Ιταλία Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Δεν υπάρχει πόλη σαν τη Ρώμη. Τελεία και παύλα. Βόλτα στη Via dei Fori Imperiali θαυμάζοντας το αυτοκρατορικό παρελθόν-μεγαλείο της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Φάτσα-κάρτα το Κολοσσέο και αμέσως δεξιά η αψίδα του θριάμβου του "Άγιου" Κωνσταντίνου, αυτοκράτορα και pontifex maximus του κράτους. Οι λάτρεις της ιστορίας περιδιαβαίνουν τα ερείπια στο forum, θαυμάζοντας, ατενίζοντας το μεγαλείο του πάλαι ποτέ. Λίγο αργότερα, σε μία χριστιανική εκκλησία μένεις έκθαμβος με τα αριστουργήματα του Caravaggio. Στη πιο πέρα στροφή, σε περιμένει ο Bernini να σε μυήσει στο μπαρόκ παρελθόν της αιώνιας, ανεξάντλητης πόλης. Μορφές γκροτέσκες χαμογελούν σατανικά, μυώδεις γίγαντες προστάζουν τα κύματα. Το νέο πάνω στο παλιό, η piazza Navona ήταν το στάδιο του Δομιτιανού, το Πάνθεον ακόμα στέκει με τη θρυλική επιγραφή του....M.AGRIPPA. Ave Μάρκο Αγρίππα. Γύρω απ'το Πάνθεον εκτυλίσσεται ένα γαϊτανάκι γοητείας, κτίρια βαμμένα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία, σοκάκια με κυβόλιθους, κιτσάτα μαγαζιά παρέα με σικάτα, πιτσαρίες του κώλου με ωραίες τραττορίες. Όποιος αντέχει piazza del Popolo και βουρ για τα σκαλιά από πάνω για τη πιο ωραία θέα, τις πιο ωραίες σκεπές και ταράτσες πρωτεύουσας στο κόσμο. Κατέβασμα στη Spagna, θεές Ιταλίδες στη Via dei Condotti, γραμμή για Τίβερη και χάζι απέναντι από το Castel Sant'Angelo. Απαραίτητη στάση στο εγκατελειμμένο είναι η αλήθεια μαυσωλείο του Αυγούστου, πρώτου αυτοκράτορα και θεμελιωτή του imperium. Οι βόλτες στη Ρώμη δε τελειώνουν ποτέ...

Το Ξενοδοχείο: δεν αξίζει με τίποτε τα 250 που ζητάει, αλλά με 110 που το βρήκα και με unbeatable location, αποτελεί άριστη επιλογή.
Hotel Hosianum Palace Rome - Official Site - hotels Rome - historic residence Rome Italy
Hosianum Palace Rome (Rome, Italy) - Hotel Reviews - TripAdvisor
Και το βράδυ το βραδάκι, σε 5 λεπτάκια ήμουν στο κρεβάτι μου. Πού να υπέμενα το Γολγοθά να ανέβεις προς Τέρμινι...τα κάναμε αυτά molti anni fa.

Το Φαγητό: Macherroni και ξερό ψωμί. Ζυμαρικά από άλλο πλανήτη, κορυφαίο φιλέτο, τιραμισού να γλύφεις το κουτάλι.....ευχαριστούμε zio.
Ristorante Maccheroni
Ακόμα κλαίω με τα Macherroni alla Gricia....

Ο Καφές: αν θες να χαζέψεις το Πάνθεον πρώτο τραπέζι πίστα, σκάσε 5 ευρώ και πιες μετριότητα. Θες να πιεις Καφέ, όπως τον πίνουν οι τυχεροί της πόλης και οι γνώστες? Da Diego δίπλα από τη Del Corso (grazie Stefano) και Sant'Eustachio δίπλα στο Πάνθεον.
Sant'Eustachio Il Caffθ: il gran caffθ speciale tostato a legna dal 1938 a Roma
Διαλέγετε και παίρνετε, αν και το πρώτο είναι πραγματική αποκάλυψη....και 1 ευρουδάκι ο καπουτσίνο, είπατε τίποτα?

Το Παγωτό: Gelateria Del Teatro, δε σηκώνω κουβέντα. Δοκίμασα και άλλα, αλλά το νούμερο ούνο δε σηκώνει κουβέντα...
Gelateria del Teatro, Rome - Restaurant Reviews - TripAdvisor
Φάτε εκεί παγωτάκι και θα με θυμηθείτε....το pistachio είναι απλά από άλλο πλανήτη. Ό,τι και να δοκιμάσετε όμως είναι εμπειρία από τις λίγες.

Αγαπημένη μου, θα γυρίσω ξανά, είμαι ερωτευμένος....

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
149
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Δεν υπάρχει πόλη σαν τη Ρώμη. Τελεία και παύλα. Βόλτα στη Via dei Fori Imperiali θαυμάζοντας το αυτοκρατορικό παρελθόν-μεγαλείο της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Φάτσα-κάρτα το Κολοσσέο και αμέσως δεξιά η αψίδα του......
Αγαπημένη μου, θα γυρίσω ξανά, είμαι ερωτευμένος....

Με γυρισες πάλι εκεί.....
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.420
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μακράν η ωραιότερη ιστορία για Ρώμη.
Τη βλέπω με άλλα μάτια μέσα από την ιστορία σου :)
 
  • Like
Reactions: GTS

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τώρα την "ανακάλυψα" και εγώ ! Ένα τεράστιο ευχαριστώ !
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.368
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom