Γη των Λακώνων....

iro

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Λακωνία. Χώρος ελληνικός. Γη ελληνιή. Ταύγετος ο αφέντης της.
Μια εκδρομή ξεκινά . Ελλάδα; Ναι ελλάδα. Ταξίδι στη Νότια Πελοπόννησο. Μα γιατί όχι στο εξωτερικό;Γιατί η αγάπη και ο θαυμασμός των ξένων τόπων δημιουργείται πρώτα από τη γνώση της παράδοσης του τόπου μας, τη γνωριμία μας με την ελληνική ζωή που κρύβεται στα μικρά χωριουδάκια της χώρας μας, στην ευωδιά των λουλουδιών της αυλής, στην φυσική ομορφιά της υπαίθρου, στον αέρα του τόπου και η Λακωνία έιναι ένας τέτοιος τόπος, που αξίζει να τον γευτείς.Τόπος ιερός, τόπος με μεγαλοπρέπεια. Μια μεγαλοπρέπεια που δημιουργεί το επιβλητικό βουνό της. Ο Ταύγετος ο προστάτης της και ο αφέντης της. Αυτός τον φροντίζει και αυτός τον κυβερνά.
Πρώτη μέρα άφιξης στη Σπάρτη, την αρχαία Σπάρτη με το Λεωνίδα τον αληθινό, τον ένα , που δε χωράει σε κανένα χολιγουντιανό στούντιο! Και Ο Παλαιολόγος; Κάποιες εκατοντάδες χρόνια μακριά από τον Λεωνίδα, το ίδιο αγέρωχος και σιωπηλός όμως πια... Μιλάει όμως η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά.
Η μηχανή βρίσκει τη θέση της σε έναν ίσκιο ενός δέντρου κοντά στην αυλή της κυρά Μαρίας. Εκεί θα μείνουμε για ένα βράδυ. Θα περπατήσουμε όλο το χωριό του Μυστρά και θα κάνουμε πεζοπορία, μια μικρή διαδρομή Μυστράς-Ταυγέτη. Φωτογραφίες πολλές!Θαυμασμός του τοπίου..Και μετά επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.. Σιωπή... Τι να πει κανείς; μόνο βλέπει... αφουγκράζεται...
Η δεύτερη μέρα μας θέλει να κατευθυνόμαστε προς τη Μονεμβάσια... Ωστόσο οι στάσεις μας πολλές. Επίσκεψη στο θολωτό τάφο Βαφειού στο χωριό Αμύκλες.Μια ποδηλατική διαδρομή στα χωριά Ανώγεια, Ξηροκάμπι, Παλαιοπαναγιά, Κουμουστά θα μας πείσει για την ομορφιά του τοπίου,στους πρόποδες του Ταυγέτου. Χωριά παραδοσιακά, άνθρωποι ευγενικοί και ένα από τα πιο αρχαία ελληνικά γεφύρια απ'όπου Ο Πάρης πέρασε με την ωραία Ελένη..Το μοναδικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού στη λακωνία Λακωνίας γή θα μας διαθέσει τον ποδηλατικό εξοπλισμό, θα μας προτείνει διαμονή σε εξαιρετικό ξενώνα και θα μας πληροφορήσει με όλες τις πεζοπορικές διαδρομές στον όμορφο Tαύγετο. Η πεζοπορία ξεκινά, η κούραση αρκετή αλλά η ομορφιά του Tαυγέτου μας αποζημιώνει. Πηγή Μαγγανιάρη-Καταφύγιο ταυγέτου.(η διαδρομή)
Τρίτη μέρα. Μονεμβάσια. Μια ιστορία απο τον 6ο μ.Χ αιώνα μέχρι το 1715μ.Χ. Γουλιέλμος Βιλλεαρδουίνος, Παλαιολόγος, Κομνηνός, Κατακουζηνός..περπάτημα στα σοκάκια του κάστρου..μαγεία..όνειρο και ο Ρίτσος παρών...
Τέταρτη μέρα. Αδούλωτη Μάνη. Αρεόπολη, Λιμένι, Γερολιμένας.Πύργοι Μανιάτικοι, ξερό τοπίο, πέτρες..βράχια και θάλασσα.΄Αλλος αέρας... άλλος χώρος... Άγρια ομορφιά! Επίσκεψη σε ένα από τα πιο παλιά σπήλαια του κόσμου. Σπάλαια του Διρού.Το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 6000 μέτρα. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ιδιόμορφοι σχηματισμοί.
Τελευταίος σταθμός Πόρτο Κάγιο-Ταίναρο. Βρίσκεται στην αγκαλιά ενός καλογραμμένου κόλπου...γραφικές ψαροταβέρνες το πλαισιώνουν..Ο Άγιος Νικόλαος στέκει αγέρωχος στην άκρη του βράχου..επίσκεψη στο ιερό του Ταινάρου Ποσειδώνα, στο νοτιότερο άκρο του ακρωτηρίου Ταίναρο... αξίζει..
Η διάρκεια της εκδρομής μας πέντε μέρες..μικρή αλλά γεμάτη. Γεμάτη από χρώματα, μυρωδιές, εικόνες...

Σας ευχαριστώ.
 

Attachments

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Iro, μπράβο σου
Καλή επιλογή ταξιδιού και πολύ όμορφη εξιστόρηση
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Και σε σένα καλή μου Ηρώ, καλή συνέχεια
Μην νοιώθεις νέα εδώ.
Νέοι είμαστε όλοι... τουλάχιστον στην ψυχή
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ ωραια αφηγηση.!!
Ευχαριστουμε iro και :welcome2:
 

mariakost

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Tα ορεινά χωριά της Λακωνίας και πιο πολυ του Παρνωνα είναι καταπράσινα και παντού ρέουν πεντακάθαρα νερά
Για ξεκούραση και ηρεμία επισκεφθήτετα και δεν θα χάσετε.
 

marcob

Member
Μηνύματα
69
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Ξέχασες το χωριο μου, τον Μεζαπο!!! Μετά τον Πύργο Δυρού και πριν το Γερολιμένα είναι ένα παραθαλάσσιο μέρος με απίστευτη ομορφιά.:clap:Καθόλου τοπικιστής, ε?
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom