Γενικά Βοήθεια για Εκδρομή εκπληξη στη σύζηγο τα Χριστούγεννα

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Η Ελβετία είναι απίθανο μέρος για καλοκαίρι. Μην κάνεις κανα λάθος και πας άλλη εποχή.....
Καλοκαίρι δεν την έχω επισκεφθεί οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω, όπως και να έχει όμως ήταν απίθανη ακόμα και με την κοσμοσυρροή των Χριστουγέννων, χωρίς να σημαίνει πως συναντήσαμε αυτό που αναφέρει ο Yorgos πιο πάνω για τη Βιέννη..Τυχεροί; Δεν ξέρω..Πάντως με Ελβετούς στο ποτάμι αλλάξαμε χρόνο.
Είμαι και λίγο κλασική βρε taver, μου άρεσε όλο αυτό το χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με τις γιορτές και ειδικά στα χωριά ήταν το κάτι άλλο.
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Χριστουγεννιάτικος προορισμός είναι η Γερμανία, ιδιαίτερα η Βαυαρία και ακόμη πιο ιδιαίτερα η Νυρεμβέργη. Όταν λέμε για εορταστικό κλίμα το εννοούμε. Οι άνθρωποι εργάζονται όλο το χρόνο για να ζήσουν αυτές τις ημέρες.Φυσικά όλα τελειώνουν στις 24 Δεκεμβρίου. Όπως λένε και οι γνωρίζοντες, τις μέρες των γιορτών..... στο σπίτι. Ταξίδια έως λίγες μέρες πρίν. Σε βάζουν στο κλίμα και περνάς ωραία στο σπίτι. Τέλος πάντων, πήγαινε κάπου που θα έχει λίγους Έλληνες.
 

lillac

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ηνωμένο Βασίλειο???
Ταξίδι-Όνειρο
Aργεντινή
Θα συμφωνήσω με το Yorgo για τη Βιέννη και τους υπόλοιπους "must" χειμερινούς προορισμούς... Τώρα αν επιμένεις σε κάτι οργανωμένο και με λιγότερο κρύο, γιατί δεν επιλέγεις τη Μαδρίτη? Το μοναδικό μειονέκτημα οτι στις 24 το βράδυ δεν υπάρχει τίποτα άνοιχτο, όλοι γιορτάζουν με τις οικογένειες τους, γί'αυτό να πάρετε ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί και λίγο jamon για να γιορτάσετε στο δωμάτιο, και μετά τις 12 το βράδυ ξαναβγαίνετε, τουλάχιστον εμείς πέρισυ τα Χριστούγεννα αυτό κάναμε ;-)
 

fotis1972

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Αν θες κάτι πραγματικά έκπληξη και όπου δεν θα πάει η μισή Ελλάδα, (έχω ζήσει στη Βιέννη και τα Χριστούγεννα είναι απαίσια, γεμίζει ελληναριό που φωνάζει σε όλες τις πλατείες, "σηκώνει" τα εμπορικά κέντρα και διαλύει την πόλη γενικώς, "Βαιλάκηηηη, πού είναι η γιαγιά; Πες της βρήκα σοκολατάκια με τη Σίσσυ για τη θεία!"), μπορείτε να πάτε στην κατ' εμέ ομορφότερη πόλη του κόσμου, to Santiago de Compostela της Ισπανίας, στην επαρχία της Γαλικίας. Τα εισιτήρια (π.χ για 22-27) βγαίνουν μόλις κάτω από 500 ευρώ, η πόλη είναι απίστευτα όμορφη τα Χριστούγεννα, μπορείτε να πάτε και καμιά μέρα ή δύο σε κάποιο αρχαίο αγροτόσπιτο της καταπράσινης επαρχίας και η κατάνυξη είναι δεδομένη σε μια πόλη όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι περιπατητές προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Α, το φαγητό είναι το δεύτερο καλύτερο σε όλη την Ισπανία (μετά τη χώρα των Βάσκων, βεβαίως-βεβαίως) με πάμφθηνα και νοστιμότατα ψαρικά από τον Ατλαντικό, οι χριστουγεννιάτικες αγορές πολύ γραφικές, τα σοκάκια της πόλης ό,τι πιο όμορφο έγινε το Μεσαίωνα κι από ιστορία άλλο τίποτε.

Μην περιμένεις να βρεις οργανωμένη εκδρομή για εκεί, τα ελληνικά πρακτορεία είναι πολύ απασχολημένα με το να διαλύουν την Πράγα και τη Βιέννη με τις ορδές των ψωνιζόντων.
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον
Εριξα μια πρόχειρη ματιά για ξενοδοχεία και εχει πολυ καλές τιμές
Υπάρχει κάποιος οδηγός??? διότι δεν έχω βρει κάτι στα ελληνικά για να μάθω για την συγκεκριμένη περιοχή δεν την είχα ξανακούσει
Δεν είμαι και ταξιδεμένος οπότε.................
Μπορείς να με βοηθήσεις???
Χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά είναι ανοιχτα μαγαζιά πως αξίζει να περάσει κανείς ???
Και εισητηρια που κοιταξα μεσω airtickets μου βγηκαν για 2 ατομα 940 το φθηνοτερο
που τα βρισκεις εσυ γυρω στα 500???
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.728
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η πόλη πρέπει να έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ/κάτοικο στην ήπειρο και φυσικά όλα θα είναι ανοιχτά, όλη η παλιά πόλη είναι πεζοδρομημένη και θα γίνεται ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι, όπως κάθε ΣΚ δηλαδή.

Και εισητηρια που κοιταξα μεσω airtickets μου βγηκαν για 2 ατομα 940 το φθηνοτερο
που τα βρισκεις εσυ γυρω στα 500???


E, ναι, 461 το άτομο βγαίνει, δεν εννοούσα 461 και οι δύο μαζί, μιλάμε για συνολικά 4 ώρες και πλέον πτήσεις μέσα στα Χριστούγεννα, μην τρελαθούμε κιόλας. Τα 461 είναι με την Vuelos baratos, billetes de avi?n y ofertas de vuelos con Vueling από Αθήνα, με τους φόρους μέσα, για 22-28/12.

Για οδηγούς ψάξε στο ίντερνετ, αλλά στα ελληνικά μην περιμένεις να βρεις τίποτε αξιόλογο (εδώ και στα Αγγλικά χάλια είναι οι οδηγοί, η λαϊκή σοφία λέει να παίρνεις οδηγό στη γλώσσα της κάθε χώρας όπου πας). Όπως και να έχει τα... 4 γραφεία πληροφοριών που διαθέτει η συμπαγέστατη πόλη είναι υπέραρκετά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.719
Likes
50.728
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στα Ουρντού...

Ε, εννοείται πως για πρώην αποικίες, είθισται οι οδηγοί από τις πρώην μαμάδες-πατρίδες να είναι καλύτεροι.
Για την Ισπανία που συζητάμε, αγγλόφωνο οδηγό της προκοπής δεν έχω βρει κι ο μόνος μη ισπανόφωνος που βλέπεται είναι στα Γερμανικά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom