Απο Λαος- Καμποτζη vice versa

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δημιούργησα αυτό το θέμα για να παραθέσω μερικές πληροφορίες για το θεμα μεταφοράς , αφού τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα από αρχές του 2010 έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα όχι βέβαια απο θέμα ποιότητας δρόμων, αλλά δρομολογίων. Απο το Pakse γιa Phnom Penh ή Siem Reap, είχαν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις εγκατάλειψης των τουριστών στα σύνορα ή έστω και στην καλύτερη περίπτωση στο Kratie. Τωρα η εταιρεία της Καμπότζης sorya εγκαινίασε καινούργιο δρομολόγιο απο Pakse Phnom Penh και Siem Reap απευθείας, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να αλλάξετε πούλμαν ή να χρειαστεί διανυκτέρευση (με δικά σας έξοδα) κάπου στο ενδιάμεσο. Το εισιτήριο (σε επικοινωνία που είχα) είναι περίπου 26 $ και ο συνολικός χρόνος 16 ώρες για Siem Reap). Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες........ (αεροπορικά, βίζες κλπ)
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τωρα, το θέμα βίζα από Καμπότζη προς Λάος. Μέχρι πρόσφατα δυστηχώς ήταν αδύνατο. Τώρα όμως έχει 2-3 μήνες περίπου, η κυβέρνηση του Λαος αποφάσισε να επανδρώσει με υπαλλήλους το κομμάτι αυτό των συνόρων και υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης επιτόπου και απο Καμπότζη. Το αντίστροφο φυσικά (απο Λαος προς Καμπότζη) παραμένει σε ισχύ. Προετοιμαστείτε να δώσετε 1 ή 2 δολλάρια στους υπαλλήλους για την έκδοση. Σημεία εισόδου όμως υπάρχουν και απο Βιετναμ, Κινα αλλά και απο Ταυλάνδη, ενω απο Βιρμανία απαγορεύεται μεχρι τώρα τουλάχιστον. Θα αναφερθώ εκτενέστερα και σε αυτά. Απο τα 3 διεθνή αεροδρόμια της χώρας φυσικά μπορεί να εκδοθεί επιτόπου βίζα, απαιτείται το ανάλογο ποσό σε δολλάρια ή μπατ Ταυλάνδης και 1-2 φωτογραφίες.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Θα δώσω πάμπολες χρηστικές πληροφορίες Λαλιμπέλα και όταν ολοκληρώσω (με φωτο που θα ποστάρω όταν έρθω) θα είσαι ικανή να πας με κλειστά μάτια..... Προς το παρον περιγράφω τις μετακινήσεις και το πως θα πας οικονoμικά και αξιόπιστα αν και vise versa. Η εταιρεία που ανέφερα πιο πάνω τώρα έχει τέτοιο δρομολόγιο και πραγματικά ήταν ευχής έργο. Πολλοί τουρίστες ταλαιπωρούνταν άδικα και "έχαναν" ημέρες απο το ταξίδι τους στους δρόμους..... Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εγκαταληφθεί στα σύνορα ή παραπέμφθηκαν στο Kratie, που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν αξίζει και πολλά παρά μόνο να παρακολουθήσεις τα γνωστά δελφίνια του Μεγκόκ. Θα δώσω ξενοδοχεία (έκλεισα ένα σήμερα στην Βιεντιάν), πτήσεις, τιμές, εταιρείες κλπ συνεχίζω.....
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
ωραια .....:D ειναι καλο να τα εχουμε συγκεντρωμενα και προσφατα
πολυ καλη δουλεια μπραβο
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
καλή η προσπάθεια dim --
ας παραμείνει το πόστ ως έχει και εδώ να συμπληρώνει ο καθένας που θα έχει απτές πληροφορίες που θα αφορούν μετακίνηση και ξενοδοχεία όσον αφορά την ινδοκίνα μιάς και ειναι ένας προορισμός λίγο περίπλοκος!
θα βρώ τις πληροφορίες μου για την μετακίνηση απο βιετνάμ -στην καμπότζη απο την θάλασσα.
ας υπάρχουν ολες οι περιπτώσεις έτσι που ο κάθε μεμονωμένος ταξιδιώτης να επιλέγει τον τόπο και τον τρόπο.
προχώρα λοιπόν --πολύ χρηστικές οι πληροφορίες σου για τέτοιους δύσκολους προορισμούς!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ένα χρήσιμο site για εκείνα τα μέρη είναι και το Backpacking travel guide for Thailand, Vietnam, Cambodia, Laos and Singapore. Includes itinerary advice, hotel and guesthouse reviews, maps, photos and general planning advice. All at www.travelfish.org
Υποθέτω οτι για τους λάτρεις της περιοχής είναι κοινός τόπος, αλλά ας αναφερθεί και εδώ, ώστε να το ψαχουλέψουν οι καινούργιοι λάτρεις των χωρών αυττών.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Εννοείται ότι κάθε πληροφορία είναι προς βοήθεια όλων μας. Πόσταρε τις πληροφορίες σου απο Βιετνάμ Καμπότζη εν πλω, αν και έχει και απο ξηράς. Το πούλμαν έχει 4 αναχωρήσεις την ημέρα με πρώτη στις 6.45 το πρωι και τελευταία 13.00 το μεσημέρι και από Σαιγκόν και απο Πνομ Πενχ (διάρκεια 5 ώρες περίπου)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.898
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom