Αυστρία Βιέννη, Φεβρουάριος 2022…..

titikos

Member
Μηνύματα
164
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Πριν ξεκινήσω την αφήγηση της δικής μου ιστορίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που γράφετε τις δικές σας εμπειρίες και στη συνέχεια απαντάτε σε όσον δυνατόν μικρές ή μεγάλες απορίες έχουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Επίσης καλό θα ήταν να κάνετε μια αναζήτηση στις σελίδες των μουσείων κ των αξιοθέατων που θέλετε ή σκέφτεστε να πάτε ώστε να ξέρετε τις τιμές που ισχύουν.

Βιέννη λοιπόν, ένα ταξίδι, μια πόλη που αρκετό καιρό γλυκοκοίταζα. Είχε περάσει κ αρκετός καιρός από το τελευταίο μας ταξίδι οπότε κάθε βράδυ έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα από διάφορα site και αεροπορικές εταιρίες.

Έτσι λοιπόν όταν είδα 26 € τα δυο άτομα με επιστροφή δεν το πολυσκέφτηκα…..Η κράτηση ανέβηκε στην ομαδική κ τα άτομα έγιναν 4. Αυτό ήταν, εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα σαν πουλάκι.

Ryanair από Θεσσαλονίκη Τετάρτη 16/2 στις 22:00 με επιστροφή Κυριακή 20/2 στις 21:30. Δεν θα πω κάτι για την εταιρία. Την ξέρετε. Μια σχολική τσάντα δικαιούσαι κ από εκεί κ πέρα πληρώνεις για όλα. Εδώ να πω ότι οι πτήσεις έγιναν με τη Lauda Air μια ακόμη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία. Νομίζω ότι τα αεροπλάνα της είναι λίγο πιο παλιά αλλά οι προσγειώσεις ήταν καταπληκτικές κ βελούδινες.

Ξενοδοχείο…εδώ είχε διάβασμα η υπόθεση. Πολλές γνώμες κ αρκετά τα ξενοδοχεία. Με το booking κλείσαμε στο the niu Franz. 4 νύχτες 180 € με δωρεάν ακύρωση. 13,5 € το άτομο το πρωινό που πληρώναμε στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο είναι όμοιο με τα Meininger και τα Travelodge. Δηλαδή τακτοποιημένα, καθαρά, χωρίς πολυτέλειες. Το πρωινό του ήταν συμπαθητικό κ τα δωμάτια ήταν ζεστά με ζεστό νερό συνέχεια. Πραγματικά δεν ξέρω τι ζητάει ο καθένας αλλά για εμάς που φεύγουμε το πρωί κ γυρνάμε το βράδυ ψόφιοι από το περπάτημα ήταν ΟΚ.

Στο ξενοδοχείο λοιπόν πήγαμε πολύ εύκολα από το αεροδρόμιο αφού το S7 σε αφήνει σε σταθμό που απέχει 3-4 λεπτά με τα πόδια. Επίσης μπροστά από το ξενοδοχείο περνάει το τραμ 2 το οποίο παίρναμε για να πάμε στο κέντρο. Θέλει γύρω στα 15 λεπτά.

Κλείνοντας το θέμα του ξενοδοχείου θα ήθελα να σας πω για ένα ξενοδοχείο για το οποίο διάβαζα στο ίντερνετ κ στο booking και τελικά βρήκα στο δρόμο μου. Είναι το Hotel Kolping Wien Zentral. Βρίσκεται σε καλή περιοχή, κοντά στο ενυδρείο, και μπορείς να πας στο κέντρο με τα πόδια. Αν το βρείτε σε καλή τιμή νομίζω αξίζει.

Αεροδρόμιο – Βιέννη – Αεροδρόμιο.

Θα διαβάσετε πολλά στο νήμα που υπάρχει. Εγώ θα σας πω τι θα έκανα αν ξαναπήγαινα Βιέννη. Βγαίνοντας από τις αφίξεις του αεροδρομίου κ πριν κατέβεις τη ράμπα για το τρένο υπάρχουν στο δεξί σου χέρι τα γραφεία κ μηχανήματα τις Obb. Βγάλτε πρώτα μια εβδομαδιαία κάρτα για τα ΜΜΜ. Κοστίζει 17,10 € όσο δηλαδή κ η κάρτα των 72 ωρών. Με τις κάρτες αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετρό, τραμ κ τρένα μέσα στα όρια της πόλης. Προσοχή μόνο στο γεγονός ότι η εβδομαδιαία κάρτα έχει διάρκεια από Δευτέρα σε Δευτέρα ανεξάρτητα ποια ημέρα θα την αγοράσεις. Στη συνέχεια βγάλτε εισιτήριο για το S7 με κόστος 1,6 € (αν θυμάμαι καλά). Αυτό ήταν….

Μετακινήσεις

Όπως ανέφερα κ παραπάνω εμείς κάθε μέρα χρησιμοποιούσαμε το τραμ 2 , το μετρό και πολύ λίγο πήραμε τρένο. Το τραμ είναι ένα ωραίο μέσο μετακίνησης. Κάποιες στιγμές που έβρεχε απλά μπαίναμε μέσα κ κάναμε βόλτες μέχρι να κόψει η βροχή.

Πολύ χρήσιμη ήταν η εφαρμογή WienMobil. Βάζεις την τοποθεσία που θέλεις να πας κ σου προτείνει μέσα κ διαδρομές. Φυσικά υπάρχει κ το Google Maps.

Πριν ξεκινήσω την αφήγηση θα ήθελα να σας πω, ότι στην ουσία θα περιγράψω τις διαδρομές που κάναμε με λίγα σχόλια σχετικά με τα αξιοθέατα.

1η Ημέρα

Πρώτη μέρα λοιπόν στη Βιέννη. Πρωινό στο ξενοδοχείο και έτοιμοι να φύγουμε. Πρώτη μικρή απογοήτευση ο καιρός, ψιλοβρόχι. Μπαίνουμε στο τραμ 2 και ελπίζουμε να σταματήσει μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο. Το τραμ περνάει από το Stadtpark, το γνωστό δακτύλιο (ring), την όπερα, το Hufburg, το κοινοβούλιο και στρίβει πριν το δημαρχείο για τα δυτικά της πόλης. Εμείς κατεβήκαμε στο κοινοβούλιο αλλά επειδή η βροχή δυνάμωσε πήραμε την απόφαση να μπούμε στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches Museum Wien). Αν κ δεν είμαι οπαδός της τέχνης πιστεύω ότι είναι ένα μουσείο που πρέπει να επισκεφτείτε.

Το μουσείο βρίσκεται στην Maria-Theresien-Platz και ακριβώς απέναντι του βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι δυο πανέμορφα και όμοια κτίρια. Χρειαστήκαμε 2,5 ώρες για να περιηγηθούμε στο μουσείο. Όταν βγήκαμε η βροχή είχε κόψει οπότε είπαμε να περιηγηθούμε στο κέντρο.

Ακριβώς απέναντι το Ανάκτορο Hufburg, το Μουσείο της Sissy και η σχολή ιππασίας. Βγήκαμε από την απέναντι πλευρά στην πλατεία Michaelerplatz. Στρίψαμε αριστερά κ περπατήσαμε μέχρι το μουσείο Albertina και το πίσω μέρος του κτιρίου της όπερας.

Ανηφορίσαμε την Κερντνερ Στάσε μέχρι το Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χαζέψαμε την Γκράμπεν και μέσω της Bognergasse βρεθήκαμε στη Πλατεία Am Hof. Έφτασε η ώρα για στάση οπότε τι καλύτερο από ένα καφέ στο Cafe Central. Πραγματικά είναι ένα καφέ που αξίζει να πάτε.

Οι μπαταρίες ψιλογέμισαν και είμαστε πολύ κοντά για να κλείσουμε ένα κύκλο και μια πρώτη επαφή με τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου. Ένας δρόμος κ φτάσαμε στο σταθμό Schottentor. Μπροστά μας η εκκλησία Votivkirche, δίπλα το Πανεπιστήμιο και πιο κάτω το Δημαρχείο.

Απέναντι το Burgtheater και δίπλα του ο Κήπος του Λαού. Μπαίνουμε μέσα κ χαζεύουμε το Κήπο των Ρόδων, Το άγαλμα της Σίσι, Το Ναό του Θησέα κ το Μνημείο του Grillparzer. Τα φώτα έχουν αρχίσει να ανάβουν κ τα κτίρια να έχουν μια άλλη ομορφιά. Οδεύουμε ξανά προς το Hufburg.

Είναι ακόμη νωρίς οπότε μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο SO VIENNA και το φανταστικό ρουφ καφέ-μπαρ του. Απλά πρέπει να πάτε. Φανταστική Θέα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανεβήκαμε σε κάποιο πύργο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου. Απαραίτητη μια τοπική μπύρα ή ένα ποτό.

Οι ώρες περάσανε και κάποιοι πεινάσανε….Το Figlmuller με τα διάσημα του σνίτσελ ήταν ούτε 5 λεπτά περπάτημα. Πήγαμε χωρίς να έχουμε κράτηση κ περιμέναμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να βρεθεί τραπέζι. Ίσως να είμασταν τυχεροί, ίσως επειδή ήταν καθημερινή, σημασία έχει ότι βρήκαμε να κάτσουμε. Ωραίο φαγητό, σίγουρα δεν θα πήγαινα ξανά γιατί θεωρώ ότι 45 € το ζευγάρι είναι αρκετά λεφτά.

Από το μαγαζί στα 2 λεπτά ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, κατηφορίσαμε την Κερντνερ Στάσε μέχρι την Όπερα και από εκεί πήραμε το τραμ για το ξενοδοχείο.

2η Ημέρα.

Δεύτερη ημέρα και η ομάδα ήταν έτοιμη να γράψει χιλιόμετρα. Ο καιρός σύμμαχος με λίγο αεράκι.

Το πρόγραμμα έλεγε Ανάκτορο Σενμπρούν. Έπρεπε να πάρουμε τη γραμμή 4 του μετρό για να μας πάει. Οπότε τρένο S7 μέχρι το σταθμό Mitte κ μετεπιβίβαση στη γραμμή 4. Για το Ανάκτορο δεν έχω να πω πολλά. Απλά φοβερό. Φοβεροί κήποι. Όλα πάρα πολύ ωραία. Σκεφτόμασταν πόσο καταπληκτικά θα ήταν να είσαι εκεί Άνοιξη ή Φθινόπωρο. Για κάποιον που δεν επισκέφτηκε ποτέ κάποιο ανάκτορο τύπου Βερσαλλίες πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα να επισκεφτεί κ εσωτερικά το Ανάκτορο. Έτσι τουλάχιστον σκεφτήκαμε εμείς κ κάναμε την μικρή βόλτα των 22 δωματίων. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να αρχίσει να βρέχει. Ευτυχώς για εμάς…

Ανάκτορο τέλος, επιστροφή στο κέντρο με τη βροχή να συνεχίζει. Πάμε Μουσείο Παραισθήσεων ; Πάμε. Δεν έχω να το συγκρίνω με κάτι παρόμοιο οπότε έχω να πω ότι άξιζε. Μαζί με το Μουσείο σταμάτησε κ η βροχή. Οπότε λουκάνικο από την καντίνα κάτω από το Μουσείο Albertina και επίσκεψη στο cafe Sacher για να δοκιμάσουμε την περίφημη πάστα. Οκ, δεν ενθουσιάστηκα. Το μέρος πάρα πολύ ωραίο, η διακόσμηση βαριά κ πλούσια αλλά η αίσθηση που με άφησαν ήταν αρνητική. Σίγουρα δεν θα πήγαινα πάλι.

Ο καιρός κρατάει κ εμείς πήραμε το μετρό για να επισκεφτούμε το Prater με την περίφημη ρόδα. Δεν συνιστώ να πάτε χειμώνα. Πήγαμε Παρασκευή βράδυ γύρω στις 8 και ήταν σχεδόν έρημο με τα μισά μαγαζιά κλειστά. Επιστροφή στο κέντρο για φαγητό σε ένα Vapiano και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η Ημέρα.

Τρίτη ημέρα, τα πόδια αρχίζουν να βαραίνουν αλλά ο καιρός είναι κατάλληλος για περπάτημα. Έτσι το τραμ μας αφήνει στο κήπο Burggarten για να χαζέψουμε το Μνημείο του Μότσαρτ. Στη συνέχεια διασχίσαμε την Maria-Theresien-Platz για να καταλήξουμε στο MuseumsQuartier. Περπατήσαμε την Mariahilfer Strasse, περάσαμε έξω από το ενυδρείο και καταλήξαμε στην υπαίθρια αγορά της Naschmarkt. Ήταν Σάββατο κ η αγορά είχε κόσμο. Αξίζει να πάτε μια βόλτα αν έχετε χρόνο.

Στη συνέχεια κτίριο Σετσεσιονισμού, Πλατεία Κάρλσπλατς, Μνημείο προς Τιμήν των Στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού για να καταλήξουμε στο Κάτω Μπελβεντέρε. Το Ανακτόρο Μπελβεντέρε με τους κήπους του, όπως θα διαβάσετε και αλλού, είναι σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε. Πανέμορφοι κήποι κ ωραίο κτήριο. Εμείς επισκεφτήκαμε κ το Μουσείο στο Άνω Μπελβεντέρε φυσικά για να δούμε το «φιλί».

Σειρά είχε το Μουσείο Albertina. Έξω από το Μπελβεντέρε περνάει το τραμ D που σε πάει. Πίνακες, πίνακες και άλλοι πίνακες. Ναι νομίζω ότι αν είσαι λάτρης αξίζει να πας. Οι γυναίκες της παρέας ενθουσιάστηκαν. Η ώρα είχε πάει 5:30 κ πήγαμε στην Όπερα για να μπούμε στην ουρά ώστε να αγοράσουμε εισιτήρια για την βραδινή όπερα. Είναι τα λεγόμενα εισιτήρια των όρθιων. Κοστίζουν 10 € και πλέον λόγω covid έχουν τοποθετηθεί καρέκλες. Καταπληκτική κ φοβερή εμπειρία. Πρέπει να πάτε. 3 ώρες παράσταση με ένα 30λεπτο διάλλειμα στη μέση.

Μετά την όπερα επιβάλλεται μια μπυραρία. Δυο τετράγωνα μακριά βρίσκεται η 1516 Brewing Company. Πάρα πολύ ωραία μπυραρία. Την συνιστώ.

4η Ημέρα.

Η ημέρα της επιστροφής. Έχουμε όμως βραδινή πτήση όποτε αφήνουμε τις τσάντες στο ξενοδοχείο κ φεύγουμε για χαλάρωμα και ότι μας έμεινε. Τραμ 2 κ τραμ 1 και φτάσαμε στο Hundertwasser Village, λίγο περπάτημα και είμαστε στο Κούνστχαους. Τραμ 1 και τραμ 2 και φτάσαμε στο Πάρκο Stadtpark ώστε να χαζέψουμε το επιχρυσωμένο μνημείο του Γιόχαν Στράους. Τραμ 2 για να βρεθούμε κοντά στην Ελληνική συνοικία Griechengasse. Λίγο πιο πέρα είναι το γνωστό ρολόι Ankeruhr. Στα 2 λεπτά είμαστε στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χαζεύουμε και εκεί που λέμε ότι πρέπει να πιούμε ένα καφέ, ένα γωνιακό τραπέζι με θέα όλη τη πλατεία αδειάζει σε ένα ροζ καφε-ζαχαροπλαστείο το Aida. Τέλεια. Καφές και γλυκό με φοβερή θέα. Ήταν ότι έπρεπε.

Χαλαρό περπάτημα στα στενά του κέντρου. Μνημείο Αυστριακών Εβραϊων, Am Hof, στενά που απλά τα περπατούσαμε κ χαζεύαμε τα κτίρια. Ξανά μπροστά μας το κοινοβούλιο και μια στάση του τραμ 2. Ωραία εφεύρεση το τραμ, βλέπεις την πόλη. Μια τελευταία βόλτα λοιπόν και φύγαμε για ξενοδοχείο και αεροδρόμιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.361
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom