Αυστρία Τσεχική Δημοκρατία Βιεννη-Πραγα τέλη Νοέμβρη

alaniaris

Member
Μηνύματα
58
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη και Ινδονησία
Περιεχόμενα

Καλησπέρα και απο εμένα μετά απο πολύ καιρό. Αποφάσισα να γράψω κι εγώ δυο λογάκια για το ταξίδι μου με την αγαπημένη μου στις δυο πανέμορφες και πολύ ρομαντικές αυτές πόλεις, παρά τα πολλά που ήδη έχουν γραφτεί. Ξεκινάμε λοιπόν.
Κατ'αρχάς, η περίοδος αυτή είναι κατά τη γνώμη μου μια απο τις καλύτερες για ταξίδι σ'αυτές τις πόλεις. Το κρύο αρκετά υποφερτό, περίπου 5 με 10 βαθμοί κελσίου, ο αριθμός των τουριστών καμία σχέση με όσα είχα ακούσει να περιγράφονται, ειδικά για την Πράγα. Οι τιμές σε ξενοδοχεία, τουριστικά, σουβενίρ κλπ είναι πολύ καλύτερες επίσης αυτή την εποχή. Και από την άλλη, έχουν ξεκινήσει ήδη στολισμοί και έχουν στηθεί πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές και οι πόλεις έχουν αρχίσει να μπαίνουν σιγά σιγά στο πνεύμα των γιορτών. Άρα αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε και θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα αυτές τις πόλεις χωρίς τις ορδές των τουριστών να στέκονται εμπόδιο στον σκοπό σας, τότε η εποχή από μέσα Νοέμβρη μέχρι μέσα Δεκέμβρη είναι μια πολύ καλύ εποχή να το κάνετε.

Βιέννη
Στη Βιέννη καθίσαμε μόνο μια μέρα και ένα απόγευμα, αλλά προλάβαμε να κάνουμε και να δούμε τόσα πράγματα, φυσικά με τίμημα τα πόδια να πονάνε μέχρι και σήμερα απο το περπάτημα. :haha:

Κατ'αρχάς θα ξεκινήσω με την πιο ωραία και έντονη εμπειρία στη Βιέννη. Αυτή δεν είναι άλλη απο την όπερα. Παρακολουθήσαμε την Τόσκα με 4 ευρώ το άτομο με εισιτήρια για όρθιους που προμηθευτήκαμε απο τα εκδοτήρια μια ώρα πριν αρχίσει η παράσταση. Το συναίσθημα απίστευτο, ακόμα και αν δεν αντέχετε να παρακολουθήσετε όλη την παράσταση όρθιοι σας το συνιστώ τουλάχιστον να πάτε για λίγη ώρα για να πάρετε μια γεύση του τι εστεί Βιεννέζικη όπερα. Dress code απ'ότι παρατήρησα, για ορθίους, δεν υπάρχει.

Καφέ στα Demel και Sacher. Τα cafe αυτά έχουν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, που αν δεν έχεις βρεθεί εκεί, να καθίσεις να πιείς τον καφέ σου δεν μπορείς να αντιληφθείς. Άρα το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ειδικά στο cafe Sacher που καθίσαμε δίπλα απο την τζαμαρία και ακριβώς απέναντι δέσποζε η όπερα. Note: η πασίγνωστη Sachertorte δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
http://www.demel.at/index_flash.htm & Caf
Επισκεφθήκαμε τα ανάκτορα Belvedere, όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε απο κοντά τους σημαντικότερους πίνακες του αυστριακού Gustav Klimt, οι οποίοι είναι πραγματικά μαγευτικοί.

Για τον καθεδρικό του Αγίου Στέφανου δεν θα πω πολλά καθώς θεωρώ ότι αν πας στη Βιέννη, και να θες δεν γίνεται να μην τον επισκεφθείς. Μεγαλοπρεπής εξωτερικά και εσωτερικά με την ψηφιδωτή σκεπή να κλέβει την παράσταση. Ζήλεψα μια βόλτα με τις άμαξες οι οποίες είναι παρκαρισμένες δίπλα απο τον ναό περιμένοντας τα ζευγάρια και τις οικογένειες για μια ρομαντική βόλτα στην πόλη, αλλά τα χρήματα που ζητούσαν τα βρήκα πολλά.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια γύρα με τον τροχό στο πάρκο Πράτερ αλλά λόγω της πυκνής ομίχλης τα σχέδια μας ακυρώθηκαν. Πιστεύω πάντως ότι τα τα αξίζει τα λεφτά της μια βόλτα.

Και επειδή Βιέννη χωρίς σνίτσελ, δε λέει, το καλύτερο σνίτσελ το φάγαμε στο Figlmuller, με την υπέροχη συνοδευτική πατατοσαλάτα, να γλύφεις και τα δάχτυλα σου. Welcome - Figlm

Δυστυχώς, τα σουβενίρ είναι πανάκριβα στη Βιέννη κι έτσι χαλάσαμε αρκετά χρήματα σε τουριστικά αλλά χαλάλι...
Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το Booking.com: Ξενοδοχείο Mercure Josefshof Wien, Βιέννη, Αυστρία - 443 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα! με 76 ευρώ το δίκλινο, τρομερό value for money, πεντακάθαρο, υπέροχο κρεβάτι και πολύ κεντρικά ακριβώς πίσω απο το δημαρχείο και την βουλή.

Για Πράγα είχαμε σχεδιάσει να φύγουμε με τρένο την επομένη το πρωί αλλά όταν έψαξα, οι τιμές είχαν εκτοξευθεί στα ύψη οπότε προτιμήσαμε το λεωφορείο και μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν το μετάνιωσαμε καθόλου. Westbus λέγεται η εταιρία και είναι η μια απο τις δυο που συνδέουν Βιέννη-Πράγα με βολικά, σύχρονα λεωφορεία, με 19 ευρώ και η διαδρομή διαρκεί 4 ώρες.
 

Attachments

alaniaris

Member
Μηνύματα
58
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη και Ινδονησία
Πράγα
Το τσέχικο κομμάτι της διαδρομής με το λεωφορείο ήταν υπέροχο. Οι δρόμοι απ'όπου περάσαμε ήταν σε άριστη κατάσταση και συναντήσαμε πολύ παραδοσιακά χωριά στο διάβα μας, μεγάλα επιβλητικά δάση, και πολλά πολλά Scoda μέχρι να φτάσουμε στην Πράγα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε και έτσι και στην δική μας περίπτωση 3 & κάτι υπέροχες μέρες στην Πράγα ήρθε να τις ανοίξει ένα υπέροχο ξενοδοχείο. Booking.com: Ξενοδοχείο Eurostars Thalia, Πράγα, Τσεχία - 1655 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!
Είναι η δεύτερη φορά όσο ταξιδεύω που κλείνω ξενοδοχείο το οποίο είναι στην πραγματικότητα ακριβώς όπως δείχνουν οι φωτογραφίες στο internet. Ίσως και καλύτερο. Στη ρεσεψιόν μας υποδέχτηκαν δυο πολύ γλυκές ισπανίδες (ισπανικής προέλευσης η Eurostars βλέπετε). Το αστείο είναι ότι στην κράτηση όταν σε ρωτάει αν έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμιση έγραψα ότι θα προτιμούσα το δωμάτιο να έχει θέα, χωρίς να περιμένω να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους. Παρόλα αυτά μας ενημέρωσαν ότι το μόνο δωμάτιο με θέα είναι 3κλινο και μας ρώτησαν αν είχαμε πρόβλημα να μείνουμε σε 3κλινο με την ίδια τιμή. Ακολουθεί φωτογραφία με την θέα απο το δωμάτιο μας. :shock:
Το δίκλινο μας κόστισε περίπου 60 ευρώ την βραδιά.



Βόλτες στην παλιά πόλη άπειρες, καθώς η Πράγα ενδείκνυται για περπάτημα, μόνο προσοχή στα παπούτσια που θα πάρετε μαζί σας. Ειδικά απο το ξενοδοχείο μας (στάση μετρό Narodni Trida) μέχρι την παλιά πόλη, ο περίπατος ήταν μαγικός, μέσα σε στενά σοκάκια, με παραδοσιακά σπίτια (θύμισε λίγο Κερκυράρα :bleh: ), γοτθικές εκκλησίες κρυμμένες σε κάθε στενό και φυσικά πολλές τσέχικες μπυραρίες.
Είχαμε μια μέρα κοντοσταθεί έξω απο μία εκκλησία και κοιτούσαμε κάτι αφίσες που είχαν και διαφήμιζαν ένα κονσέρτο που θα γινόταν μέσα στην εκκλησία και ήρθε ένας καθολικός παπάς πολύ ηλικιωμένος, θα ήταν σίγουρα 80-85 ετών και μας έπιασε την κουβέντα. Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι σχεδόν cult.
-Where are you from?
-Greece.
-Greece! Orthodox?
-Yes, yes.
-Very nice. Married?
-No. Just couple.
-But you are on the way?
-Actually, we don't know yet.......
-Σταμάτα Κατερίνα, πες του ναι του ανθρώπου που θα καθίσεις να του αναλύσεις τη σχέση μας.
-Ok my kids. I wish a good husband for you, and a good wife for you.
Και την έκανε προς την εκκλησία για να προσευχηθεί.

Παρακολουθήσαμε μαύρο θέατρο. Είχα δει μια φορά κάτι παρόμοιο εδώ στην Αθήνα αλλά οι τύποι εκεί πέρα το έχουν τερματίσει, το έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Αν κάποιο βράδυ δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, τα αξίζει τα λεφτά του. Προτιμήσαμε το Image Theater στην αρχή της Parizska δύο βήματα απο την κεντρική πλατεία. Τα χορευτικά, τα κοστούμια και γενικά όλη η παράσταση ήταν όλα πολύ προσεγμένα, οπότε δεν έχω λόγο να μην σας το προτείνω Black Theatre IMAGE Prague | Καλώς ορίστε

Ακούσαμε τζαζ σε ενα τρομερό υπόγειο jazz club στο κέντρο της πόλης, επίσης λίγα βήματα απο την πλατεία. Το μαγαζί λέγεται Agharta και είναι από τα πιό ξακουστά και παραδοσιακά της πόλης. Η μπάντα που ακούσαμε δε, ήταν τρόμερη, έπαιξε απο κλασικά κομμάτια τζαζ μέχρι Phil Collins. Kαι το κερασάκι στην τούρτα, τα κρασιά τους είχαν 8-10 ευρώ το μπουκάλι. Υπέροχη βραδυά, θα μου μείνει αξέχαστη. AghaRTA



Για το κάστρο δεν έχω να πω τίποτα πέραν αυτών που έχουν ειπωθεί ήδη, εκτός ενός μυστικού που δεν το έχω δεί γραμμένο πουθενά εώς τώρα. Στην Gold Lane, όταν ανεβαίνεις στα σπιτάκια στον πάνω όροφο εκεί που έχει έναν διάδρομο με πανοπλίες και μεσαιωνικά όπλα υπάρχει ένα "σκοπευτήριο" όπου μπορείς να ρίξεις με μια ξύλινη βαλλίστρα. Υπέυθυνος εκεί είναι ένας πολύ γλυκός και ευγενικός παππούλης που μας άφησε να ρίξουμε έξρα βολές επειδή δεν είχε και πολύ κόσμο εκείνη την ώρα. Δοκιμάστε κι εσείς τις ικανότητες σας στην σκοποβολή όταν βρεθείτε εκεί πέρα, είναι πολύ ωραία εμπειρία.



Από φαγητό, επισκευθήκαμε αυτό το φορουμ-ξακουστό (κατά το κοσμο-ξακουστό) Kolkovna αλλά η αλήθεια είναι χωρίς να μας εντυπωσιάσει γευστικά. Συμπαθητικός χόρος, αλλά μέχρι εκεί. Το θεωρώ πολύ υπερεκτιμημένο απο την κοινότητα του Travelstories. Nα αντιπροτείνω το Mlejnice στην οδό Kozna με επίσης εξαιρετικές τιμές και πολύ πιο ωραία πιάτα. Πολύ κοντά στην πλατεία. Αυτο που απόλαυσα πολύ ήταν τα λουκάνικα απο τον δρόμο φυσικά. Πεντανόστιμα και επιβεβαιωμένα απο καλό κρέας.

Α, και να μην ξεχάσω, πρωινό δεν παίρναμε στο ξενοδοχείο, αλλά στο Cafe Louvre που ήταν απέναντι στον δρόμο. Μην τολμήσει κάποιος και πάει Πράγα και δεν πάει για πρωινό-καφέ-σνάκ κάτι, οτιδήποτε στο Cafe Louvre. Με έναν αιώνα -και κάτι- ζωής είναι ένα απο τα πιό ιστορικά καφέ της Ευρώπης.



Αυτά τα ολίγα απο εμένα για το πρώτο μου ταξίδι στην Πράγα. Ελπίζω να τα βρήκατε αν μη τι άλλο χρήσιμα. Σας ευχαριστώ όλους όσοι έχετε γράψει για την Πράγα και τη Βιέννη να ξέρετε ότι μας βοήθησαν όλα στο να περάσουμε 5 ΥΠΕΡΟΧΕΣ μέρες!

Να είστε όλοι καλα. :D

 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Αχ...τέλεια ! Όμορφο το ταξιδάκι σου!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας :D:D:D...
Εύχομαι και στο επόμενο τώρα :D!
 

alaniaris

Member
Μηνύματα
58
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη και Ινδονησία
Αχ...τέλεια ! Όμορφο το ταξιδάκι σου!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας :D:D:D...
Εύχομαι και στο επόμενο τώρα :D!
Σ'ευχαριστώ!!! :D
Άντε να δούμε τώρα πότε θα είναι το επόμενο.... :roll:
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Βλέπω ετοιμάζεις Ρώμη!!! Με το καλό...:D Θα είναι πολύ ωραία την άνοιξη! Μ'αρέσει πολύ και το ταξίδι-όνειρό σου :bounce:...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η ιστορία μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Πολύ ωραία η ιστορία σου! Μου θυμισες τα περσινά Χριστούγεννα που ήμουν Πράγα.. Μείναμε και μεις σε ξενοδοχείο της αλυσίδας eurostars, στο David, καμιά 500αριά μετρα πιο μακρια από αυτό που μείνατε εσείς.. Μια χαρά ήταν, ωραίο μεγάλο δωματιο, καλό πρωινό.. εκτός από ενα θέμα με τη καθαριότητα..Τα παπλώματα δε πρέπει να τα πλένουν και πολύ συχνά.. Βάζουν μια παπλωματοθήκη από πάνω και κάποια στιγμή έτυχε να βγει από τη μία ακρη το πάπλωμα και από άσπρο είχε γινει μπεζ καφε απο απλυσιά.. Εκεί ξενερωσα και τώρα όπου πάω κοιτάω από μεσα τα παπλώματα :xmas_cheesygrin:
Συμφωνώ απόλυτα για το mlejnice, πολύ νόστιμο φαγητό, το είχα προτείνει και γω στην ιστορία μου.. Αλλά από service δεν μείναμε ευχαριστημένοι.. Ρωτήσαμε κατι τον ενα σερβιτόρο και ήταν αγενής.. Και γενικά δεν ενιωθες πολύ ευπροσδεκτος.. Από την αλυσίδα kolkovna το celnice ήταν πολύ καλό.. Σε αυτό που γραφεις δε πήγαμε αλλά αν κρίνω και από το olympia και το celnice έχουν κοινό μενού με καποιες διαφοροποιήσεις.. Αυτά που διαλέξαμε μας φάνηκαν αντάξια γευστικά με το mlejnice..
Στο σκοπευτήριο στην golden lane πήγαμε και μεις, εγώ δεν έριξα μόνο ο σύζυγος και τα πήγε καλά! :xmas_wink: Ωραία η ιδέα του παππούλη, όταν πήγαμε εμείς είχε ουρά για να ρίξουν..
Επίσης συμφωνώ απόλυτα για το sacher στη Βιέννη! Η καφετέρια είχε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αλλά αυτό το γλυκό sacher σχεδόν δε τρωγόταν, μπαγιατικο και λιγωτικό :xmas_mrgreen:..
Ευχαριστούμε για την ιστορία και καλά ταξίδια!!!
 

ΒΑΝΑ

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
:xmas_[COLOR="Red"]razz: Καλησπέρα!! Ευχαριστώ που μοιράστηκες το όμορφο ταξίδι σου!! Σε λίγες μέρες (20 Δεκεμβρίου) θα είμαι στην Πράγα και ανυπομονώ!!! Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι!! Με το συνάλλαγμα τί κάνατε γιατί πήραμε στην τράπεζα και μας είπε ότι δεν έχουν και ότι δεν χρειάζεται!!!:xmas_eek: Εγώ όμως όπου βλέπω σελίδες με εστιατόρια ή οτιδήποτε τσέχικο όλα είναι σε τσέχικες κορόνες. Φαντάζομαι ότι θα παίρνουν και ευρώ αλλά με την ισοτιμία της ημέρας και τα ψιλοαρπάζουν! (έτσι έκαναν και στο Λονδίνο). Ευχαριστώ εκ των προταίρων!! Φιλιά!:xmas_wink::xmas_cool:
 

alaniaris

Member
Μηνύματα
58
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη και Ινδονησία
Συμφωνώ κι εγώ σ'αυτό. Όπου έχω πάει (εντός Ε.Ε. τουλάχιστον) σηκώνω χρήματα με την κάρτα του ΑΤΜ από τα ΑΤΜ των ξένων τραπεζών και πέραν απο τα 1-2 ευρώ που κρατάνε για το διατραπεζικό σύστημα, δεν χρεώνεσαι με τίποτα παραπάνω. Και το βασικότερο, παίρνεις το συνάλλαγμα στις ακριβείς ισοτιμίες. Καλά να περάσετε!!!
 

ΒΑΝΑ

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Συμφωνώ κι εγώ σ'αυτό. Όπου έχω πάει (εντός Ε.Ε. τουλάχιστον) σηκώνω χρήματα με την κάρτα του ΑΤΜ από τα ΑΤΜ των ξένων τραπεζών και πέραν απο τα 1-2 ευρώ που κρατάνε για το διατραπεζικό σύστημα, δεν χρεώνεσαι με τίποτα παραπάνω. Και το βασικότερο, παίρνεις το συνάλλαγμα στις ακριβείς ισοτιμίες. Καλά να περάσετε!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Αυτό θα κάνουμε! :xmas_biggrin:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom