Πορτογαλία Αζόρες, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε…

Panosjgr

Member
Μηνύματα
61
Likes
15
Ως φυσιολατρες, θα εισαι μεσα στο 'στοιχειο σας και με το παραπανω :)

Για να μην τα πολυλογω, πρωτον Sete Cidares (7 οικισμοι ) και δευτερον Lagoa Fogo (λιμνη της φωτιας) ειναι τα 2 must φυσικα αξιοθεατα του νησιου απο αποψη θεασης. (Μiradouro ονομαζονται τα σημεια με θεα σε ολη την Πορτογαλια). Σε αυτα προστιθοντε θερμες πηγες στο Furnas, μικρες λιμνες και καταρακτες, επαρχιακοι δρομοι πρασινοκαφετι απο την πρασιναδα καθως και σημεια ανεπαναπηπτης θεας στο Μosteiros, το Νordeste και αλλου.
Η πρωτευουσα Ποντα Ντελγαδα, η αλλοτε πρωτευουσα Βιλα Φρανκο με το χαρακτηριστικο νησακι και την κλιμακωτη εκκλησια, οπως και καθε αλλη μικρη πολη και χωριο σε ολη την επικρατεια του νησιου θα σας καταπληξουν ευχαριστα με την ιδιαιτερη αρχιτεκτονικη, καθαριοτητα, οργανωση και αρμονια μεταξυ ανθρωπου-φυσης.

Ενοικιαση αυτοκινητου:
Κλεισαμε μεσω διαδικτυου με την τοπικη εταιρεια ενοικιασεως Wayzor
https://wayzor.pt/en βασιζομενοι στις κριτηκες (η μονη εταιρια διχως αρνητικη κριτηκη) με τα εξης δεδομενα: 1 Opel Karl, 2 ατομα, 3 κατι μερες, full ασφαλεια, απεριοριστο χιλιομετρων, παραλαβη και επιστροφη αυτοκινητου στο αεροδρομιο, υποχρεωτικη δηλωση του 16ψηφιου αριθμου της καρτας για deposit σε περιπτωση απωλειας η ζημιας ανω των 800 ευρω (σε καμια περιπτωση δεν δινεις μετρητα ως εγγυηση για να τα παρεις πισω κατα την επιστροφη του αυτοκινητου ανεγκικτο) , προσωπικο πολυ φιλικο και προθημο να μας συμβουλεψει σε οτι βοηθεια θελαμε, ολα αυτα με συνολικη τιμη μολις 116 ευρω, αφηνοντας μας πληρες ικανοποιημενους.
Μεχρι τον Νοεμβρειο του 2018 που ειχαμε παει, μας δεχτηκαν με το κλασσικο ευρωπαικο διπλωμα οδηγησης, δεν χρειαστηκαμε διεθνες ή την νεα ευρωπαικη πλαστικη αδεια και θεωρω απιθανο να εχει σε συντομο χρονικο διαστημα να εχει αλλαξει κατι, καλως κακου μπορειτε να τους στελειτε ενα μυνημα μεσω της fb page της εταιρειας να σας το επιβεβαιωσουν.
Οι δρομοι και οι σημανσεις οπως προαναφερα ειναι απο πολυ καλη μεχρι αριστη κατασταση και συνθηματα/graffiti που δημιουργουν αλγεινες εντωπωσεις και εχουν γινει μοδα εδω στην Ελλαδα και στην Kυπρο δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα...
Λιγη προσοχη μονο στους μονοδρομους στα σοκακια της πολης, αρκετοι ειναι ασυνηθηστα στενοι και ευκολα μπορεις να χτυπησεις σε σταθμευμενο αυτοκινητο με το καθρεφτακι σου, οπως ειχα κανει εγω, αλλα για καλη μου τυχη οι ενοικιαστες εκαναν τα στραβα ματια :) , εξου βλεπεις τα περισσοτερα καθρεφτακια διπλωμενα, καθως και στα μονα ορθογωνια parking πoυ αποτελουναι απο ασπρες σημανσες σε σχημα Γ ή Τ στα ακρα και υπαρχουν παντου στην πολη, (μπες και google street), αυτοι δεν ειναι δωρεαν χωροι σταθμευσης, πληρωνεις σε παρκομετρο και υπαρχει ενδεχομενο προστιματος (οχι υψηλο παντως) απο την τροχονομια.
Χωρο σταθμευσης για να αφησεις ελευθερα και ασφαλες το αυτοκινητο σου χωρις οποιαδηποτε χρεωση υπαρχει σε αυτες τις συντεταγμενες: https://www.google.com/maps/@37.743...4!1s-2y9BEQX93CSz7yD8h53ZQ!2e0!7i13312!8i6656
Ειναι στο κεντρο της πολης και λιγα λεπτα περπατημα για τον βοτανικο κηπο (δεν περιλαμβανει αντιτιμο εισοδου), το mall , καθολικη εκκλησια και τον παραλιακο πιο κατω. Χωρο σταθμευσης επισεις θα βρειτε στον κυριως παραλιακο δρομο, ειναι υπογειος και ευρυχωρος, μπαινεις καθως οδηγας στον δρομο ακολουθωντας την ενδειξη parking,κατεβαινεις προς τα κατω, περνεις μια καρτα και την χτυπας οταν βγαινεις προς τα πανω του δρομου, με την αναλογη χρεωση.

Διαμονη:
Ως ταξιδιωτες που θελαμε να ερθουμε σε επαφη με ντοπιους και αλλους ταξιδιωτες στο ιδιο μηκος κυμματος με εμας, επιλεξαμε στο κεντρο το Out of the Blue https://www.booking.com/hotel/pt/out-of-the-blue.el.html?aid=311101;label=out-of-the-blue-3mKByZlViowZlKFQZuj0zgS169132824137:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg:fi:tikwd-167127413827:lp21269:li:dec:dm;sid=3d0d9ce338bd66a429a1284b9e0c9350;dest_id=-2172835;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;room1=A,A;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1551458165;srpvid=a79574ba08a200f5;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
και δεν μας διαψευσε ελικρινα ουτε στιγμη! Λειτουργει κυριως ως hostel, ( υπαρχουν φυσικα και μεμονωμενα δωματια πιο πανω για ζευγαρια, οικογενιες ή μικρες παρεες) , αλλα καθε αλλο παρα ενα τυπικο hostel που εχει στο μυαλο του ενας αβγαλτος τουριστας θυμιζει! Προσεγμενο, καθαρο, διακοσμημενο, οργανωμενο, πολυ οικειο προσωπικο, με αποκορυφωμα την ευκολια κοινωνικοιποιησης με easygoing ταξιδιωτες απο καθε γωνια του κοσμου, ειχαμε και τις γνωριμιες μας.;)

Φαγητο:
Προτιμησαμε περισσοτερο την κουζινα του ξενοδοχειου, σε μια απο τις ελαχιστες φορες που καθησαμε για μεσημεριανο εξω στην επαρχεια, επιλεξαμε αζοριανο μπουφε (αποτελουμενο κυριως απο ψαρι και βοδινο κρεας καθως και καποια πιο συνηθησμενα εδεσματα και ξαναβαζεις οσο θες στο πιατο σου ) στη τιμη αν θυμαμαι καλα, των 7 (!) ευρω το ατομο.
Το εστιατοριο ειναι αυτο: https://www.tripadvisor.com/Restaur...te_Poco_Azul-Achadinha_Sao_Miguel_Azores.html
Βρισκεται σε ενα χωριουδακι στα βορειοανατολικα του νησιου, πολυ κοντα στο ωραιοτατο εθνικο παρκο με τον καταρακτη Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes , οποταν η επισκεψη μπορει να συνδιαστει.

Υ.Γ: Κατα την επισκεψη σας στις θερμες πηγες, μην ξεχασετε να βαλετε ενα προχειρο μαγιο, εκτος και αν θελετε να κυκλοφορατε το καλοκαιρι με πορτοκαλοκαφετι μαγιο στις παραλιες:lol:

Ετοιμάζω βαλίτσες πολύ κατατοπιστικός....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom