Απορρίπτει τα περί «στήριξης της τρομοκρατίας»

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
ΑΒΑΝΑ.--
Εντονη υπήρξε η διαμαρτυρία της Κούβας σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συμπεριλάβει το Νησί της Επανάστασης στη «λίστα» των 14 χωρών των οποίων οι πολίτες στο εξής θα υποβάλλονται σε πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας, μετά την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους των «Delta Airlines» ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Ο εκπρόσωπος του Κουβανικού Γραφείου Συμφερόντων στην Ουάσιγκτον, Αλμπέρτο Γκονζάλες, σημείωσε ότι ο κουβανικός λαός «δεν αναγνωρίζει με κανέναν τρόπο το ηθικό ανάστημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να την (σ.σ. την Κούβα) συμπεριλάβει σε μια τέτοιου είδους λίστα». Τόνισε παράλληλα πως «το κουβανικό έδαφος δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για να οργανωθούν, να χρηματοδοτηθούν ή να εκτελεστούν τρομοκρατικές πράξεις κατά των ΗΠΑ ή άλλου κράτους» και χαρακτήρισε την πρόσφατη αυτή επίθεση πολιτικά υποκινούμενη, ώστε να «δικαιολογηθεί» ο επιβαλλόμενος για δεκαετίες αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Το αντίθετο μάλιστα, η Κούβα έχει υπάρξει θύμα της βίας και της τρομοκρατίας από μεμονωμένα άτομα όπως είναι ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες (πρώην πράκτορας της CIA) που παραμένει στις ΗΠΑ και δεν έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματά του.
Σαν ...απάντηση στο διάβημα διαμαρτυρίας που κατέθεσε η Κούβα την Τρίτη ήρθαν οι δηλώσεις αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών - που ωστόσο ζήτησε να μην κατονομαστεί - όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το Νησί της Επανάστασης πως «προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες», χαρακτηρίζοντας ως τέτοιους τα μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ και τους αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN).
Πάντως, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας Ρικάρντο Αλαρκόν τόνισε πως ο πρόσφατα συλληφθείς Αμερικανός το Δεκέμβρη εργαζόταν για μια εταιρεία, την DAI (Development Alternatives Inc), «μαγαζί» της CIA, που στρατολογεί ανθρώπους για να δουλέψουν στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Απορρίπτει τα περί «στήριξης της τρομοκρατίας»
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.183
Μηνύματα
883.262
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom