Πορτογαλία Πορτογαλία

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Η αρχική σκέψη για τις διανυκτερεύσεις είναι 4 Λισσαβόνα- 5 Ponta Delgada και 2 Πόρτο. Σας φαίνεται εφικτό; Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Ναι ειναι εφικτο. Απλα μην μεινεις ολα τις μερες στην Ponta Delgada γιατι θα σε φανε τα δρομολογια. Μεινε 3 βραδια Ponta Delgada και 2 καπου στην ανατολικη πλευρα για να το μοιρασεις.

Extra muros

Member
Το ταξίδι στην Πορτογαλία αποφασίστηκε και θα έχουμε στη διάθεσή μας 12 γεμάτες μέρες (11 διανυκτερεύσεις), δεδομένου ότι φτάνουμε Λισσαβόνα το πρωί της πρώτης μέρας και φεύγουμε από το Πόρτο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης ημέρας. Προφανώς θα επισκεφτούμε Λισσαβόνα και Πόρτο, ενδεχομένως με κάποιες εκδρομές, αλλά σκεφτόμουν να κάνουμε και το ταξίδι Λισσαβόνα- Ponta Delgada και Ponta Delgada- Πόρτο, ώστε να δούμε κάπως και το Σάου Μιγκέλ. Η αρχική σκέψη για τις διανυκτερεύσεις είναι 4 Λισσαβόνα- 5 Ponta Delgada και 2 Πόρτο. Σας φαίνεται εφικτό; Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Ναι, βγαίνει. Η Λισαβόνα είναι λίγο οριακη αν συνυπολογισουμε τις πτήσεις κ οτι μια μερα θελει η Σίντρα, αλλά για τα υπόλοιπα είναι αρκετές, εγώ με 6 διανυκτερευσεις στο νησί είχα μια αρκετά σφαιρική εικόνα, αρα κ με 5 θεωρω οτι βγαινει καλο πρόγραμμα. Το Πόρτο είναι μικρό οπότε 2 βραδιά ειναι οκέι. Χάνεις βέβαια τις κοντινές όμορφες πόλεις, αλλά ήδη είναι υπεργεμάτο το ταξίδι σου. Εξάλλου αν σου αρέσει η Πορτογαλία είναι απίθανο να μην ξαναγυρίσεις.

Morfeus1122

Member
Πρακτικά γίνεται ναι, αλλά θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι κρίμα. Και οι δύο πόλεις έχουν πολλά να δεις και κυρίως μια ατμόσφαιρα που σε παρακινεί να τις χαρείς με άνεση και χωρίς βιασύνη. Εγώ σκέψου έμεινα από πέντε μέρες στην καθεμία και έμενα άνετα κι άλλο. Θα σου πρότεινα κι εγώ να διάλεγες τη μία από τις δύο με εκδρομή από εκεί όπως λέει κι η alma, Λισαβώνα με Σίντρα ή Πόρτο με Γκιμαράες ή Μπράγκα για παράδειγμα.
Τελικά κλείστηκαν τα εισιτήρια για τέλη Μαρτίου 5 γεμάτες μέρες και ένα βράδυ για Λισαβόνα. Είχε και νωρίτερα αρχές Μαρτίου 7 γεμάτες μέρες και ήταν κατά 50€ φθηνότερα αλλά το γεγονός ότι ήταν 7 μέρες μας φάνηκαν πολλες( σκεφτόταν και ή κολλητή μου τα έξοδα)συν το γεγονός ότι λέγαμε τέλη Μάρτη ότι θα έχει πιο μαλακό καιρό. Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι ότι η κολλητή μου προτείνει να δούμε και το Πόρτο, θεωρώντας ότι βγαίνει το πρόγραμμα αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ δεν πολυβγαίνει. Τι να κανω? :/

paefstra

Member
Τελικά κλείστηκαν τα εισιτήρια για τέλη Μαρτίου 5 γεμάτες μέρες και ένα βράδυ για Λισαβόνα. Είχε και νωρίτερα αρχές Μαρτίου 7 γεμάτες μέρες και ήταν κατά 50€ φθηνότερα αλλά το γεγονός ότι ήταν 7 μέρες μας φάνηκαν πολλες( σκεφτόταν και ή κολλητή μου τα έξοδα)συν το γεγονός ότι λέγαμε τέλη Μάρτη ότι θα έχει πιο μαλακό καιρό. Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι ότι η κολλητή μου προτείνει να δούμε και το Πόρτο, θεωρώντας ότι βγαίνει το πρόγραμμα αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ δεν πολυβγαίνει. Τι να κανω? :/
Αν νομιζεις οτι δεν θα ξαναπας ποτε Πορτογαλια, να πατε και Πορτο.

Extra muros

Member
Λισαβόνα-Πόρτο σε 5 μέρες με πτήσεις τρενα τσεκ άουτ κλπ δεν είναι εκδρομή, είναι αγχωμένη μ.....α/ Διδυμότειχο μπλουζ. Ειδικά το Πόρτο είναι η χαρά του slow travelling κι εσείς θ τρέχετε σαν το Βέγγο.
Τούτων λεχθέντων ισχύει κι ο,τι λέει η @paefstra , αν δεν το βλέπεις να γυρνάτε στα κοντά κ η πινέζα προέχει-σεβαστό, δεν το λέω αφυψηλου-καθαρά χρονικά βγαίνει. Επίσης υπάρχουν κι άλλες λύσεις πολεων εκτός μητροπολιτικης περιοχής Λισαβόνας, π βγαίνουν και με μονοήμερη εκδρομή, πχ Τομαρ, Λειρια, Έβορα.

Morfeus1122

Member
Λισαβόνα-Πόρτο σε 5 μέρες με πτήσεις τρενα τσεκ άουτ κλπ δεν είναι εκδρομή, είναι αγχωμένη μ.....α/ Διδυμότειχο μπλουζ. Ειδικά το Πόρτο είναι η χαρά του slow travelling κι εσείς θ τρέχετε σαν το Βέγγο.
Τούτων λεχθέντων ισχύει κι ο,τι λέει η @paefstra , αν δεν το βλέπεις να γυρνάτε στα κοντά κ η πινέζα προέχει-σεβαστό, δεν το λέω αφυψηλου-καθαρά χρονικά βγαίνει. Επίσης υπάρχουν κι άλλες λύσεις πολεων εκτός μητροπολιτικης περιοχής Λισαβόνας, π βγαίνουν και με μονοήμερη εκδρομή, πχ Τομαρ, Λειρια, Έβορα.
πιστεύω αν μαρεσει θα ξαναπαω καποια στιγμή Πορτογαλία αν κ επειδη τον χρόνο εξωτερικό πάω συνηθως ενα ταξιδι στο εξωτερικο μαξ δυο δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να ξαναπαω πορτο γιατι παντα θα προτιμαω μια αλλη χωρα αλλα δεν το αποκλειω

alma

Member
Ψήφο κι από μένα σε Σίντρα και Έβορα αν θέλετε εκδρομές από Λισσαβόνα. Σε 7 μόνο μέρες δεν θα έβαζα κάτι περισσότερο.

Morfeus1122

Member
Επρέπε να είχα κλεισει τις εφτα μέρες μαλλον αλλα σκεφτηκα οτι δεν ηθελα να παρω κ αλλη μερα αδειας (θα παρω τη περσινη) απο την δουλεια που θα φυγω σε λιγους μηνες για να μου πληρωσουν ολη τη νεα αδεια του χρονου. Δεν πειραζει οτι εγινε εγινε τωρα. Κ εγω θελω να το δω το Πορτο αλλα φοβαμαι οτι θα χασουμε κανα εξαωρο - εφταωρο στο πηγαινε ελα αυτο με προβλημαζει.. αν κ θεωρω οτι αν τελικα παω να το κανω με μια διανυκτερυση εκει περα ωστε να μην φανει πολυ κουραστικο

Morfeus1122

Member
Ψήφο κι από μένα σε Σίντρα και Έβορα αν θέλετε εκδρομές από Λισσαβόνα. Σε 7 μόνο μέρες δεν θα έβαζα κάτι περισσότερο.
το θυμαμαι @alma που ειχες πει κ τη προηγούμενη φορα οτι να μεινω καλυτερα για αυτες τις 5 μερες μονο Λισαβωνα, αλλα δεν ηξερα ότι ακομη κ 7 μέρες να είχα θα ηταν καλυτερα να τις αφιερωνα μονο Λισαβωνα και οχι να τις εσπαγα με Πορτο

Extra muros

Member
πιστεύω αν μαρεσει θα ξαναπαω καποια στιγμή Πορτογαλία
Με μικρές ενδιαμεσες εξαιρέσεις, οι επισκέπτες της Πορτογαλιας χωρίζονται σε αυτούς π δε συγκινήθηκαν ή/και περίμεναν απλά μια μικρογραφία Ισπανίας κ σε αυτούς π εθιζονται κ παθαίνουν Pringles π ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο ένα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.001
Μέλη
40.052
Νεότερο μέλος
Phoibos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom