Ισημερινός Περού Από την Coca στο Iquitos ταξιδεύοντας στο Rio Napo

Taksidiwtis

Member
Μηνύματα
106
Likes
277
Παει ενας μηνας που καταφερα να κανω αυτο το ταξιδι ,ενα ταξιδι στο αγνωστο με συγκεχυμενες πληροφοριες για τα δρομολογια μεσα στο ποταμι.
Ημουν ακομα στην Mancora οταν ηρθα σε επαφη με εναν Γερμανο απο μια πλατυφορμα για εθελοντισμο και εψαχνα παρεα να κανουμε το ταξιδι με το αργο ποταμοπλοιο για θεματα ασφαλειας ,να φυλαμε τα σακιδια κτλ ο οποιος τοτε σκαρφαλωνε σε οτι ηφαιστειο υπηρχε γυρω απο το Κιτο και χανοταν 3-4 μερες καθε φορα και ετσι αποφασισα να το κανω μονος.
Ξεκινησα απο το Quito και σε 8-9 ωρες βρεθηκα στην El Coca οπως λεγετε στην οχθη του Ριο Ναπο μια μικρη κωμοπολη οπου εμεινα 2 βραδυα με κοστος γυρω στα 18 ευρω το δωματιο.Φτανοντας απογευμα το πρωτο που εψαξα ειναι να βρω το ξενωνα οπου ειχα κλεισει το δωματιο να χαλαρωσω στο αιρ κοντισιον και την επομενη μερα πηγα στο imigraciomes το οποιο βρισκετε λιγα μετρα απο την εισοδο του αεροδρομιου με κοστος 2 δολλαρια ταξι να παρω την σφραγιδα εξοδου απο το Εκουαδορ (ωρες λειτουργιας 08:00 με 16:30 ) και συνεχισα στην Μαλεκον για να βρω εισιτηριο ,η γρηγορη Λαντσα 4 ωρες 38.δολλαρια η αργη 8 ωρες 20 δολλαρια Αναχωρησεις καθημερινα 07:30 08:00 και 13:00. Και ετσι προτιμησα την αργη ωστε να απολαυσω μια μινι κρουαζιερα στο ποταμι και να εξοικονομησω χρηματα.
Μετα απο 8 ωρες εφτασα στο Nuevo Rocafuerte το τελευταιο χωριο του Εκουαδορ.Ανεβαινωντας τις σκαλες στην αποβαθρα αντικρυζεις ενα παντοπολειο και 2-3 ξενωνες 15 δολ. χωρις κλιματισμο 20 με κλιματισμο.Στο σουρουπο περπατησα στην Μαλεκον και αρχισα να ψαχνω για κανοε ,ρωτωντας οι τιμες που πηρα ηταν 60 δολλαρια, απαγοιρευτικο,τους ειπα αυριο το πρωι θα το δουμε.Ξυπνωντας κατα τις 8 το πρωι ξαναβγηκα στην γυρα και ενας τυπος μου λεει θα σε παω εγω με 50 του απαντω οχι πανω απο 40 ,οκ μου λεει παω να παρω βενζινα και ερχομαι.Καθως χαζευα στο παγκακι το ποταμι ενας μεσα απο ενα κανοε με φωναζει ρωτωντας με που παω
,Pantoja του λεω
Εκει παω


Ποσο;
30 δολ.
Vamos !!!!!
και ετσι σε μια ωρα ημουν στην pantoja(μπορει να σας κανει μια μικρη παρακαμψη να δειτε το Παρκο Yasuni ) ετσι μπηκα στο Peru.
Καλο ειναι να μην βιαστει καποιος γτ μπορει να βρεθουν και αλλοι επιβατες και το κοστος πεφτει στο μισο η και λιγοτερο.
Εφτασα Pantoja 10 το πρωι (κυριακη)ριχνω ενα σαλτο απο το κανοε ανεβαινω στην οχθη μεσα απο λασπες και ρωταω για το inmigraciones .
En la subida !!Ανεβαινω την ανηφορα και ειναι στην σειρα ενα στρατοπεδο η αστυνομια και ενα κεντρο υγειας,για την σφραγιδα μου λενε ανοιγει στις 6 το απογευμα κατεβαινω στον ξενωνα και κανω τον γυρω του χωριου με ενα τσιγαρο το γυριζεις 2 φορες ,τοσο μεγαλο.
Απογευμα παω με το διαβατηριο η κοπελα μου λεει δεν εχουμε ρευμα εχει χαλασει η γεννητρια του χωριου εδω και 2 εβδομαδες και περιμενουμε τεχνικο την τεταρτη (την γεννητρια την ανοιγουν καθε βραδυ 6 με 9.



-οκ τις λεω εγω αυριο πρεπει να φυγω για Iκιτος
-Δεν έχει Λαντσα ,την Παρασκευή πάλι.
- Μα οι πληροφορίες μου λένε ότι έχει Δευτέρα Τετ Παρ δεν γίνετε αυτο
-και ομως είναι την Παρασκευή ,όταν ανοίξουν τα σχολεία μπάινει και άλλο δρομολόγιο μέσα στην εβδομάδα τώρα είναι η temporada.
-Έχετε κανένα καλό κορίτσι για παντρεια γτ τόσες μέρες μπορεί και να με πάντρεψετε και να μείνω για πάντα.
Έβαλε τα γέλια και εγώ τα κλάματα.
Και τώρα πως θα περάσουνε οι μέρες?
Ποιες μέρες ?Ούτε οι ώρες δεν περνάνε , σαν να έχουν κολλήσει οι δείκτες.
Κυριακη Δευτερα καθιερωσα καθε πρωι και για τις επομενες μερες το γυρω του χωριου ,ψωνιζα καμια κονσερβα τονο στο παντοπωλειο (ειχε 4-5 αυτο που δουλευε ο Ζηκος στην ταινια ηταν σουπερμαρκετ,πισω δωματιο κοιμοντουσαν και μπροστα ειχαν κατι μπισκοτα νερα καμια μπυρα ριο μαρε και τουλιπ.)καμια οδοντοβουρτσα και προπελες για τα κανοε που κρεμοντουσαν με ενα σχοι νι στον τοιχο σαν το κοκορετσι.
τις υπολοιπες ωρες χαζευα σε ενα απο τα παγκακια το ποταμι δινοντασ σκληρη μαχη με τα κουνουπιa (τα 2 πρωτα βραδυα κοιμομουν με το τζιν και μια μακρυμανικη μπλουζα χωρις να κανω μπανιο αφου δεν δουλευε η μπομπα χωρις ρευμα και ενα κουβα απο το ποταμι για την λεκανη της τουαλετας).
Τριτη πρωι ακουω μια συζητηση απεξω στο διαδρομο λεω πρεπει να ηρθε νεο αιμα ανοιγω την πορτα και βλεπω τον Γερμανο που κανονιζαμε να κανουμε μαζι το ταξιδι στο ποταμι με αργο 4 μερες (το οποιο τελικα περναει μια φορα το μηνα και ευτυχως που δεν περασε δλδ γτ ειχα ηδη κουραστει στον αμαζονιο).
-Korbi τι κανεις φιλε καλωσορισες
-Hey Dimitri como estas ?
Αυριο θα παρω το καραβι για Ικιτος
-Κατσε εδω και περιμενε να ερθει η παρασκευη εχει κονσερβες μπολικες.
-με αυτα κ με αυτα απογοητευτηκε και αυτος.
Του λεω εδω δεν λενε ποτε την ωρα
Οταν θα σε ρωταω θα μου απαντας
Ωρα για φαγητο
Ωρα για περπατημα
Ωρα για υπνο.
Ωρα για καφε ,…ειχε μια κατσαρολα πτυσομενη με υγραεριο καμπινγκ καταστασεις οπου εβραζε το καφε ,ρε του λεω αυτο ειναι για να βρασουμε μακαρονια τι καφε ?,εντω μεταξυ ολοι στο χωριο τον χαζευανε με το συστημα που ειχε καθως μεχρι να πεσει σκοταδι κανανε πηγαδακια μπροστα στο ποταμι παρεες μικροι μεγαλοι και μετα τις 7 ανοιγαν οι φακοι και πηγαινανε σαν τις κωλοφωτιες(εχω να δω χρονια στην Ελλαδα) τις οποιες τις χαζευα πανω στα δεντρα στην αρχη καθως αναβοσβηνανε σαν τα αεροπλανα ,τελικα ουτε αυτα πετουσαν απο πανω.Απο την μεση του κοσμου στο Κιτο βρεθηκα στην μεση του ΠΟΥΘΕΝΑ.

Οι μερες κυλουσαν αργα και βασανιστικα ,την πεμπτη σκαει μυτη και μια πιτσιρικα Γερμανιδα ειχε ηδη 17 μηνες και πηγαινε με barcos μεχρι Belem η οποια πληρωσε το κανοε απο το το Rocafuerte 20 δολ. Γερμανε μας πιασανε boludos.Εντω μεταξυ η κυρια στο inmigraciones μου ειχε πει οτι πριν 2 εβδομαδες περασε μια Griega απο εδω για Ικιτος


Gringa θες να πεις
Νο Νο Griega .


Δεν είμαι εγώ παλαβός μόνο τελικά στην Ελλάδα.τους χαιρετισμούς μου στη Ελληνίδα ηρωίδα αν διαβάζει.
Κάθε μέρα πήγαινα στο παντοπωλείο του Carlos ο οποίος είχε πάρει τη Γυναίκα του και άνοιξαν ένα παντοπωλείο στο πουθενά ,από το ικιτος αυτος ,και κάναμε πλάκα μέσα στον πόνο μου ,είχε δίκη του γεννήτρια και μόλις έπεφτε σκοτάδι μαζευόταν οι νεολαία και πινανε μπυρες τις Κυριακές και η μουσική χτύπαγε μέχρι τις 01:00 και του έλεγα έχεις μαζέψει όλο το χρημα του χωριού no no amigo Dimitri εσυ εισαι πλουσιος gringo…Yo soy un Pobrecito griego.
Τεταρτη πρωι μου λεει ο Γερμανος ποιο πανω μια κυρια μαγειρευει φαγητο ,ωραια λεω παμε να φαμε μετα,κατα τις μια μπαινουμε στο σπιτι εστιατοριο.


Τι φαγητο εχει?
Δεν έχουμε κάρτα αλλά ότι θέλετε αρκεί να είναι κοτόπουλο και φυσικά με ρύζι σκέφτηκα απ μέσα μου θα μπορούσε να μας πει .
Εκεί που κατεβάζουμε τις πρώτες μπουκιές του λέω Korbi κοιτά στο βάθος στον νεροχύτη
-Τι? Με ρωτάει
Αυτό θα το φάμε αύριο
Μια κότα μόλις σφαγμένη που μόλις ξεψυχούσε ,Το επόμενο μας γεύμα.
Λόγω του ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα εκεί το σφάζεις και το τρως.
Τεταρτη βράδυ έφτασε η Λαντσα και Πέμπτη κάναμε ανάσταση ,είδαμε το φως το αληθινό δούλεψε η γεννήτρια και εγώ περίμενα να φτάσω ικιτος για το πρώτο μου μπάνιο να ξεπλυθω.
Παρασκευή ξημερωματα 5 το πρωί πήραμε το δρόμο 80 δολ. η280 soles και φτανουμε Santa Clotilde διανυκτερευση και στις 3μιση ξημερωματα βουρ για mazan.


Santa Clotilde άλλο χωριό μεγαλύτερο από την Pantoja αφου υπηρχαν και δρομοι και πολλα μοτοταξι αλλα πολυ βρωμικο και ο ξενωνας 20 σολες εκανε την Pantoja να μοιαζει πενταστερο ,μεσα στο δωματιο υπηρχε μπανιο και το υψος της εισοδου στο μπανιο ηταν μεχρι τον ωμο μου εσκυψα μην εχουμε παλι κανενα ατυχημα (Στα 2 τελευταια ταξιδια ειχα πιασει το τζοκερ,μην το πολυμελετω μιας και βρισκομαι εδω και 2 εβδομαδες στην Λιμα και σε 6 μερες γυριζω Ελλαδα.)

03:30 εχει παρει μπροστα η μηχανη και αναχωρουμε για Mazan ουπς …καθως απομακρυνομαστε απο την ακτη καποιος κανει νοημα με φακο στην οχθη ,κατι αφησαμε πισω λεω πηδαει στην Βαρκα γυριζουμε και παταμε γκαζι και φυγαμε.
Στο καθισμα κατα τυχη καθησα διπλα στον Carlos τον παντοπωλη στην Pantoja .. hey Dimitri que tal ανοιγει κατι μπισκοτα να μου προσφερει ,ποσο κανει του λεω αστειευομενος χαχαχαχα..nada nada ,γιατι ολο τον πειραζα στο χωριο και του ελεγα μας εχεις παρει ολα τα λεφτα.
Εν τω μεταξυ σε καποιο χωριο-σταση μπηκε μια κυρια με 15 περιπου γευματα πολυ ρυζι και ενα κομματακι κρεας μεσα στο πλαστικο κουτακι ,ηδη το στομαχι εδινε σηματα,ρωταω τον Carlos τι ειναι αυτο? Motelo μου λεει ,καντο μου ψιλα, tortuga και δινει μια δαγκωνια στο ποδι της χελωνας γεματος ικανοποιηση ..Muy rico!!!!!
Προσπαθωντας να κοιμηθω να κλεψω μερικα τεταρτα υπνου το πρωι ενας Κοκκορας πισω απο τα τελευταια καθισματα στην λαντσα δεμενα ποδια ισα που εξειχε το κεφαλι του και μεσα σε μια σακουλα προσπαθισε να μας ειδοποιησει για την ωρα κι..κιιι…ριι…κουουυυ…υυ ο καημενος δεν ειχε δυναμεις και ηταν δεμενος και ταλαιπωρημενος εκανε 3-4 προσπαθειες αλλα δεν του εβγαινε.Παντως ελβετος στην ωρα 05 :00.Διπλα του 2 χελωνες τεραστιες γυρισμενες αναποδα πιθανων να της πουλουσαν στην αγορα του Μπελεν Motelo θα γινουν και αυτες.
Να μην τα πολυλογω κατα τις 8-9 (σαββατο)το πρωι φτανουμε Mazan να ριχνει βροχη και λιγο πριν ακουμπησει στερια το σκαφος πιανω σημα στο κινητο αρχιζουν να χτυπουνε WhatsApp mail message με ψαχνανε ολοι απο ελλααδα απο περου μια φιλη που ταξιδευε κολομβια απο ελλαδα και αρχιζω να απαντω οτι προλαβα δλδ μιας και χαθηκε το σημα παλι.Ειχα πει θα κανω 3.-4. μερες αλλα εκατσα στο χωριο 5 και λεγανε σε φαγαν τα πιρανχας?Στο μαζαν παιρνουμε τουκ τουκ κανενα 20 λεπτο και ειμαστε στην αλλη οχθη που ξεκινα ο Rio Amazonas και εκει σε μια ωρα περιπου Ικιτος.Μετα απο 11 χρονια ξαναπατησα το ποδι μου.o Γερμανος μαζι με την Γερμανιδα πηραν ενα τουκ τουκ μεχρι plaza de armas πηρε στον καθενα 10 σολες εμενα πηρε μονος μου 7 τραβαγε τα μαλλια του, παλι την πατησε γτ ειχε πληρωσει 60 δολ στο κανοε Rocafuerte για Pantoja εγω 30 και η Γερμανιδα 20 ,στο ξενωνα στην. Pantoja πληρωσα 15 σολες τη βραδυα αυτος 20 και οι επομενοι που περασαν 25.
Απο την πλαζα στο Ικιτος μας πλησιαζουν διαφοροι τυποι για ξενωνες ,περνουν την προμηθεια τους,παμε στο πρωτο χαλια μεσα στα σκοταδια σαν σπηλια,παμε στο δευτερο καλο neydita hospedaje 6-7 τετραγωνα απο μαλεκον 25 σολες την βραδυα δικλυνο ο καθενασ και ο γερμανος αρχιζει να λεει αφου στο booking το εχετε 20 και αυτη να του εξηγει και αυτος να απαντα και εγω κομματια να θελλω να κανω το πρωτο μπανιο μετα απο 6 μερες και λεω δεν πειραζει ενα ευρω διαφορα ειναι αστο να παει ..μα μου λεει και ειμαι ετοιμος να κοιθμηθω σε μια καρεκλα στην ρεσεψιον ,τελος παντων του λεω παρε το διπλο κρεβατι εγω θα παρω το μονο κουκετα.
Και με αυτα εζησα μια διαφορετικη εμπειρια στο Ριο Ναπο και τωρα που τα σκεφτομαι γελαω αλλα δεν θα το ξαναεκανα και μαλλον ειναι το τελευταιο ταξιδι Ν. Αμερικη εχω κανει ηδη 4 και ενα το Μεξικο 5.Θα πρεπει και η mochila να συνταξιοδοτηθει και εγω μαζι της.




 

eco05140

Member
Μηνύματα
37
Likes
271
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Αααα τι πρωτότυπος προορισμός!βεβαια τον είχα διαφορετικά στο μυαλο μου αλλά τώρα που κοιτούσα τις περιοχές που ανέφερες προσανατολίστηκα πλήρως.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom