Πακιστάν Βίζα για Πακιστάν

trravel

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Σκέφτομαι να επισκεφθώ το Πακιστάν το καλοκαίρι (Ισλαμαμπάντ-Καρακοράμ-Κασγκάρ), ωστόσο είναι προφανής η σύγχυση που υπάρχει σχετικά με την έκδοση βίζας. Τηλεφώνησα αρκετές φορές στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα (μένω θεσσαλονίκη) και δεν το σηκώνουν με τίποτα. Το κόστος της βίζας είναι ένα ακόμα αμφιλεγόμενο σημείο, αφού στο ίντερνετ έχω δει τιμές από 40-120 ευρώ! Γνωρίζετε τι συμβαίνει? Να επιμείνω στα τηλεφωνήματα ή να στείλω κάποιον γνωστό μου από Αθήνα να ρωτήσει στην πρεσβεία.? Για την διαδικασία θα χρειαστεί να επισκεφθώ την Αθήνα ή μπορεί να μεσολαβήσει τρίτο πρόσωπο?
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Να βάλω και εγώ το touch μου.. στο πρώτο έτος είχαμε πάρει σερί όλες τις πρεσβείες της Αθήνας (μιας που είναι και έτσι μαζεμένες..) και ρωτούσαμε για grants σπουδών. μετά το 'φρούριο' της αμερικάνικης σκάμε μύτη , καφρίλα καθαρά, και στην πακιστανική.. κουδούνι δεν υπάρχει και μέχρι και ο φύλακας απορούσε που ήρθε έλληνας εκεί. τους είχαν όλους στοιβαγμένους σε μια ουρά που από τον δεύτερο όροφο έφτανε την είσοδο της πολυκατοικίας (ναι σε διαμέρισμα στεγάζεται!) και τους έσπρωχνε πίσω ο ίδιος ο πρέσβης σε στυλ 'όλοι θα πάρετε την τζίφρα μου για την άδεια παραμονής, κάντε πίσω!)
Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα για το τι επικρατεί..καλή επιτυχία και ότι καταφέρεις πες μας! ζηλεύω αφάνταστα τον προορισμό!
(πώς και πακιστάν? θα έχεις κάποια πρόσκληση από ντόπιο? με ασφάλεια τι παίζει ?)
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Για το σκηνικό που προαναφέρθηκε στο επιβεβαιώνω και γω από την εμπειρία της φίλης που πήγε αυτοπροσώπως...
 

mihoula

Member
Μηνύματα
13
Likes
75
Επόμενο Ταξίδι
Βιρμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Πάσχα
Πριν 2 χρόνια επισκέφτηκα την Πρεσβεία του Πακιστάν για βίζα γιατί ήθελα να πάω σε ένα γάμο στη Λαχώρη. Στην πρεσβεία όντως επικρατεί το αδιαχώρητο αλλά πρέπει να ανέβεις πάνω και όχι να περιμένεις απ'έξω. Μόλις χτυπήσεις κουδούνι, σου ανοίγουν για να μπεις, είναι εξυπηρετικοί απλά πρέπει να έχεις υπομονή γιατί έχει αρκετή αναμονή. Εμένα τη βίζα μου την έβγαλαν σε 10 μέρες με κόστος γύρω στα 80 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Απλά με πέρασαν από συνέντευξη με τον υπεύθυνο και επίσης ζήτησαν από την οικογένεια που με κάλεσε στο γάμο να τους στείλουν γραπτή πρόσκληση στο mail της πρεσβείας που εξηγούσε ακριβώς για πόσες μέρες θα πάω και για ποιό λόγο. Μάλλον θα χρειαστεί να κατέβεις Αθήνα και να περάσεις από εκεί, νομίζω θα βγάλεις άκρη πιο γρήγορα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.777
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom