• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Αμερικάνικες και άλλες ξένες σειρές!!

paefstra

Member
Ισχύει, μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο με εξέπληξε η κεντρική θέση που έχει ο ερωτισμός της στην πλοκή. Την είχα δει κι εγώ εκείνη την παράσταση και δεν θυμάμαι να πιάνει καθόλου αυτό το θέμα.
Ο Ταρλοου ειναι εγγονος του Καραγατση. Η παρασταση ηταν επιφανειακη και πιθανον αυτολογοκριμενη.
Ο Καραγατσης εχει θεωρηθει μισογυνης σε πολλα βιβλια του και συμφωνω αρκετα. Ιδιως στον Γιουγκερμαν οι γυναικες ειναι αντικειμενα, εκτος αν ειναι τυπου οσια Μαρια, κλασικη περιπτωση split αντιληψης για το γυναικειο φυλο. Εγω τον αγαπω τον Καραγατση για τον Γιουγκερμαν, που ειναι απο τους λιγους υπαρξιακων αναζητησεων ηρωες της ελληνικης λογοτεχνιας (για να λεμε την αληθεια ΟΛΟΙ οι υπαρξιστες εβαλαν αντρες ηρωες). Αν θυμαμαι καλα ο Γιουγκερμαν ειχε κανει πρεμιερα ως σηριαλ με τον Μαρκουλακη και ειχε σταματησει κακην κακως γιατι ο ανθρωπος δεν μπορει να ενσαρκωσει ηρωα με τετοιο βαθος. Θα εψαχνα την παλια σειρα με τον Αλεξανδρακη που ειχε αφησει ιστορια, αλλα υποψιαζομαι οτι δεν εχει σωθει.
Η Μεγαλη Χιμαιρα ως βιβλιο ειναι πολυ δημοφιλης στις γυναικες, αλλα υπαρχουν αποχρωσεις μισογυνισμου αναλογα πως θα τη διαβασει κανεις.
Για να δουμε και τη σειρα!

varioAthens

Member
Ο Ταρλοου ειναι εγγονος του Καραγατση. Η παρασταση ηταν επιφανειακη και πιθανον αυτολογοκριμενη.
Ο Καραγατσης εχει θεωρηθει μισογυνης σε πολλα βιβλια του και συμφωνω αρκετα. Ιδιως στον Γιουγκερμαν οι γυναικες ειναι αντικειμενα, εκτος αν ειναι τυπου οσια Μαρια, κλασικη περιπτωση split αντιληψης για το γυναικειο φυλο. Εγω τον αγαπω τον Καραγατση για τον Γιουγκερμαν, που ειναι απο τους λιγους υπαρξιακων αναζητησεων ηρωες της ελληνικης λογοτεχνιας (για να λεμε την αληθεια ΟΛΟΙ οι υπαρξιστες εβαλαν αντρες ηρωες). Αν θυμαμαι καλα ο Γιουγκερμαν ειχε κανει πρεμιερα ως σηριαλ με τον Μαρκουλακη και ειχε σταματησει κακην κακως γιατι ο ανθρωπος δεν μπορει να ενσαρκωσει ηρωα με τετοιο βαθος. Θα εψαχνα την παλια σειρα με τον Αλεξανδρακη που ειχε αφησει ιστορια, αλλα υποψιαζομαι οτι δεν εχει σωθει.
Η Μεγαλη Χιμαιρα ως βιβλιο ειναι πολυ δημοφιλης στις γυναικες, αλλα υπαρχουν αποχρωσεις μισογυνισμου αναλογα πως θα τη διαβασει κανεις.
Για να δουμε και τη σειρα!
Ασχετο, αλλα τον πρωτο εραστη της Μαρινας στην Ιταλια τον ενσαρκωνει ο Ταρλοου; Ειδα καλα;

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ετσι λεγεται? Ναι, το παρακαναν. Αντε μια δυο φορες, του εβγαλαν τα ματια.
Μια παρατηρηση που εχει σχεση με το βιβλιο.Στη σειρα το πατρικο της ειναι μια βιλαρα στην Ιταλια, μου επεσε το στομα με το σκηνικο, πως δικαιολογειται με τοσο πλουτο η μανα να το εχει κανει μπορντελο? Υποψιν, η κορη κληρονομει ποσο ικανο να αγορασει μισο καραβι ( αυτο που λεμε "σερνει καραβι). Αν θυμαμαι καλα η γαλλιδσ μανα ζουσε σε διαμερισμα, δικαιολογειται καπως οτι η κορη ακουγε. Σε τετοια βιλαρα ρε σεις πας σε ενα απο τα 10 δωματια να μην ενοχλεισαι.
:cool:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Αν δεν κάνω λάθος, μπήκε ιταλική εταιρεία στη συμπαραγωγή της σειράς και για αυτό έκαναν αυτήν την προσαρμογή. Τα δύο πρώτα επεισόδια πάντως μου άρεσαν κι εμένα πολύ, άρτια παραγωγή και με κινηματογραφική προσέγγιση. Η πρωταγωνίστρια καθηλωτική.

Ισχύει, μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο με εξέπληξε η κεντρική θέση που έχει ο ερωτισμός της στην πλοκή. Την είχα δει κι εγώ εκείνη την παράσταση και δεν θυμάμαι να πιάνει καθόλου αυτό το θέμα.
Κι εμένα μου άρεσαν πολύ τα 2 πρωτα επεισοδια. Η κοπέλα είναι όμορφη και ταλαντούχα, βγάζει απολυτα τη γυναικα που παιδεύεται να ελευθερωσει το πνευμα αλλα το σώμα την κρατάει δεσμια. Πολύ ερωτικός ο Καραγάτσης και πολύ ερωτική ατμόσφαιρα στη σειρά, οι σεξουαλικες σκηνές είναι ρεαλιστικές και ποιητικες συγχρόνως.
Πολύ λίγος μου φαίνεται κι εμένα ο μικρός αδερφός, αλλά ας περιμένουμε τη συνέχεια. Ο μεγάλος όμως σπάει την οθόνη. Ο καλύτερος κινηματογραφικος και τηλεοπτικος νεος ηθοποιος για μένα αυτή τη στιγμη. Μικρά Αγγλία, Τελευταίο σημείωμα, Καρτ ποστάλ κλπ.κλπ
Το θεατρικό δεν μου άρεσε καθόλου, ο Γιουγκερμαν αργότερα ηταν πολύ καλύτερο. Οσο για τις τηλεοπτικες μεταφορες του Γιουγκερμαν, πως μπορεις βρε χριστιανε μου να βαζεις τον Μαρκουλακη, στο ρολο που επαιξε ο Αλεξανδρακης? Γιατι ειχαν κι οι δυο γαλανα ματια? Αμ του ενος ηταν τσακιρικα και μπιρμπιλωτα και του αλλουνου σκετα γουρλωτα!
Τέλος πάντων, η Μεγαλη Χειμερα ξεκινησε πολυ καλα, η σκηνοθεσια αποδιδει περιφημα αυτο το απιαστο και συγχρονως τοσο γηινο του βιβλιου και η παραγωγη εξαιρετικα φροντισμενη.

Last edited by a moderator:
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πάρα πολύ καλή ,δυνατή σειρά επίσης στο ΕΡΤΦΛΙΞ
15-0 ,FIFTEEN LOVE!!!

Σειρά 6 ηπεισοδίων παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου που περιγράφει την όοολη διαδρομή για πρωταθλητισμό και διακρίσεις μιάς 17 χρονης τενίστριας μέχρι τη στιγμή που τραυματίζεται ....
και ακολουθεί μιά ..κατιούσα πορεία.
Η σειρά σε κρατάει σε μιά διαρκή ένταση και αναμονή για το επόμενο επεισόδιο,η πλοκή είναι πολύ έντονη,πολυ δυνατή καθώς περιπλέκονται...σχέσεις και ισορροπίες μεταξύ προπονητή και αθλητριών ,μεταξύ φιίλων και συμπαικτών μεταξύ ..συντρόφων κοκ
και υπάρχει και μιά δυνατή ανατροπή το πιό δυνατό και καθοριστικό σημείο προς το τέλος της σειράς.
Πολλά συναισθήματα ...πολλά ερωτηματικά ...,κυριολεκτικά σε συγκλονίζει!!
Με την ευκαιρία έμαθα και τι είναι το fifteen love!!χαχα

Οσο για τη ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ προσωπικά δεν μου άρεσε,ενώ σκηνοθετικά τη βρίσκω μέχρι στιγμής άρτια
ωστόσο αφενός σαν θέμα σαν σενάριο(δεν ειχα διαβάσει το βιβλίο,αγνοούσα το θέμα οπότε για μένα ήταν κατι καινούργιο)δεν με κέρδισε προς το παρόν τουλάχιστον...
η κοπέλα με έναν υπέρμετρο ερωτισμό και η μαμά της ...στο σπίτι που έγινε σχεδόν..μπ..ο

τη βρίσκω μεχρι στιγμής άνευρη(αυτά τα 2 επεισόδια)αργή ,,πολύ αργή εξέλιξη και η αφήγηση πολύ ...χαμηλών τόνων πιά υποβόσκουσα κι αυτή
αν και η ερμηνεία της είναι πολύ καλή!!!!το παρουσιαστικό της η όλη της αύρα ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.353
Μέλη
40.002
Νεότερο μέλος
bartlal