ΓΕΙΑ!ΑΖΟΡΕΣ, ΠΕΡΟΥ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

dimitra58

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΑΜΑΛΦΙ,ΠΟΖΙΤΑΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ,ΧΙΛΗ
ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΓΕΙΑ. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΕΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ..ΣΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ" ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΖΟΡΕΣ?
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΧΙΛΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αζορες δεν εχω παει, για το Περου δεν υπαρχουν λεξεις να περιγραψω τις μοναδικες εμπειριες. Τα χρωματα, οι εικονες, οι ηχοι, οι μυρωδιες, τα παντα ειναι διαφορετικα, πρωτογνορα για τον δυτικο ανθρωπο και υπεροχα. Σε συνδυασμο με Βολιβια ειναι τελεια, οσο για τη Χιλη καλη μεν αλλα δεν συγκρινεται με Περου - Βολιβια. Θα την εβλεπα μονο σαν χαλαρωτικο διαλειμα πριν την επιστροφη στην Ευρωπη, αν μιλαμε βεβαια μονο για Santiago - Valparaiso - Vigna de Mar και τα περιξ. οσο για περου - βολιβια, ο καταιγισμος που δεχεσαι απο εικονες και συναισθηματα ειναι το κατι αλλο. Πιστευω οτι σε κανενα αλλο ταξιδι δεν βλεπεις τοσες εναλλαγες. Ερημο στη Nazca, τη μαγεια της πανιδας στα Paracas, το δασος του Αμαζονιου (συνιστω Iquitos απο Puert Maldonado που συνηθως προτεινεται), Cusco, τα μνημεια των ινκας, Ανδεις, Ματσουπιτσου, Τιτικακα και τελος Βολιβια. Κουραστικο ταξιδι αλλα οτι πιο τελειο εκανα στη ζωη μου.
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Συμφωνώ με το Σωκράτη. Όποιος έχει πάει Περού του μένει για πάντα. Αλλά Σ. γιατί προτείνεις Iquitos από Puerto Maldonado? Μου είχαν πει ότι το Iquitos είναι πιό "πόλη" και η άγρια πανίδα έχει απομακρυνθεί (γι΄αυτό και τελικά διάλεξα το P.M.).
Αν ξέρεις κάτι θα με ενδιέφερε πολύ να το μάθω... Φυσικά dimitra και τα δύο είναι τέλεια, απλά τώρα ψάχνουμε στα σημεία. Μια νύχτα μέσα στο δάσος το Αμαζονίου είναι εμπειρία ζωής!
 

PASCAL

Member
Μηνύματα
60
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Θα πάθεις την πλάκα σου. Αν κατέβεις Αμαζόνιο πήγαινε βόλτα το βράδυ μέσα στο απόλυτο σκοτάδι με πιρόγα και χωρίς να μιλάει κανείς από την παρέα σου σηκώστε τα κεφάλια σας και κοιτάχτε τον ουρανό για 10 λεπτά. Θα δεις τα αστέρια να σε ακουμπάνε και θα ακούγονται χιλιάδες φωνές ζώων μέσα από την ζούγκλα ενώ θα σε παρασέρνει το ρεύμα του αμαζονίου. Είναι μια φοβερή εικόνα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Συνδυασέ το με Βολιβία καλύτερα. Η La Paz είναι καταπληκτική πόλη με φοβερά μαγαζάκια γεμάτα τοιχογραφίες και πολύ ευγενικούς και καλοσυνάτους ανθρώπους. Η χιλή είναι εξευρωπαισμένη κατάσταση και αν έχεις πάει πρώτα από Περού και βολιβία δεν θα σε ενθουσιάσει και τόσο. Το ποιο ενδίαφέρον στη Χιλή είναι να επισκεφθείς την κοινότητα των ινδιάνων mapuche η οποία ήταν η μόνη ινδιάνικη φυλή που δεν κατακτήθηκε από τους Inkas και εδώ και χιλίαδες χρόνια ζει με τους ρυθμούς και τις παραδόσεις τους. Σου εύχομαι να κάνεις αυτό το ταξίδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι γυρνώντας μπορεί να σιχαθείς τον τρόπο ζωής που έχουμε με τον δυτικό ψευτοπολιτισμό μας μέσα στις μεγαλουπόλεις και να θες να φεύγεις συνέχεια σε παρόμοιους πολιτισμούς και ταξίδια. Τουλάχιστον εγώ αυτό έπαθα.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Pascal επειδη διαβαζω εχεις ζησει μοναδικες στιγμες στο ταξιδι σου δεν μας γραφεις καμμια ιστορια να ταξιδεψουμε ολοι μαζι.!!
Ειναι και μια καλη ευκαιρια να το ξαναζησεις γραφοντας το.;)
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Gmavro οντως το ικιτος ειναι οπως το περιγραφεις, ειναι εμπειρια ομως να το τριγυρισεις, βλεπεις διαφορετικες εικονες απο τις αλλες πολεις του περου και της βολιβιας. Το μερος που μειναμε ηταν 80 χιλιομετρα απο το ικιιτος, πηγαμε με ταχυπλοο (δεν υπαρχει αλλος τροπος), ζουσαμε στην καρδια της ζουγκλας και ηταν υπεροχα. Η θεα του Αμαζονιου που μοιαζει με θαλασσα ειναι κατι το ιδιαιτερο. Επισκεφθηκαμε καποια χωρια ιθαγενων, καναμε ολοημερη πεζοπορεια στη ζουγκλα, ψαρεψαμε & φαγαμε πιρανχας. Το καλο ηταν πως το μερος που μεναμε παρολο που ηταν στη μεση του πουθενα ειχε γεννητρια και υπηρχε ηλεκτρικο, οπότε αν και τη μερα τρωγαμε τη ζεστη και την ταλαιπωρια της ζωης μας το βραδυ ειχαμε τις ανεσεις μας και το κλιματιζομενο δωματιο που μας γεμιζε για τα καλα τις μπαταριες ως το πρωι. Οποιος εχει παει σε τετοια μερη και εχει ξενυχτησει απο τα τσιμπηματα ξερει καλα τι σημαινει αυτο.
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
...Η θεα του Αμαζονιου που μοιαζει με θαλασσα ειναι κατι το ιδιαιτερο. Επισκεφθηκαμε καποια χωρια ιθαγενων, καναμε ολοημερη πεζοπορεια στη ζουγκλα, ψαρεψαμε & φαγαμε πιρανχας...
Ωραία τα λες... Επίσης το άλλο + του Iquitos είναι ότι έχεις πρόσβαση μόνο με αεροπλάνο και αυτό πρέπει να δημιουργεί μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι ακόμα πιό μακριά από το γνωστό πολιτισμό...πάντως και το P.M. είναι ζουγκλοχώρι (χωμάτινοι δρόμοι, πολύχρομα σπιτάκια κτλ...) οπότε την επόμενη φορά που θα επισκευτούμε το μέρος ας ανταλλάξουμε προορισμούς.
Ερώτηση: ένα ταξιδάκι μέχρι Manaus, Brazil, με ποταμόπλοιο κανονίζεται ευκολά από Iquitos? Έχω ακούσει ότι φεύγουν καθημερινά και μάλιστα διαφορετικές κατηγορίες. Το είχες δει καθόλου?
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εχω διαβασει κατι, δεν θυμαμαι αν το ειδα στο ιντερνετ ή σε διαφημιστικο του βερσους αλλα δεν το εψαξα γιατι καποια στιγμη θα παω Βραζιλια και ισως σκεφτω τοτε να συνδυασω και πλευση στον Αμαζονιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom