Ταϊλάνδη Γνώμη για το πρόγραμμα ταξίδι Ταυλάνδη;

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Γεια χαρά,
τι γίνετε; πώς πάνε τα ταξίδια;
Αντιμετωπιζω κάποια προβλήματα στην οργάνωση του ταξιδιού. Είναι τόσα πολλά τα μέρη που δεν ξέρω που να προτοπάω. Σκέφτομαι πως θέλω να δω τα βασικά μέρη που προτείνει ο LP για Ταυλάνδη αλλά από την άλλη θέλω να δω και αυθεντική Ταυλάνδη.
Το πρόγραμμα ξεκινάει από Hat Yai (1μέρα) (έρχομαι από Μαλαισία). Σκεφτόμουν να πάω Mu Ko Tarutao αλλά διάβασα πως την περίοδο των μουσώνων δεν πάνε καραβάκια, συνεχίζω για Krabi (phi phi, ko panyi και γενικά όλα τα νησάκια εκεί πέρα - 8μέρες) Μετά με λεωφορείο πάω προς Ko Samui κ.λπ. (6-7 μέρες) Ύστερα Bangkok 3-4 μέρες(υπάρχει κάποιο ωραίο μέρος ενδιάμεσα να σταματήσω για μερικές μερες;) Συνεχίζω για Sukhothai και μετά για Chiang Mai όπου σκέφτομαι να κάτσω 7-8 μέρες να γυρίσω όλη την βόρεια Ταυλάνδη (είναι αρκετές;)
Πώς σας φαίνεται το πρόγραμμα; Τα μέρη που πάω συνδυάζουν αυτά που θέλω; Και διαθέτω αρκετό χρόνο στο κάθε ένα; Ή είναι πολύ βιαστικό και πρέπει να αφαιρέσω κάτι; Και αν ναι, ποιο από όλα να αφαιρέσω;
Υπάρχει κάποιο άλλο μέρος που πρέπει να δω οποσδήποτε; Σίγουρα δεν θέλω να είμαι κάτω από μια ομπρέλα στο Phuket!

Thanx
gr
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Επειδή φτιάχνεις πρόγραμμα. μην νομίζεις ότι θα το τηρήσεις κι'ολας! Και καλύτερα να μην το τηρήσεις, βλέποντας και κάνοντας. Όπου σου αρέσει μένεις περισσότερο, όπου δεν σου αρέσει παίρνεις το επόμενο λεωφορείο και φεύγεις!! Άσε που όσο είσαι εκεί θα ακούσεις και για άλλα μέρη και θα ψηθείς.

Τώρα για το πρόγραμμα που έχει βγάλει, καλό που φαίνεται.
Για εκδρομή στα νησάκια του Phang Nga (κοντά σε Krabi και Phuket) στα έχω πει ήδη και έχω γράψει τι προτείνω εδω (σε όλο το τόπικ) και εδώ. Μην ξεχάσεις να πας και σε Railey και Ton Sai.
Για να πας από Krabi, Koh Samui δες τις επιλογές σου. Προτείνω να προσθέσεις 2-3 μέρες στα νησιά εκεί για να περάσεις τουλάχιστον 3 μέρες στο καθένα.
Αντί για Sukhothai προτείνω Ayathaya (έχω γράψει εγώ και ο Yorgos εδώ) και σε κανένα από τα 2 δεν χρειάζεσαι πάνω από 1 μέρα
Για να γυρίσεις όλη τη βόρειο Ταϊλάνδη θες πολύ καιρό!! Κάτσε 3-4 μέρες Chiang Mai και μετά βρες μια περιοχή να επισκεφτείς. Προτείνω να κάνεις τον κύκλο Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Mae Sariang - Chiang Mai που έκανα και εγώ (δες και εδώ) ή να πας στην επαρχία Nan που έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δεν πρόλαβα να πάω. Θες δηλαδή καμιά 10αριά μέρες σύνολο στα βόρεια.

Φυσικά και υπάρχουν δεκάδες άλλα ενδιαφέροντα μέρη αλλά δεν γίνεται να πάμε σε όλα. Αυτά που έχεις στο πρόγραμμα πάντως είναι πολύ χαρακτηριστικά. Ακόμα και αυτά που είναι τουριστικά, είναι must-see.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.004
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom