Γαλλία Ανακαλύπτοντας το "άλλο" Παρίσι

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
της Ράνιας Ελ Αμπάσυ

Έχω γράψει για πολλούς προορισμούς, όμως ομολογώ ότι το Παρίσι μου δημιουργούσε μεγάλη αμηχανία. Σε μία πόλη στην οποία έχεις ζήσει για μεγάλο διάστημα, την οποία έχεις αγαπήσει και από την οποία έχεις αγαπηθεί, πώς να την περιγράψεις όντας σίγουρος ότι της αποδίδεις μέσα σε δυο-τρεις σελίδες το θαυμασμό που της αρμόζει; Όμως το τολμώ για πολλούς λόγους....

Γιατί είναι Μάιος, και θαρρείς πως ο μήνας αυτός γεννήθηκε για να βασιλεύει πάντα στο Παρίσι, αφήνοντας απλά απεσταλμένους του σε άλλα μέρη του κόσμου – αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω την απίστευτη αρμονία του ανοιξιάτικου φωτός με το Παρισινό τοπίο. Γιατί είναι Μάιος, και Μάιος και Παρίσι πάνε μαζί, έστω και μετά από σαράντα χρόνια από το '68 και τα γεγονότα που σμίλευσαν μια ολόκληρη γενιά. Αλλά και γιατί είναι η ιδανικότερη εποχή –τέλος άνοιξης, αρχές καλοκαιριού– όπου η πόλη, απογυμνωμένη από τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς του χειμώνα, μας καλεί να ανακαλύψουμε το πιο ζεστό της πρόσωπο: αυτό των κατανθισμένων κήπων και των κυριακάτικων πικνίκ ακόμα και στο κέντρο της πόλης... αυτό των βαρκάδων στο Σηκουάνα με το δροσερό νυχτερινό αεράκι να χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο κάθε επιβάτη που νιώθει έστω και σε μισή ώρα να διανύει ένα απόκοσμο ταξίδι στην καρδιά της πόλης....Αυτό των ρομαντικών ζευγαριών που κάνουν βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα.... Και αυτό του ηλιοβασιλέματος που ντύνει με την πορφυρή του διάφανη χλαμύδα κυριολεκτικά τα πάντα και τα κάνει κι αυτά να βασιλεύουν. Και τότε λες: "Δεν μπορεί να βρίσκομαι σε πόλη αυτήν τη στιγμή". Σωστά. Βρίσκεσαι στο Παρίσι.

Και ενώ όλοι τρέχουν σύσσωμοι με το που φτάνουν, να ανέβουν στον Πύργο του Eiffel, να ανεχτούν την ορθοστασία στις ατέλειωτες ουρές και να θαυμάσουν μια θέα την οποία δεν πολυκατανοούν, καθώς δε γνωρίζουν αυτά που αγναντεύουν, θα σας πρότεινα κάτι το ριζοσπαστικό (ω, ναι!): να αφήσετε την επίσκεψή του για το τέλος. Χαίρομαι που συμφωνείτε. Πάμε τώρα.

(το άρθρο συνεχίζεται στο link... αξιζει να το διαβασετε...)

http://www.in2life.gr/escape/destinations/articles/153491/article.aspx
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
οι πληροφοριες προτασεις σας για το Παρισι

γεια σε όλους. σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένη μόλις έκλεισα την εκδρομή μου.θα φύγω για μια πόλη που θέλω πολύ το Παρίσι τον αυγουστου. ξέρω οτι υπολειτουργεί, ότι κάποια μαγαζιά κλείνουν ότι οι παριζιανοι το εγκαταλείπουν αλλά δεν με πτοεί τίποτα... θα πάω και μάλιστα θα ταξιδέψω για πρώτη φορά χωρίς παρέα. θα βιώσω μια ερωτική πόλη όπως λένε μονή αλλά απίστευτα ανοιχτή για να την ζήσω. θα μείνω μια βδομάδα και θέλω την βοήθεια σας. προτάσεις για μέρη που δεν γραφούν οι οδηγοί. μα και αν τα γραφούν ποτέ! πχ στην παναγία των παρισιων πια είναι η καλύτερη ώρα για τα βιτρό της.και μέρη να αποφύγεις. θα χαρώ πολύ με τις συμβουλές σας. ευχαριστώ από πριν...:clap: θα πάω παρισι γιούπι.....
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Στο Παρίσι είχα πάει και εγώ μόνη μου (οδικό με γκρουπ), Αύγουστο μήνα και πέρασα υπέροχα.
Είχαμε μείνει 5 ημέρες, είμασταν συνέχεια στο τρέξιμο και πάλι προλάβαμε να δούμε μόνο τα μισά.
Μπορεί τον Αύγουστο οι Παριζιάνοι να εγκαταλείπουν την πόλη τους αλλά οι τουρίστες είναι τόσοι μα τόσοι πολλοί που θα χρειαστεί σε όλα τα βασικά αξιοθέατα να περιμένεις στην ουρά.
Θυμάμαι ότι στις Βερσαλλίες είχαμε πάει πρωί πρωί και πάλι περίμεναμε στην ουρά να μπούμε μέσα γιατί μιλούνια Γιαπωνέζοι μας είχαν προλάβει!
Στον Πύργο του Άιφελ να πας πάλι πρωί αν θέλεις να ανέβεις ψηλά.
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ανέβεις στο τρίτο επίπεδο.
Πρώτον, γιατί θα περιμένεις πάρα πολύ αφού πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε το ασανσέρ και δεύτερον αν η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω ζέστης δεν θα δεις τίποτα περισσότερο από αυτά που θα δεις και στο δεύτερο επίπεδο.
Αν έχεις τις αντοχές προτείνω να ανέβεις και να κατέβεις από τις σκάλες.
Εκεί βέβαια που γίνεται πανικός είναι στο Μουσείο του Λούβρου.
Εμείς λόγω γκρουπ είχαμε μπει αμέσως αλλά έβλεπα όλους τους άλλους που περιμέναν τόσες ώρες και δεν ήθελα να είμαι με τίποτα στη θέση τους.
Στο Παρίσι, τον Αύγουστο, νυχτώνει πολύ αργά αλλά σε λίγα μέρη έχει κόσμο.
Δεν αντιμετώπισα όμως πρόβλημα παρότι γυρνούσα μέχρι τις 12 ώρα Παρίσι στους κεντρικούς δρόμους.
Πλανιόταν όμως στην ατμόσφαιρα ένα αίσθημα φόβου.
Η ωραιότερη διαδρομή που έκανα στο Παρίσι περπατώντας ήταν από την Γυάλινη Πυραμίδα στο Μουσείο του Λούβρου μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου περνώντας από την πλατεία Κονκόρντ και τα Ηλύσια Πεδία.
Αν έχεις τις αντοχές κάνε αυτή τη διαδρομή.
Σε μερικά μέρη της, κυρίως στα πάρκα, θα συναντήσεις ελάχιστους τουρίστες και θα βιώσεις για λίγο τον γαλλικό τρόπο ζωής.
Στα Ηλύσια Πεδία γίνεται χαμός το βράδυ, αν και είναι πανάκριβα!
Να πας οπωσδήποτε στην Μονμάρτη γιατί είναι υπέροχη και η θέα του Παρισιού και η εκκλησία.
Το Καρτιέ Λατέν δεν μου άρεσε.
Πολύ κόσμος, πολύ φασαρία, καμία ουσία.
Και κάτι τελευταίο.
Αν θες να φας κάτι πρόχειρο από τα αντίστοιχα γαλλικά φαστ φούντ τύπου MackDonald's, φρόντισε να το κάνεις πριν τις 11 το βράδυ ώρα Γαλλίας.
Διαφορετικά θα πρέπει είτε να αναζητήσεις αλλού φαγητό είτε να μείνεις νηστική.
Σε ένα τέτοιο φαστ φουντ στα Ηλύσια Πεδία, ήμουν ακριβώς μία θέση πριν φτάσω στο ταμείο αλλά δεν πήρα ποτέ τίποτα γιατί οι ταμίες κατέβασαν ρολά!
Πάντως από θέμα φαγητού, οι κρέπες τους, οι τάρτες του και τα κρουασάν τους είναι υπέροχα.
Όπου και αν δοκίμασα ήταν όλα γλύκα!
Να περάσεις υπέροχα...
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
v.z ευχαριστω πολυ .το πρώτο άρθρο.το εχω τυπωσει και το εχω σχεδον αποστυθησει και οι διευθυνσεις που μου εγραψες εχουν περισσοτερο καφε και ρεστοραν. αλλα οταν ταξιδευω στο εξωτερικο η πεινα μου ως δια μαγειας εξαφανιζεται.. κυριαρχει η πεινα να δω. να δω και αλλα και αλλα, αλλα ειναι πολυ χρησιμες και αυτες οι πληροφοριες...:lol:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
v.z ευχαριστω πολυ .το πρώτο άρθρο.το εχω τυπωσει και το εχω σχεδον αποστυθησει και οι διευθυνσεις που μου εγραψες εχουν περισσοτερο καφε και ρεστοραν. αλλα οταν ταξιδευω στο εξωτερικο η πεινα μου ως δια μαγειας εξαφανιζεται.. κυριαρχει η πεινα να δω. να δω και αλλα και αλλα, αλλα ειναι πολυ χρησιμες και αυτες οι πληροφοριες...:lol:
ουτε εγω ειμαι του φαγητου οταν ταξιδευω, απλα θα κανω κανα 2 στασεις και σε αυτα:D
αλλα, το τι θα δεις το καθοριζεις εσυ, με το τι προτιμας να δεις.Εκτος τα βασικα αξιοθέατα, εγω δεν αλλαζω την διαδρομη Λουβρο-πλατεια Μπομπιντου- Ηλισια-La defance ειδικα το σουρουπο-νυχτα, τον πυργο του Μονπαρνας και την θεα του,με ελαχιστους τουριστες, τον λοφο της Μονμαρτης αργα το σουρουπο, που αραιωνει ο κοσμος, το μοντερνο μουσειο κοντα στον πύργο του Αΐφελ, που εχει ολη την προσοψη φυτεμενη (δεν θυμαμαι το ονομα του) και ενα σορο ακομα μοντερνα και παλια κτηρια που εχουν το "κατι".
Δεν μπορω να μην σου πω να κανεις μια διακριτικη βολτα στο γωνιακό Lοuis Vuitton, στα Ηλισια ή στα απεραντα καταστηματα αρωματων...
Αν εχεις μαζι σου τον οδηγο του explorer- καθημερινης, μην φοβασαι τιποτα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.761
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom