Όπου Λίμνη, Lake District!

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ασε ιωαννα... προβλημα... δε θα σε αφησω 1 ωρα στο cardiff , θα θες να τα δεις ολα!! ερχονται αυριο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αν ανοίξετε ένα χάρτη να βρείτε το Lake District, θα παρατηρήσετε ότι τοποθετείτε μόνο αριστερά του Μ6.
alh6.googleusercontent.com__zTxYQMts9L8_UGcKM_53pDI_AAAAAAAAAok_l084Y9PfuAg_s640_ld.jpg

Τα ανήσυχα πνεύματα επιθυμούν να δουν τι συμβαίνει και στα δεξιά, στην άλλη πλευρά της κοιλάδας. Το Penrith στέκει ανάμεσα στις δύο ζώνες ως παλαιά πρωτεύουσα του ημι-ανεξάρτητού βασιλείου της Cumbria. Τώρα συντηρεί το χρώμα του κυρίως γύρω του κέντρου του που σηματοδοτείτε από τον πύργο του ρολογιού, συχνό φαινόμενο στις εγγλέζικες πόλεις
alh5.googleusercontent.com__r4fzXzB71cI_UGDHp6p520I_AAAAAAAAAj8_ZOQgwEkWBy8_s720_DSC05274.JPG

(αν και στο Λονδίνο δεν ισχύει καθώς επίσημο κέντρο θεωρείτε η Trafalgar). Από δω ξεκινάει ο φιδίσιος A686, ένας από τους ομορφότερους δρόμους της Βρετανίας. Γενικότερα, κι αυτό είναι βαρβάτο tip, όταν ανεβείτε εδώ να αναζητείτε στους χάρτες σας την λέξη «Pass» - πέρασμα. Εγγύηση για όμορφες διαδρομές. Πρώτη στάση μας όμως καθώς φεύγουμε, το χωριουδάκι Langwathby όπου στο κέντρο του, γραφικά cottages κυκλώνουν μια μεγάλη πλατεία με γκαζόν και δέντρα. Όσο ανεβαίνουμε προς τον τελικό μας προορισμό, το Alston, το τοπίο αλλάζει. Το ανάγλυφο, ναι μεν θυμίζει σε εμάς τα όσα υποφέρουμε στους ελληνικούς ορεινούς επαρχιακούς, η αίσθηση όμως διαφέρει. Το μάτι ανοίγει μέχρι Σκωτία ενώ το Lake District, πιάτο απέναντί μας.
alh3.googleusercontent.com__QYuMNoWrihw_UGDHu8U7D9I_AAAAAAAAAkM_vRY7yguQ1Vo_s720_DSC05283.JPG

Το Alston τελικά όπως κάθε χωριό ή μικρή πόλη της Αγγλίας, θέλει πόδια. Το έχουμε ξανά πει. Οι Εγγλέζοι δε σκαμπάζουν σε κάποια πράγματα. Θα πρέπει το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί ανενόχλητο στο κέντρο του χωριού, κάτι που διαφέρει παρασάγγας με τον τρόπο που έχουν οργανωθεί κάποια χωριά πχ στη Γαλλία ή στην Ιταλία (και είναι πρότυπα!). Έτσι λοιπόν, αν θέτε να το ζήσετε λίγο, περιπλανηθείτε στα στενάκια κάτω από την κεντρική πλατεία. (ά στην εκκλησία του χωριού, δίπλα στην κεντρική είσοδο… απολαύστε θέαμα! (όχι, δε θα τα δείτε όλα από εμένα!!))
Τώρα από δω θα κατεβούμε από άλλον ένα ιδιαίτερο δρόμο τον B6277 και στο Middleton θα πάρουμε τον B6276, προς Brough. Εδώ θα κινηθούμε σε κορυφογραμμή με θέα λίμνες στο βάθος, διάφορα ερείπια εκατέρωθεν, μικροσκοπικά και ξεχασμένα χωριά απόλυτα αφοσιωμένα στην αγροτική και κτηνοτροφική ζωή τους.
alh3.googleusercontent.com__CJRXiN7ZFJs_UGDHzdqR_8I_AAAAAAAAAkU_1yLAr948Jmw_s720_DSC05303.JPG

Στο Brough τώρα, ακολουθούμε τον A66 που τρέχει επί της Eden Valley. Λίγα χιλιόμετρα μακριά το Appleby, χωριό αγαπημένο!
alh5.googleusercontent.com__ZV9QvUte9OY_UGDH4KO0pnI_AAAAAAAAAkc_AJZb_HNUp0M_s720_DSC05312.JPG

alh5.googleusercontent.com__HvKac_d__sY_UGDIEJJYEZI_AAAAAAAAAko_aER9oyrKUQc_s720_DSC05322.JPG

Όλα τα έχει: χτισμένο μέσα σε μαίανδρο - είναι, έντονη κλίση από το κέντρο του προς το κάστρο - έχει, κτίρια του 17ου αιώνα - κι απ’ αυτά, άπειρες δυνατότητες φωτογράφισης- δίνει. Αν θελήσετε να δείτε μόνο το χωριό και όχι την υπόλοιπη βόλτα που περιγράφω, ΜΗΝ το προσεγγίσετε από τον A66 αλλά από τον B6260! Έχω λόγο βρε, trust me! Για τους υπόλοιπους σκαρφαλώστε προς το κάστρο (να σας πω πως είναι κλειστό καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν τα βρίσκει με το English Heritage) και χαζέψτε το κέντρο του χωριού που απλώνεται μπροστά σας. Τέλος, από το κέντρο προς τον Α66, ακριβώς πριν το γεφυράκι, στα δεξιά σας υπάρχει καφετέρια. Απολαύστε το παγωτό ή τον καφέ σας στο μπαλκονάκι πάνω απ’ το ποτάμι. Αυτά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.705
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom