Ουγγαρία Βουδαπέστη για αγώνα Formula 1

gtok34

Member
Μηνύματα
24
Likes
12
Με καθυστερηση ενος χρόνου ανεβαζω την δική μας ιστορία....
Τον Ιούλιο του 2016 αποφασίσαμε μια παρέα που μας αρέσουν τα μηχανοκίνητα sports να παμε στην Βουδαπέστη για τον αγώνα της F1. Αφού πηραμε την απόφαση ξεκινήσαμε τα απαραίτητα δηλαδη να κλεισουμε εισητήρια για την πιστα αλλα και ξενοδοχεια. Η εκδρομή θα ηταν οδικώς με ενα αυτοκινητο για 4 ατομα... από Κομοτηνή μέσω του νέου Ελληνοβουγλαρικου άξονα Κιρτζαλι - Χάσκοβο - Φιλιπουπολη - Σόφια - συνορα με Σερβία - Νις - Βελιγράδι - Βουδαπεστη.







Προετοιμασία απο την Ελλαδα

Κλείσιμο εισιτηρίων απο αυτο το site http://www.mygpticket.com το οποιο ειναι φθηνότερο απο το επίσημο site της F1

Αφου αποφασίσαμε περιπου ποιο θα ηταν το κονδύλιο για τα εισητήρια των 3 ημερών Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή κλεισαμε σε διαφορετικες θέσεις Παρασκευή στην ευθεια τερματισμού μετά την εξοδο του Pit Lane.,το Σάββατο στην ευθεια τερματισμου στην αρχή και την Κυριακή βαλαμε General admision χόρτο γενική θέση ωστε να πεσει λιγο το κοστος. Περιπου και τα τρια ηταν κοντα στα 150 ευρω.

Κατόπιν απο booking κλεισαμε ξενοδοχεία 1 βραδυ για Βελιγράδι όπως αποφασίσαμε να το κοψουμε στην μεση το ταξίδι για να μην κουραστουμε πολυ....και 3 βράδια στην Βουδαπέστη.
Τα ξενοδοχεία - διαμερίσματα (4κλινα) στo Βελιγράδι ηταν το http://www.booking.com/Share-NEQfCk Central Park Residence
και στην Βουδαπέστη το http://www.booking.com/Share-NEQfCk Rumbach Lux Apartments. Απαράιτητη προυποθεση ψαχναμε να εχει ειτε παρκινγκ το ιδιο το κατάλυμμα είτε να υπαρχει εκει κοντα....



το διαμέρισμα με δυο κρεβατοκάμαρες στο Βελιγραδι
πραγματι εντυπωσιακό στο κέντρο της πόλης.

Στο Βελιγράδι ειχε μπροστα στο ξενοδοχειο παρκινγκ που ειχε θεσεις κρατημένες το ξενοδοχειο.




Ο δρόμος μπροστα απο το συγκρότημα διαμερισμάτων
στην Βουδαπέστη στο κεντρο της πολης.

Στη Βουδαπέστη ειχε παρκινγκ αλλα ηταν ακριβο οποτε προτιμήσαμε να παρκάρουμε μπροστα στον δρομο του ξενοδοχειο με παρκόμετρο. Συμφερε περισσότερο.

Αναζητήσαμε επίσης να βρουμε τι συνάλαγμα θα χρειαστούμε και ποσο αν και οι περισσότερες πληρωμές εγιναν με πιστωτικές χρεωστικες κάρτες.

Τα διοδια για Βουλγαρία εχει την Βινιέτα η οποια ειναι εβδομαδιαια και πληρωσαμε 8 ευρω και δεν ξαναπληρωνεις αλλου , ενω στην Σερβία πληρωνεις ανάλογα με την διαδρομή που κανεις στον κεντρικό δίκτυο. Σου δινουν στο Νις ενα χαρτάκι χωρις να πληρωσεις και μετα οταν βγηκαμε στο Βελιγραδι πληρωσαμε κοντα στα 7 ευρω.

Στην Ουγγαρία ειχε και εκει Βινιέτα την οποια αγοράσαμε ηλεκτρονικα απο εδω https://www.tolltickets.com

Βγαλαμε και οσοι ηθελαν και ευρωπαικη καρτα ασφαλισης υγειας για οτιδήποτε συμβει στην Ευρωπαικη Ενωση να εχεις καλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης....Η καρτα βγαινει απο τον ΕΟΟΠΥ.

Στην προετοιμασία επισης περιλαμβάνεται και τα μέρη που θα επισκεπτόμασταν κατα την διαμονη και στο Βελιγράδι αλλα και στην Βουδαπέστη. Εκει ανατρέξαμε στο https://www.tripadvisor.com.gr οπου και σημειώσαμε που μπορουμε να φαμε να βγουμε για ποτο η μπυρα αξιοθέατα του Βελιγραδίου και της Βουδαπέστης και οτι αλλο χρειαζόμασταν. Επίσης με το google maps βγάλαμε και το δρομολογιο μετάβασης του ταξιδιου της πρωτης μερας αλλα και της δευτερης μερας στην Βουδαπεστη καθως και τα δρομολογια προς την πιστα απο το κατάλυμμα μας στην Βουδαπέστη.

Για Gps πλοήγηση , χρησιμοποιηθηκαν οι εφαρμογές android Here και Google χαρτες. H εφαρμογή google χάρτες χρησιμοποιηθηκε για να αποθηκευτούν και τα σημεία ενδιαφέροντος που θα πηγαίναμε καθως βγαζει και δρομολογιο απο εκει που ημασταν live στο σημείο ενδιαφέροντος.....ειτε πεζος η με ποδήλατο ενοικιαζόμενο (οπως κάναμε εμεις)

Οι μέρες λοιπόν πλησιάζαν ειχαμε λαβει με ταχυδρομειο τα εισιτηρια μας της πιστας απο την εταιρεία που τα αγοράσαμε. Οποτε ειμασταν έτοιμοι.

Δυο μερες πριν καναμε ενα breifing και κανονισαμε τι θα παρει ο καθενας μαζι....ωστε να μοιραστουμε καποια πραγματα. Ενα ανελαβε να φερει καφε ,ζαχαρι , σεικερ για τον δρομο ...Αλλος ανέλαβε την αγορα των νερών που ειχαμε μαζι για το ταξίδι (μικρα μπουκαλακια νομιζω 2 24αδες υπολογίζοντας για τον καθενα 12 νερα μισόλιτρα, 6 λιτρα ο καθενας) Και ο καθενας ειχε παρει μαζι του καποια σαντουιτς και κολατσο για τον δρομο....Καποιος που ειχε αναλαβει τον καφε ξεχασε να παρει ζαχαρι....οποτε εφαγε το αναλογο κράξιμο...στον δρομο οταν εφτασε η ωρα του πρωτου καφέ.....χαχα....

Ξεκινήσαμε βραδυ στις 3 απο Κομοτηνή

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΑΖΙ. ΒΙΝΙΕΤΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΤΥΠΩΜΕΝΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ.

Περνώντας τα συνορα της Βουλγαρίας 20 λεπτα αργότερα αφου βγαλαμε την απαραίτητη Βινιετα της Βουλγαρίας 8 ευρώ τοτε (νομιζω τωρα εχει ανεβεί το ποσο για την εβδομαδα) καρφί για Κιρτζαλι - Χάσκοβο - και ανεβαίνοντας την εθνικη οδο A4 της Βουλγαρίας για Φιλιπούπολη Σόφια φτάσαμε ξημερώματα. Μετα την Σοφια ο δρομος στενευει με τα συνορα της Σερβίας και θέλει προσοχη καθως υπήρχαν και εργα σε καποια σημεία. Σταματήσαμε καπου να κανουμε συνάλαγμα σε δηναρια για να εχουμε για τα διοδια της Σερβίας ....και συνεχίσαμε. Τα συνορα Βουλγαρίας - Σερβίας τα περασαμε σχετικα ευκολα δεν ειχε κίνηση ουτε ελεγχος μονο ταυτοτητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕΡΒΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ.

Μεχρι το Nις o δρομος μεσα στην Σερβία ειναι σχετικα καλος αφου περασαμε τα δυσκολα σημεια. Απο Νις ανεβήκαμε στον Ε-75 η Α1 και εκει ηταν που πρωτη φορα σταματήσαμε για διοδια οπου μας εδωσαν ενα χαρτάκι το οποιο αναλογα που θα βγεις απο την οδο θα πληρωναμε αναλογα. Βγηκαμε λοιπον στην έξοδο για Βελιγράδι και ημασταν εκει περιπου το μεσημερι αφου καναμε και αρκετες στασεις στον δρομο για τουαλετα και φαγητο.

Βρηκαμε το κατάλυμα το οποιο βρισκετε στο κεντρο της Πολης οπως ειπαμε το http://www.booking.com/Share-NEQfCk . Το διαμέρισμα μεγαλο με δυο κρεβατοκάμαρες και τεραστιο καθιστικο μαζι με κουζινα που ειχε τα παντα. Πραγματικα εντυπωσιακο και μεγαλο. Η κουζινα εξοπλισμένη πληρως ειχε δυο φούρνους και συμβατικο και μικροκυματων, ενα μεγάλο τεράστιο ψυγειοκαταψύκτη οχι αυτα τα μικρα των ξενοδοχείων. Ηταν οτι το καλυτερο και οχι ιδιαιτερα ακριβο.



το παρκο Kalemegdan

Κοντα στο παρκο Kalemegdan park...Αφου τακτοποιηθηκαμε βγηκαμε μια βολτα και πηγαμε απευθειας απεναντι στο παρκο το τεραστιο το οποιο ειχε ενα καστρο μεσα σε αυτο καθως και τον ζωολογικο κήπο. Απο το σημείο αυτο εχει φοβερη θέα και βλεπαμε την ενωση των ποταμών Δουναβη και Σάβου. Η πολη του Βελιγραδίου ειναι πανέμορφη και φθηνή αρκετα. Βεβαια φαγαμε στο καστρο αυτο σε ενα εστιατόριο οπου δεν ηταν και τοσο φθηνο αλλα ειχε φοβερη θεα προς τα ποτάμια. Το Βραδυ βγηκαμε και πηγαμε σε ενα μπαράκι το Jazz Basta με καλη κριτικη στο trip advisor κοντα στο ποτάμι. Πολυ καλος κόσμος καλη μουσικη περασαμε ομορφα πίνωντας τα ποτάκια μας. Εξαντλημένοι πηγαμε στο διαμέρισμα για υπνο γιατι την επόμενη ειχαμε ταξίδι και παλι για το υπολοιπο μεχρι την Βουδαπέστη.


εστιατόριο στο παρκο kalemegdan και στο βάθος
ο Δούναβης με τον Σάββο.




το κάστρο μεσα στο παρκο kalemegdan

Την επόμενη το πρωί εγω με τον Κώστα σηκωθήκαμε νωρίς στις 6 και καναμε ενα jogging (οι αλλοι δυο σαπισαν στον υπνο) μεσα στο παρκο αλλα και σε αλλα σημεία μεσα στην πολη. Αν ειστε fan της αθλησης δοκιμαστε το....Πραγματικά το χαρήκαμε....Γυρισαμε ντουζακι και επειτα φάγαμε κάτι πρόχειρο ξεκινήσαμε για το τελικό μας προορισμό την Βουδαπέστη. Περίπου η διαδρομή ηταν 4 ώρες. Βγηκαμε απο Βελιγράδι μπαινοντας παλι στον κεντρικο άξονα της χωρας παιρνοντας ενα χαρτακι και παλι στα διοδια και θα πληρωναμε πλεον εγκαταλείποντας την χώρα πριν τα σύνορα. Φτάνοντας στα συνορα δεν ειχε τοσο κινηση περασαμε σχετικά εύκολα στην Ουγγαρία. Φτασαμε λοιπον στην Βουδαπέστη μια πανέμορφη πόλη με πολλά ιστορικά μνημεία. Κλασικο το Κοινοβούλιο στις οχθες του Δούναβη.

Ποδήλατα στην πολη να σφίξουνε οι κ!!!/οι

Απο την εμπειρια μας ο καλυτερος τροπος να δειτε την Βουδαπέστη ειναι να παρετε ενοικιαζόμενο ποδήλατο. Εμεις ανεβήκαμε και στο κοκκινο λεωφορείο που σε παει σε ολα τα γνωστα μερη αλαζοντας μαλιστα απο σταση σε σταση λεωφορεία αν θελεις....περνοντας το επόμενο οταν τελιωσεις την περιηγησή σου στο σημείο ενδιαφέροντος που κατεβηκες...Οποτε με αυτον τον τροπο μπορεις να παρεις το λεωφορειο 9 το πρωι και να τελειωσεις ως τις 1700 το απογευμα. Αλλα νομιζω οτι το ποδηλατο ηταν αυτο που μας αρεσε περισσότερο καθως υπηρχαν πολλοι σταθμοί ενοικίασης και αφηνες και επερνες το ποδηλατο απο σταθμο σε σταθμο για ολη την διάρκεια ενοικίασης παντα ηλεκτρονικά βαζοντας τον κωδικο σου Pin. Ετσι μπορουσες να πας σχεδον παντου. Η εταιρεία για τα ποδήλατα ειναι η mol bubi οπου μπορείτε να βλεπετε live και που υπαρχουν ελευθερα σταντ ωστε να αφήσετε το ποδήλατο σας. Υπαρχει και εφαρμογή για android και iphone οπου και απο εκει μπορειτε να βρειτε που υπαρχουν ελευθερες θεσεις.

στο παρακατω video με τα ποδήλατα στο νησί της Μαργαρίτας με το φανταστικο συντριβάνι και πανω στις γεφυρες της Βουδαπέστης καταληξαμε απεναντι απο το Κοινοβούλιο....

Προσοχή αν γυρισετε αργά το βραδυ οι περισσότερες θέσεις ειναι κατηλειμμένες και πρεπει να ψαξετε αρκετά για να βρειτε αδεια θέση σε καποιον σταθμο. Την πατήσαμε και εμεις...οποτε πρεπει να το προσέξετε. Η διαδικασία ενοικίασης γινετε ηλεκτρονικα μεσω καρτας απο την οθονη του καθε σταθμου απαιτεί ομως ενα ενεχυρο που σου κραταει ενα ποσο ως εγγύηση γυρω στα 80 ευρω (25000 fiorint). Μετα την επιστροφή του ποδηλάτου πισω σου επιστρέφετε αυτο το ποσο και χρεώνεσαι μονο με το ποσο ενοικίασης για οση ώρα το είχες ενοικιάσει όπως στον πινακα.

Formula 1

Ας αφήσουμε ομως τα ποδηλατα και ας παμε στο αγωνιστικό κομμάτι της F1 το οποίο κυριαρχούσε ως event το συγκεκριμμένο Σαβατοκύριακο. Εμεις πηγαμε απο την Πέμπτη οποτε μπορεσαμε να μπουμε και στο pitlane να περπατήσουμε και να γευτούμε και να δουμε απο κοντα τα μονοθέσια της F1 και τα δοκιμαστικά pit stop που κάνανε ολες οι ομάδες.

Αφου επιστρέψαμε μετά την συναρπαστική εμπειρία απο τα pit lane του Hungaroring και μετα την μεσημεριανή ξεκούραση, βγηκαμε μια βολτα και νοικιασαμε τα ενοικιαζομενα ποδήλατα απο το απόγευμα εως αργά το βράδυ. Γυρισαμε τα παντα απο το Κοινοβούλιο μέχρι το νησί της Μαργαρίτας το οποιο ειναι ενα νησακι μεσα στο Δούναβη και ειναι ολο ενα καταπράσινο πάρκο με διαφορες δραστηριοτητες για τρεξιμο ποδήλατο (ποδηλατοδρομοι παντου στην πολη). Φτασαμε στο κεντρικο σημείο του ενα τεραστιο συντριβάνι το οποιο αναλογα με την μουσική επαιζαν και οι στηλες νερου με φωτα να αλλαζουν....φαντασμαγορικο θεαμα. Αξίζει να το επισκεφτείτε. Με ποδήλατο επίσης περασαμε την κεντρικη μεγαλοπρεπή γέφυρα αφου εχει ακομα και εκει ποδηλατόδρομους στο πλαινο μερος της καθως και στις περισσότερες γέφυρες.

Με ολα αυτα πεινάσαμε σε καποια φαση και πηγαμε να τσιμπησουμε σε ενα εστιατόριο την κλασικη σουπα goulas την σπεσιαλιτε των Ούγγρων και καποια ακομα πιατα.

Ενα καλο εστιατόριο με πολυ καλη ατμόσφαιρα που σας προτείνουμε ειναι τo Trofea Grill Restaurant Downtown στο οποίο εχει τιμή κατά την είσοδο και περιλαμβάνει οτι φας και οτι πιεις το ατομο τις καθημερινες ηταν εως 12 ευρω και τα μεσημερια και το Σαβατοκύριακο 20 ευρω. Εχει πολυ μεγαλη ποικιλια με τεράστιο μπουφε απο σούπες ορεκτικα σαλλατες κρεατικα τα παντα... αλλα εγω σας προτείνω να δοκιμασετε καρχαρία ψητο και γατόψαρο Αφρικής και γαρίδες. Εμεις αργήσαμε να τα παρουμε χαμπάρι και αφου ειχαμε φαει του σκασμού μετα το καταλαβαμε και πηραμε ως επιδόρπιο με σαμπάνια. Στο tripadvisor θα βρείτε και αλλα εστιατόρια του γούστου σας. Γενικα εμεις παιζαμε με tripadvisor και google maps απο το κινητο για τις προτασεις στα αξιοθέατα , εστιατόρια, μπαρ.

Βεβαια το προγραμμα ηταν διαμορφωμένο συμφωνα με το προγραμμα της F1 αλλα προλαβαινες αρκετα πραγματα να δεις καθως καθήσαμε Βουδαπέστη απο Πέμπτη Μεσημέρι εως Δευτερα Πρωι που πηραμε τον δρομο για την επιστροφη.

Την επόμεν μερα ηταν Παρασκευή και πλεον ηταν η πρωτη μερα των ελευθερων δοκιμαστικών του γκραντ πρι. Πρωι λοιπον αφου φαγαμε ενα πρωινο φυγαμε για την πιστα. Η πιστα ειναι περιπου 20 χιλιομετρα και σε μιση ωρίτσα ειμασταν εκει αναλογα την κινηση. Η εμπειρία απο εναν αγώνα F1 οταν βλεπεις για πρωτη φορα αυτα τα αυτοκινητα ειναι πρωτόγνωρη και εξωπραγματικη στην κυριολεξια. Δεν φανταζόμασταν ποτε οτι μπορει ενα αυτοκινητο να εχει τετοιες δυνατότητες ξαφνικα απο 350 χιλιομετρα την ωρα να κοβει σε δευτερολεπτα στα 60 για να παρει την πρωτη στροφη.







το team με την σημαία μας



Το ιδιο σκηνικο και την δευτερη μερα το Σάββατο 23/7/2016 απο αλλη τοποθεσία, στην αρχη ευθείας τερματισμου με συννεφια αρχικα και μετα με καλη βροχή γίναμε μουσκεμα αλλα δεν κουνηθήκαμε απο την θέση μας....Μαλιστα δεν ειχαμε και ομπρελες μαζι και αναγκαστήκαμε να παμε στο αυτοκινητο 20 λεπτα δρομος και 20 λεπτα να γυρισουμε μεσα στην βροχη ετσι ωστε να παρουμε ομπρελες τιποτα αδιαβροχα και ρουχα στεγνα.....μεσα σε σακούλες....Μην παθουμε και καμια πνευμονία...Θα αλλαζαμε μετα την βροχή οταν σταματούσε...Οποτε καταλαβαίνετε τι γινονταν στις κερκίδες....Ο Κώστας επειδή μετα θα πηγαιναμε στα λουτρα Shegenie....φορουσε μαγιο απο κατω οποτε στην βροχή εβγαλε ολα τα ρουχα του και ηταν με το μαγιο....Περιτο να σας πω τι γινονταν απο πειραγματα απο τους διπλα θεατες.....





τα απειλητικά σύννεφα στο βαθος




Μιλαμε για πολυ βροχη το Σάββατο

συνεχίζετε....
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.767
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom