Απογειώνεται η OpenSkies

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
[IMGa="left"]http://www.contra.gr/images/OpenSkies.jpg[/IMGa]Η British Airways ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής της «OpenSkies», που θα πραγματοποιεί πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς τις Βρυξέλλες και το Παρίσι. Η νέα αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Ιούνιο με ένα Boeing 757 το οποίο θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με τις Βρυξέλλες ή με το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Ένα δεύτερο αεροσκάφος θα προστεθεί στο στόλο της εταιρείας μέσα στο 2008, το οποίο θα εξυπηρετήσει τον έτερο προορισμό. Πρόθεση της εταιρείας είναι να θέσει σε λειτουργία έξι Boeing 757 μέχρι το τέλος του 2009, τα οποία θα προέρχονται από τον υπάρχοντα στόλο της British Airways. Το αεροσκάφος θα μεταφέρει μέχρι και 82 επιβάτες και θα διαθέτει τρεις καμπίνες: business class, premium economy και καμπίνα οικονομικής θέσης.
Ο Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Πρόκειται για ένα νέο συναρπαστικό εγχείρημα που είμαστε σίγουροι ότι θα στεφθεί με επιτυχία και θα εδραιώσει τη θέση μας στην αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά. Δίνοντας στην εταιρεία την ονομασία OpenSkies, γιορτάζουμε το πρώτο μεγάλο βήμα εδώ και 60 χρόνια προς μια απελευθερωμένη αεροπορική αγορά μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να πραγματοποιούμε πτήσεις ανάμεσα σε οποιονδήποτε προορισμό των δύο ηπείρων. Δηλώνει, επίσης, την αποφασιστικότητά μας να ασκήσουμε πίεση για μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθούν μέσα στο 2008».
Η business class καμπίνα της OpenSkies διαθέτει 24 θέσεις, οι οποίες μετατρέπονται σε κρεβάτι μήκους 1.80 μ. Θα υπάρχουν επίσης 28 θέσεις στην καμπίνα premium economy και 30 θέσεις στην οικονομική κατηγορία. Διευθύνων Σύμβουλος της OpenSkies θα είναι ο κ. Dale Moss, πρώην Διευθυντής Πωλήσεων της British Airways. Η εταιρεία έχει καταχωρήσει το μητρώο της στη Βρετανία και σύντομα θα καταθέσει αίτηση για τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγ. Βρετανία.

Παύλος Παπαπαύλου
by cosmo.gr

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.253
Μηνύματα
885.023
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom