες και του πιο απαιτητικού. Φάγαμε σε ένα ιταλικό που ονομάζεται il pecato (στα 5-6 ευρω οι μακαρονάδες και οι πίτσες) και κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη μέρα η οποία ήταν και πολύ σύντομη λόγω του ταξιδιού.
IMG_20180203_213857_357.jpg


2 ημέρα
Το πρωινό μας ξεκίνησε περίπου από τις 7 διότι περιλάμβανε ένα σύντομο ταξίδι εκτος βουκουρέστι, στην Σινάια και συγκεκριμένα στο κάστρο πέλες!
Το κάστρο πέλες,χρονολογείται από τον 19 αιώνα και αποτελούσε βασιλική κατοικία. Η διαδρομή προς την σινάια έγινε με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρουμανίας και το εισιτήριο κόστισε 55 λέει.
IMG_20180204_105502.jpg

Tip: Το κλείνεις με επιστροφή για καλύτερη τιμή

Το τρένο αρκετά παραδοσιακό και το πιο ωραίο είναι ότι έρχεσαι σε επαφή με τους ρουμάνους ,ακριβώς επειδή κάθεσαι δίπλα τους,βλέπεις την νοοτροπία τους, πως συμπεριφέρονται...γενικά ήταν μια ωραία εμπειρία.
Φθάνοντας στην σινάια, ανεβαίνεις περίπου έναν δρόμο 1,5 χιλιομέτρου έως ότου φτάσεις στο κάστρο πέλες. Κατά την διάρκεια της διαδρομής περνάς από μικρά ξύλινα σπιτάκια τα οποια και λειτουργούν ως μπουτικ με σουβενίρ, φαγητά, παραδοσιακά ρούχα ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς! Η είσοδος για το κάστρο πέλες δεν είναι ακριβή (30 λειι για ενήλικες 15 για φοιτητές) ενώ μπορείς να πετύχεις και ξενάγηση στα αγγλικά...

Συνολικά η επίσκεψη μας στο πέλες, θεωρώ ότι πρόσθεσε αυτό το κάτι στο ταξίδι μας, μια ιδανική εμπειρία για μια επίσκεψη στο Βουκουρέστι εάν θέλει κάποιος να συνδυάσει βουνό και πόλη. Το κάστρο δε, εντυπωσιακό και η εμπειρία με το τρένο μοναδική!

Όπως καταλαβαίνετε αυτή η εκδρομή διήρκησε κάποιες έως και αρκετές ώρες, ωστόσο εμείς ακάθεκτοι και με πολλές δυνάμεις συνεχίσαμε την ημερα μας καθώς πήγαμε στα thermal baths.

Thermal Baths: Βρίσκονται έξω από το κέντρο στο βουκουρέστι, πηγαίνεις με δωρεάν λεωφορείο που περνάει από κάποια καθορισμένα σημεία και η απόσταση κρατάει περίπου 30 λεπτά. Τα thermal baths βρίσκονται σε ένα τεράστιο σύμπλεγμα το οποίο χωρίζεται σε θεματικά κτιρια ανάλογα με το τι ζητάει ο καθένας.
Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 zones: palm το elysium και το galaxy ...το καθένα από αυτά έχει μια μεγάλη πισίνα με θερμαινόμενα νερά αλλα και μια εξωτερική για τους πιο τολμηρούς...γενικά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να κάνετε το break σας .
περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε για τιμές εδώ https://therme.ro/en/ κάπως έτσι τελειωσε και η δεύτερη μέρα:shock:
IMG_20180204_193348_760.jpg


3 ημέρα

Όπως καταλαβαίνετε μας έχουν μείνει τα περισσότερα αξιοθέατα στην πόλη για αυτό και χρειαζόμαστε ένα συντονισμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα για την τρίτη ημέρα ξεκίνησε με πρωινό στα luca simigeria ,ένας εξαιρετικός φούρνος με γλυκά και αλμυρά σε εξευτελιστικες τιμές από 30 λεπτά μέχρι 1,3 euro!!! Υστερα κατηφορίσαμε στο κοινοβούλιο, στο οποίο δεν μπήκαμε και από εκεί στους κήπο cismigu ενώ τέλος φθάσαμε στο Ρουμανικό Αθήναιον , ένα επιβλητικό κτίριο ρωμαϊκού ρυθμού που στεγάζεται το μέγαρο μουσικής της πόλης...από κει πήραμε το μέτρο για την αψίδα του θριάμβου που βρίσκεται στο νέο τμημα της πόλης με τους ουρανοξύστες ενώ αποτελεί και απομίμηση της αντίστοιχης αψίδας στο Παρίσι. Για το τέλος αφήσαμε την πανέμορφη και ήσυχη λίμνη χεραστράου στην οποία ξεκουραστήκαμε και πήραμε λίγες δυνάμεις για την συνέχεια!!!

Το πρωινό και μεσημεριανό πέρασε με πολύ περπάτημα,τουλάχιστον 15 χιλιομετρων αλλα δεν είχαμε παράπονο..προς το απόγευμα μάλιστα επισκεφθήκαμε ένα σύγχρονο εμπορικό και το βραδυ φάγαμε στο πιο κλασικό εστιατόριο του βουκουρεστίου το caru de bere. Μπορείς να απολαύσεις πιάτα από την παραδοσιακή τους κουζίνα, να πιεις παραδοσιακή λεμονάδα ή να δοκιμάσεις λαχταριστά ψητά..όλες οι επιλογές είναι ποιοτικές και καλές! IMG_20180205_145831.jpg IMG_20180205_124006.jpg IMG_20180205_224833.jpg IMG_20180205_153219_652.jpg IMG_20180204_220709.jpg

Το συγκεκριμένο ταξίδι κλείνει την επόμενη μέρα αρκετά νωρίς το πρωί γύρω στις 11 αλλά μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις! Είδαμε σχεδόν όλα τα αξιοθέατα, κάναμε εκδρομή, φάγαμε άπειρα γλυκα και δοκιμάσαμε και την παραδοσιακή κουζίνα..και όλα αυτά πραγματικά πολύ φθηνά και αυτό είναι ιδιατέρως σημαντικό στις μέρες μας. Σίγουρα είναι μια πόλη που θα ξανά πήγαινα και την προτείνω για όσους δεν έχουν πάει!

Τέλος μην χάσετε να δείτε το παρακάτω βιντεάκι που έφτιαξα απο το τριήμερο στο βουκουρεστι
 
Last edited:

MIAT

Member
Μηνύματα
416
Likes
1.119
Ονειρεμένο Ταξίδι
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Τι ωραία! Πάνω στην ώρα . Εμείς φεύγουμε την άλλη Παρασκευή και θα κάτσουμε 3 βράδια. Από το σταθμό του τρένου στη Σινάια είναι μακριά το κάστρο; ;Eνα παιδί έξι χρονών το περπατάει ή να πάρουμε ταξι; Επίσης πόση ώρα είναι Σινάια-Βουκουρέστι;
 
Μηνύματα
13
Likes
75
Τι ωραία! Πάνω στην ώρα . Εμείς φεύγουμε την άλλη Παρασκευή και θα κάτσουμε 3 βράδια. Από το σταθμό του τρένου στη Σινάια είναι μακριά το κάστρο; ;Eνα παιδί έξι χρονών το περπατάει ή να πάρουμε ταξι; Επίσης πόση ώρα είναι Σινάια-Βουκουρέστι;
Καλησπερα!!! Η αποσταση ειναι περιπου 15-30 λεπτα αναλόγως την ταχύτητα που περπατάς...εγω προτείνω να πάρετε ταξι για να μην ταλαιπωρειθειτε και στην επιστροφή γυρνάτε με τα ποδια γιατι ειναι και κατηφόρα!!! Η διαδρομη ειναι περιπου 1,5 -2,5 ωρες αναλογα εαν επιλεξεις intercity ή reg τραινο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.825
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom