Ιταλία Λεττονία Λιθουανία Νορβηγία Όσλο Ρίγα και Βίλνα μέσω Μπέργκαμου...

vaggeliskaran

New Member
Μηνύματα
3
Likes
23
Γενικά οι βόρειες χώρες και ιδιαίτερα οι χώρες της Σκανδιναβίας αποτελούσαν για εμένα εναν ελκυστικό προορισμό. Στην ιστορία αύτη θα σας περιγράψω το τελευταίο ταξίδι που έκανα πριν από 10 ημέρες το οποίο διήρκησε 7 μέρες (07-07-2023 εως 13-07-2023). Ξεκίνησα από Θεσσαλονικη πήγα Μπεργκαμο μέτα Όσλο μέτα Ρήγα μετα Βίλνα και ακολούθησε η διαδικασία της επιστροφής με την ίδια σειρά. Τα εισητήρια για το Μπεργκαμο τα είχα κλείσει με επιστροφή από τον Ιανουάριο φυσικά με Ryanair ο άρχικός στοχός του ταξιδιού ήταν να πήγαινα απο το Μπέργκαμο Λυών Γκρενόμπλ Μασαλία Μονπελίε Κάννες Νίκαια Μοντε Κάρλο Γένοβα και επιστροφή στο Μπέργκαμο για να πάρω το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη. Είχα κλείσει ξενοδοχείο για 2 βράδια στη Λυών 2 στη Μασσαλία και στη Νικαια και είχα αφήσει για αργότερα τα εισήτηρια για το τραίνο και το λεοφωρείο φυσικά με FLIXBUS. 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση πήγα να κάνω κράτηση με το τραίνο από Μιλάνο Λύων και είδα τιμή κοντα στα 100 ευρώ μάζι με το λεοφωρείο από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμό στο Μιλάνο. Αυτό πραγματικά με έκανε να αλλάξω γνώμη και να αποφασίσω να πάω Νορβηγία Λετονία και Λιθουανία γιατι αυτή την περίοδο ειδικά στο Όσλο έχει μόνο μέρα και ελάχιστη νύχτα. Τα μέρη αυτά πρώτη φόρα τα έβλεπα και απο Σκανδιναβία είχα πάει επίσης για πρώτη φορα τον Οκτώβριο Στοκχόλμη Μάλμο Κοπενχάγη με Ryanair με 60 ευρώ με επιστροφή εκπληκτική τιμή για Σκανδιναβία. Ας ξεκινήσω να σας περιγράφω πως εξελήχθηκε η εκδρομή.
1η μέρα Θεσσαλονική Μπεργκαμό Μετά από 2 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο λόγω καθυστέρησης της πτήσης εφτασα στο Μπέργκαμο στις 2 το μεσημέρι πήρα απο το αεροδρομιο ενα λεωφορείο και πήγα στο Μιλάνο για λίγες ώρες και μετα πίσω στο ξενοδοχείο γιατι την επόμενη είχε πρωινη πτήση για το αεροδρόμιο Τρόπ του Όσλου. Στο Μιλάνο είχα ξαπάει το 2019 είδα τα κλασικά δηλαδή το Ντουόμο το Χρυσό Τετράγωνο τη Σκάλα του Μιλάνου το Castello Sforzesco τη Navigli και μέτα επιστροφή στο Μπεργκαμο για ξεκούραση.
2η μέρα Ξύπνησα απο τις 3:00 για να κάλεσω ραδιο ταξί και να πάει στο αεροδρόνιο αφού η πτήση ήταν στις 6 το πρωί. Αποβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο και γλυρω στις 9:30 φτάσαμε στο Τρόπ. Πήραμε το λεωφορείο απο το αεροδρόμιο για την πόλη του Όσλου απόσταση περίπου 120 χλμ. και κατα τις 11:30 είχαμε φτάσει. Αρχικά πήγα στην Όπερα στον Καθεδρικό Ναό στο Δημαρχείο στο Φρούριο Ακερσούντ στο Βασιλικό Ανάκτορο και μετά από τον εμπορικό δρόμο του Όσλου την Karl Johans Gate κατέληξα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ στις 9 πήγα στο Vigeland Park είχε φτάσει 12 τη νύχτα και ακόμα ήταν μέρα.
3η μέρα Μετά από ενα εκπλήκτικό πρωινό στο ξενοδοχείο με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων ακόμα και ψάρι μας είχαν ακολούθησε η ξενάγηση στα μέρη που δεν πήγα χθές πήγα στο Frogner Park στο Ekebergparken στο Βοτανικό κήπο και τέλος στο μουσείο Φυσικής ιστορίας.
4η μέρα Εγερτήριο από πολύ νωρίς κόντα στις 5:30 μιας και είχα πρωινή πτήση για τη Ρίγα της Λετονίας. Η πτήση αυτη τη φορά ήταν με Air-Baltic και φτάσαμε στις 11:30 στον προορισμό μας. Από το αεροδρόμιο πήρα το λεωφορείο νούμερο 22 και σε 30 λέπτα ήμουν στο κέντο της Ρίγας. Μια πανεμορφη πόλη με μεγάλα καταπράσινα πάρκα η οποία σαν κλασική ευρωπαική πρωτεύουσα διασχίζεται από τον ποταμό Νταουγκάβα επίσης η παλία πολή με την ιστορική συνοικία Vesciga αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο. Αυτή η πολή διαθέτει μια μαγεία, μια αρχοντία με τα υπέροχα γοτθικά κτήρια και τα κτήρια των δίαφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών που τη στολίζουν. Κάποια από αυτά είναι το εθνικό θέατρο το δημαρχείο η όπερα και ο καθεδρικός ναός και η βιβλιοθήκη.
5η μέρα Σημερα πραγματοποίηθηκε μια ημερίσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας της Λιθουανίας τηο Βιλίνιους. Ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος γιατί είχα μόνο 5 ώρες να τη γυρίσω ώστόσο σε αυτό το σύντομο το χρονικό διάστημα δεν είδα και λίγα πράγματα. Αυτά που είδα σε αυτή την τόσο σύντομη επίσκεψη ήταν ο ποταμός Νέρις που διασχίζει την ευρωπαική πόλη η συνοικία Ουζούπη, ο πεζόδρομος στης οδού Pilies το Δημαρχείο Αναγεννησιακού ρυθμού καθώς και ο Ναός της Αγίας Αννας.
6η μέρα Μετά από ένα πρωινό στο ξενοδοχείο ακολούθησε μια σύντομη περιήγηση στην παλία πόλη και στη συνέχεια στο μουσείο μόδας και μετά αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου στις 18:40 θα γίνονταν η πτήση για το Όσλο οπού σιγά σιγα θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πτήση με την Air-Baltic είχε καθύστέρηση για 5 περίπου ώρες ώστόσο δεν πτοήθηκα καθόλου άφησα τις αποσκευές μου στο αεροδρόμιο και ξαναγύρισα στη Ρίγα όπυ έκανα βόλτες στην παλία πόλη και στον ποταμό Νταουγκάβα ο οποίος τη διασχίζει.
7η μέρα Η πτήση έγινε τελικά μετά από 7 ώρες καθυστέρησης φτάσαμε 02:30 περίπου στο αεροδρόμιο του Όσλου έμεινα εκεί μέχρι τις 05:10 όπου θα έπαιρνα το τρένο για πάω στο άλλο αεροδρόμιο του Όσλου έχασα και τα χρήματα που είχα πληρώσει για να μείνω ένα βράδυ στο Όσλο και ξεκίνησα αύπνος για αεροδρόμιο του Τόρπ. Φτάσαμε κατα τις 08:00 και στις 09:50 θα γίνονταν η πτήση για Μπεργκαμο. Φτάσαμε στις 12:30 απο έκει πήρα το λεωφόρειο και πήγα στην πολή του Μπεργκάμου αν και το είχα ξαναεπισκεφθεί τον προηγούμενο Απρίλιο. Έφτασα με το λεοφωρείο στην παλία πολή και στην μπροστα στην αυλή της εκκλησίας της Santa Maria Maggione είχε δωρεάν θέαμα ξιφομαχίας στη συνέχεια έκατσα στο καφέ όπου παίρνουν το τελεφερίκ για την κατεύθυνση της καθόδου της πόλης και έβλεπα αμφιθεατρικά όλη την πόλη μέτα κατήφορισα με τα πόδια μέχρι το κενρικό σιδηροδρομικό σταθμό από όπου πήρα το λεωφορείο για το Μπέργκαμο. Στη συνέχεια με μισή ώρα καθυστέρηση επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο και έφτασα στη Θεσσαλονίκη στις 23:40.
Σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από το ταξίδι. Οι τρείς πρώτες είναι από το Όσλο οι επόμενες 2 είναι Μιλάνο οι 4 επομένες είναι από τη Ρίγα οι 3 επόμενες είναι από τη Βίλνα και 3 τελευταίες είναι από το Μπέργκαμο.
 

Attachments

domino

Member
Μηνύματα
297
Likes
275
Ταξιδεύεις με μόνο με backpack;

Πολλές πτήσεις με loco το troley (εάν χρησιμοποιείς) , δεν επιβαρύνει την τιμή ;
 

vaggeliskaran

New Member
Μηνύματα
3
Likes
23
Απο 250 μετα ανεβαινει στα 400 βασει αποστασης. Αλλα μου φαινεται μικρη αυτη, γι αυτο ειπα 250.
Μόλις συμπλήρωσα τη φόρμα διαμαρτηρίας θα δούμε πως θα εξεληχθεί
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.491
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom