Βομβιστικη επιθεση στην Αιγυπτο

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Φονική έκρηξη στο Κάιρο


awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_e2647d11105ef56a143c6ff66a5af6bd._.jpg


Έκρηξη σημειώθηκε έξω από μία καφετέρια στην ιστορική περιοχή Χαν ελ Καλίλι στο Κάιρο λίγο πριν τις 20:00, προκαλώντας το θάνατο μιας Γαλλίδας τουρίστριας και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17 ανθρώπων.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, πρόκειται για μια μικρής έντασης έκρηξη και το πιο πιθανό είναι να προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ή χειροβομβίδα. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι πετάχτηκε από οδηγό μοτοσυκλέτας.
"Ήταν μια εκρηκτική συσκευή, ίσως μια χειροβομβίδα", δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Το περιστατικό συνέβη κοντά στο τέμενος Χουσείν και σε πολυσύχναστη αγορά, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη ανθρώπους. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αν και οι αρχές προσήγαγαν δύο υπόπτους.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι 10 Γάλλοι, 2 Γερμανοί, 3 Σαουδάραβες και 2 Αιγύπτιοι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο τέμενος υπήρχε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, που εξουδετερώθηκε από την αστυνομία.
Η περιοχή είχε γίνει στόχος το 2005, όπου τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός και ένα Γάλλος τουρίστας, σκοτώθηκαν.
www.zougla.gr
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.300
Μηνύματα
887.368
Μέλη
38.973
Νεότερο μέλος
vkaravasili@d-mar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom