Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίον

Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μια κοντινή εξόρμηση απο τη θεσσαλονίκη που συνδιάζει αναψυχή και επιμόρφωση είναι το Αρχαιολ Πάρκο του Διον,μια ώρα περιπου απο θεσνίκη,λίγο μετα την Κατερίνη.
Το επισκέφτηκα για δευτερη φορά πριν λίγους μήνες και θαθελα να σας μεταφέρω την αποψη μου.....

Το Δίον ηταν η Ιερή πολη της αρχαίας Μακεδονίας ,αφιερωμένη στον Ολύμπιο Δία........Βλέπεις επομένως χώρους λατρείας ,τα ιερα των θεων......της Δημητρας,της Ισιδος που αν και ηταν αιγυπτιακή θεότητα λατρεύτηκε κατα τη διαρκεια των ρωμαικων χρόνων ευρύτατα απο τους έλληνες,το ιερό τέμενος του Δία που είναι και το σημαντικοτερο μνημείο....και μετά μπαίνεις στην πόλη.Αντικρύζεις τα τείχη που περιστοίχιζαν την πολη,τα δημόσια λουτρά!τις λεγόμενες θέρμες που τις είχαν για να πλένονται οι επισκέπτες που πήγαιναν στην πολη ,πριν την επισκεψη τους στους ιερους χώρους,και την Βασιλική ,σημαντικό μνημείο της χριστιανικής ιστορίας που χτίστηκε όταν η αρχαια θρησκεία αρχισε να πέφτει σε ..μαρασμό.
Ολα αυτα σε συνδιασμό με περιπατους μεσα απο γραφικά μονοπάτια ανάμεσα σε δένδρα ,πολύ πράσινο,νερά,γέφυρες,κιοσκια...
Ο χώρος καλά οργανωμένος,περιποιημένος ,διαθέτει και αναψυκτήριο στην είσοδο.
Ενα ήρεμο τοπίο οπου το παρόν και το παρελθόν είναι τόσο αρμονικά δεμένα ώστε δεν μπορούν να σαφήσουν ασυγκίνητο!

πληροφοριακά η είσοδος στοιχίζει 3 ευρω,το χειμώνα ηταν δωρεάν τις κυριακές,τώρα με το θερινο προγραμμα το δωρεάν καταργείται(αδικο νομίζω).
Λίγο πιο πανω απο το Πάρκο,στις παρυφές του συγχρονου χωριου βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο του Διον,οπου εκτίθενται τα σημαντικοτερα ευρήματα απο τις ανασκαφές .
 

Halcyon

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Χιονισμένη Ευρώπη
Καταπληκτική η αίσθηση όταν αράζεις δίπλα στα αρχαία και στα καταπράσινα δέντρα, και κοιτάς τον Όλυμπο. Νομίζεις πως ζεις στην εποχή του τότε. Θεϊκός τόπος, αν μη τι άλλο.

Προτείνω, όσοι βρίσκονται κοντά, να περάσουν μια βόλτα από εκεί ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom