Ταϋλάνδη Από Κράμπι προς Σαμούι – πως θα πάω?

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
thai 2.jpg

Λοιπόν από το Krabi για Samui υπάρχουν δυο τρόποι:

α) Με τουριστικό mini-van: Από οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο σε Krabi ή Ao Nang. Συνήθως είναι μαζί στην τιμή η μεταφορά μέχρι το λιμάνι Don Sak και το ferry μέχρι το Samui.
Τα minivans και τα ιδιωτικά τουριστικά λεωφορεία πολλές φορές είναι παγίδα. Ενώ λένε πως πάνε κατευθείαν και τα παίρνεις για πιο γρήγορα, πολλές φορές αν δεν είναι γεμάτα θα κάνουν στάσεις για να γεμίσουν, θα σταματήσουν χωρίς εμφανή λόγω για 1-2 ώρες, θα σταματήσουν πριν το προορισμό σε κάποιο τουριστικό γραφείο για να σε κάνουν να κλείσεις ξενοδοχείο εκεί, θα σου κάνουν στάση σε συγκεκριμένα μαγαζιά που παίρνουν προμήθεια κτλ. Εγώ 1 φορά πήρα τουριστικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη (Bangkok-Samui) και 1 φορά minivan (Koh Tao-Phuket) και το μετάνιωσα και τις δυο. Καθυστερήσεις χωρίς λόγο για όλους τους παραπάνω λόγους, άφιξη στη μια περίπτωση τα άγρια χαράματα και την άλλη αργά το βράδυ κτλ. Αν το minivan από Krabi δεν έχει πολύ κόσμο να θεωρείς σχεδόν σίγουρο πως θα το συγχωνεύσουν με αυτό από το Phuket που σημαίνει πως θα σε κατεβάσουν και θα πρέπει να περιμένεις αυτό που έρχεται από Phuket.

β) Με τα λεωφορεία του “ΚΤΕΛ”, τα οποία είναι άνετα και γρήγορα. Το κακό είναι πως δεν νομίζω να υπάρχει απευθείας λεωφορείο Krabi-Don Sak. Πρέπει από το Krabi (την πόλη) να πας Surat Thani (2-3 ώρες) και από’κει με άλλο λεωφορείο στο Dok Sak (1-1,5 ώρα). Από εκεί να πάρεις το ferry για Samui. Συνήθως για τέτοιες διαδρομές έχει λεωφορεία κάθε μισή ώρα, οπότε δεν θα περιμένεις πολύ στο σταθμό. Από Surat Thani μπορείς να το κάνεις και από ταξιδιωτικό γραφείο με συνδυασμό λεωφορείο/ferry.
Διαδρομές με υπεραστικά λεωφορεία έκανα πάρα πολλές (τουλάχιστον 20-30) και σε αντίθεση με τα τουριστικά (ιδιωτικά) ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα, είναι άψογα.

Οπωσδήποτε να ξεκινήσεις νωρίς γιατί τα πλοία για Samui σταματάνε το απόγευμα και δεν θες να ξεμείνεις. Εγώ είχα κάνει παρόμοια διαδρομή, με αντίθετη κατεύθυνση όμως. Γενικά δεν λέει και πολλά η διαδρομή αφού πας κυρίως από αυτοκινητόδρομο. Στο minivan επίσης δεν έχεις καλή θέα και είσαι μαζί με τουρίστες. Είναι καλό μεν για γνωριμίες αλλά αν θες να έχεις καλή θέα και να είσαι μαζί με ντόπιους, προτίμησε το λεωφορείο, θα αποφύγεις και τις απάτες και τις καθυστερήσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom