paefstra
Member
Ο Ταρλοου ειναι εγγονος του Καραγατση. Η παρασταση ηταν επιφανειακη και πιθανον αυτολογοκριμενη.Ισχύει, μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο με εξέπληξε η κεντρική θέση που έχει ο ερωτισμός της στην πλοκή. Την είχα δει κι εγώ εκείνη την παράσταση και δεν θυμάμαι να πιάνει καθόλου αυτό το θέμα.
Ο Καραγατσης εχει θεωρηθει μισογυνης σε πολλα βιβλια του και συμφωνω αρκετα. Ιδιως στον Γιουγκερμαν οι γυναικες ειναι αντικειμενα, εκτος αν ειναι τυπου οσια Μαρια, κλασικη περιπτωση split αντιληψης για το γυναικειο φυλο. Εγω τον αγαπω τον Καραγατση για τον Γιουγκερμαν, που ειναι απο τους λιγους υπαρξιακων αναζητησεων ηρωες της ελληνικης λογοτεχνιας (για να λεμε την αληθεια ΟΛΟΙ οι υπαρξιστες εβαλαν αντρες ηρωες). Αν θυμαμαι καλα ο Γιουγκερμαν ειχε κανει πρεμιερα ως σηριαλ με τον Μαρκουλακη και ειχε σταματησει κακην κακως γιατι ο ανθρωπος δεν μπορει να ενσαρκωσει ηρωα με τετοιο βαθος. Θα εψαχνα την παλια σειρα με τον Αλεξανδρακη που ειχε αφησει ιστορια, αλλα υποψιαζομαι οτι δεν εχει σωθει.
Η Μεγαλη Χιμαιρα ως βιβλιο ειναι πολυ δημοφιλης στις γυναικες, αλλα υπαρχουν αποχρωσεις μισογυνισμου αναλογα πως θα τη διαβασει κανεις.
Για να δουμε και τη σειρα!