Αγορά 200 αεροσκαφών σχεδιάζει η Qatar Airways

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Το επιθετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Qatar Airways για τα επόμενα χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά περισσότερων από 200 αεροσκαφών, αξίας 30 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο Chief Executive Officer της εταιρίας, κ. Akbar Al Baker, στο πλαίσιο της έκθεσης Arabian Travel Market, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στο Ντουμπάι. Ο εθνικός αερομεταφορέας του Εμιράτου του Κατάρ έχει εναρμονίσει τη φιλόδοξη αναπτυξιακή στρατηγική του με την οικονομική άνθιση της χώρας, κινητήρια δύναμη της οποίας είναι τα τεράστια προγράμματα υποδομής.

Απευθυνόμενος στα διεθνή media, στο πλαίσιο της έκθεσης ΑΤΜ (Arabian Travel Market), του κορυφαίου γεγονότος της τουριστικής βιομηχανίας στη Μέση Ανατολή που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, o κ. Al Baker δήλωσε ότι "οι παραγγελίες των αεροσκαφών θα διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα συμβάλλουν στο να μετατραπεί το Κατάρ σε ηγετικό κόμβο της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας". Ανέφερε επίσης ότι "ένα νέο κύμα παράδοσης αεροσκαφών ξεκινά αυτό το καλοκαίρι με τα τρία νέα Boeing 777 να προστίθενται στον στόλο των 62 αεροσκαφών της Qatar Airways".

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Qatar Airways παραλαμβάνει το πρώτο της αεροσκάφος Long Range Boeing 777-200, χάρη στο οποίο θα μπορεί να πετά από τη Ντόχα προς σημαντικές πόλεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Το πρώτο Boeing 777-200 θα ενσωματωθεί στα δρομολόγια Ντόχα-Χιούστον από τις 10 Νοεμβρίου με 17ωρη πτήση χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι εντυπωσιακές παραγγελίες περιλαμβάνουν 80 Airbus νέας γενιάς Α350, 5 διώροφα Α380 και 60 Boeing 787 Dreamliner.

Ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Ντόχα με την πρώτη φάση υλοποίησης να προγραμματίζεται για το 2010 με δυνατότητα να εξυπηρετεί αρχικά 24 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά την τελευταία φάση υλοποίησης του έργου το 2015.

Ο κ. Al Baker εξήγησε ότι ο νέος στόλος της Qatar Airways με αεροσκάφη Airbus και Boeing, που θα έχει μέσο όρο ηλικίας τα τρία χρόνια, θα αυξηθεί στα 70 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2008, με μετέπειτα 5ετή αύξηση σε 110 αεροσκάφη. Ραγδαία αύξηση θα σημειωθεί και στον αριθμό του δικτύου των διεθνών προορισμών της εταιρίας, το οποίο καλύπτει ήδη ένα εκτεταμένο δίκτυο σημαντικών πόλεων στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ινδία, `Απω Ανατολή και Β. Αμερική.

«Η στρατηγική γεωγραφική θέση του Κατάρ που βρίσκεται στην καρδιά της Μέσης Ανατολής μας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει στο ταξιδιωτικό κοινό συνδέσεις μέσω του κόμβου μας στην Ντόχα» ανέφερε ο κ. Al Baker προσθέτοντας: «Τα αεροσκάφη νέας γενιάς Boeing 787 και Airbus A350 δημιουργούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για καλύτερη λειτουργική απόδοση σε προορισμούς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης ΑΤΜ, ο κ. Al Baker ανέφερε τη φετινή επέκταση του δικτύου διεθνών προορισμών στο οποίο προστίθενται τρεις νέοι προορισμοί. Στο πλαίσιο αυτό, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παράσταση με τον παραδοσιακό χορό των Κινέζικων λιονταριών, η οποία σηματοδοτούσε την έναρξη πτήσης προς την κινεζική πόλη Guangzhou στα τέλη του Μάρτη, Ινδικούς παραδοσιακούς χορούς που σηματοδοτούσαν την έναρξη πτήσεων προς την ινδική πόλη Kozhikode από τις 15 Ιουνίου και τέλος Αμερικάνικους χορούς για τη σηματοδότηση της έναρξης πτήσεων χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς προς το Χιούστον.

πηγη http://www.traveldailynews.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom