Αυστρία Σλοβακία Από το U.F.O για ηλιοθεραπεία στη Βιέννη!

nicolasg

Member
Μηνύματα
14
Likes
12
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παρίσι
Απίστευτος @giannismits ......μόλις γυρίσαμε απο Βιέννη και η ιστορία σου ήταν για αλλη μια φορά ο πιο χρήσιμος οδηγός του ταξιδιού μας! Δεν είδαμε ολα οσα είδατε εσείς, γιατί είχαμε και 3 παιδιά μαζί μας, αλλά νομίζω ότι αυτά που περιγράφονται στην ιστορία σου καλύπτουν πραγματικά τα πάντα!
 

poised

Member
Μηνύματα
862
Likes
6.333
Να προσθέσω στην εξαιρετική αυτή ιστορία ότι υπάρχει ένα εισιτήριο του öbb ή του cdsr (οργανισμός τρένων σε Αυστρία και Σλοβακία - ανάλογα από που θα ξεκινήσεις το ταξίδι πρέπει να το πάρεις από τον τοπικό οργανισμό), που για περίπου 15 ευρώ περιλαμβάνει μετάβαση με τρένο από την μια πόλη στην άλλη, δωρεάν χρήση των αστικών στην πόλη αφετηρίας προς τον σταθμό, δωρεάν αστικά στην πόλη προορισμού την μέρα της άφιξης και περιλαμβάνει και επιστροφή εντός 3 ημερών στο ίδιο εισιτήριο με δωρεάν αστικά προς τον τελικό προορισμό εντός της αρχικής πόλης.

Χοντρικά δηλαδή όλες οι μετακινήσεις πληρωμένες για να πας από την μια πόλη στην άλλη και πίσω και όλες οι μετακινήσεις εκεί αν το κάνεις μονοήμερο.

Πιο φτηνό από το λεωφορείο (ακόμα και χωρίς να υπολογιστούν τα αστικά) και άνετο. Απλά προσοχή στα δρομολόγια γιατί στη Μπρατισλάβα υπάρχουν δύο σταθμοί. Mπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τρένα από οποιοδήποτε σταθμό, αλλά μάλλον βολεύει ο hl. St. (hlavni stanici) που είναι κέντρο.
 
Last edited:

italiano

Member
Μηνύματα
33
Likes
161
Καλησπέρα σε όλους!
Επιστρέψαμε χθες από ένα τριήμερο στην Μπρατισλάβα κι ακολουθήσαμε για ακόμα μια φορά παρόμοιο πρόγραμμα με τον @giannismits ο οποίος κάνει πάντα εξαιρετική δουλειά και τον ευχαριστούμε. Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με κάποια πράγματα που έχουν αλλάξει ώστε να βοηθηθούν μελλοντικοί ταξιδιώτες. Καταρχάς η πόλη μου φάνηκε λίγο ακριβότερη από ότι περίμενα. Οι τιμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ανεβεί λίγο: στα 0,9€ το 30λεπτο εισιτήριο κ στα 1,3€ το 60λεπτο. Η είσοδος στο UFO έχει πάει στα 9,90€ όπως επίσης έχει αυξηθεί και το εισιτήριο για την είσοδο στο κάστρο (12€). Σουβενίρ και λοιπά τουριστικά είδη είναι αρκετά ακριβά, κυρίως στην παλιά πόλη κάτι που είναι αναμενόμενο. Τα πιο οικονομικά τα βρήκαμε κοντά στην όπερα στην πλατεία «Hviezdoslavovo námestie». Το φαγητό μας φάνηκε αρκετά βαρύ κάτι το οποίο το περίμενα αφού έχω επισκεφθεί κι άλλες χώρες με παρόμοια κουζίνα. Αν και συνηθίζω να δοκιμάζω παντού τοπική κουζίνα η συγκεκριμένη δεν μας άρεσε και μας έκανε κακή εντύπωση η αγένεια του προσωπικού σε αρκετά καταστήματα όπως επίσης κι η έλλειψη καθαριότητας. Ίσως να ήμασταν άτυχοι βέβαια. Πάντως επιλογές σε μικρά καφέ-εστιατόρια-bistro υπάρχουν πολλές μέσα κι έξω από την παλιά πόλη. Ο καιρός επίσης μας χάλασε τη θέα από πολλά αξιοθέατα και κυρίως από το UFO αφού η ομίχλη ήταν πυκνή και τις 3 μέρες που μείναμε στην πόλη. Δυστυχώς, πετύχαμε εργασίες στην Πύλη του Σιγισμούνδου για το κάστρο καθώς και στην Πύλη του Μιχαήλ. Δεν πήγαμε στο Devin το οποίο είχαμε προγραμματίσει αφού λόγω ομίχλης δε θα βλέπαμε τίποτα. Μας ικανοποίησαν όμως οι βόλτες στην παλιά πόλη κι η διαδρομή κατά μήκος του Δούναβη μέχρι το εμπορικό Eurovea. Ανεξάρτητα από τις ατυχίες που είχαμε ήταν ένα όμορφο τριήμερο, θεωρώ όμως ότι δεν αξίζει να ξοδέψει κάποιος περισσότερο χρόνο στην πόλη κι είναι ένας προορισμός στον οποίο δε θα ξαναπηγαίναμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.690
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom