Γερμανία Ελβετία Ιταλία Διαδρομή από Μπέργκαμο στη Φρανκφούρτη σε 10 ημέρες?

guess who!!!

Member
Μηνύματα
58
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Γεια σας και πάλι! Απευθύνομαι σε όλους τους φίλους ταξιδευτές στην Ευρώπη και τους roadtripάδες! Πρόκειται να ταξιδέψουμε τον Αύγουστο στη Γερμανία, Φρανκφούρτη συγκεκριμένα, όπου θα μείνουμε για 5 ημέρες, επειδή όμως έχουμε χρόνο νωρίτερα διαθέσιμο σκεφτήκαμε να πετάξουμε μέχρι Μπέργκαμο (με RYANAIR όπως καταλαβαίνετε) και από εκεί να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να φτάσουμε στην Φρανκφούρτη με το πάσο μας.... (άλλωστε δεν είμαστε και πολύ του πασαλείματος). Από εκεί θα γυρίσουμε Ελλάδα απευθείας.
Όσον αφορά τη διαδρομή από το Μπέργκαμο μέχρι την Φρανκφούρτη, έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 10 ημέρες, πάνω κάτω. Θα μας ενδιέφερε μια ωραία διαδρομή, όχι τόσο σε αυτοκινητόδρομους, και να δουμε τις πλέον αξιόλογες πόλεις, αξιοθέατα και σημεία, όπου και θα διανυκτερεύουμε. Πως να μοιράσουμε τις ημέρες και τις διανυκτερεύσεις? Σημειωτέον ότι επειδή θα έχουμε μαζί μας την 4χρονη κορούλα μας, καλό θα ήταν να αποφύγουμε διαδρομές με πολλές στροφές, περίεργους δρόμους σε κορφοβούνια κλπ κλπ!!!
Έχετε κάτι να προτείνετε?? Κάθε γνώμη δεκτή και σεβαστή!!!
Υ.Γ. Υπ' όψιν ότι λίμνη Κόμο κλπ έχουμε ξαναπάει, ίσως μια διανυκτέρευση να μας ενδιέφερε για φρεσκάρισμα!
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Εφόσον έχετε πολλές μέρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά μέρη. Μπορείτε να περάσετε από Άλπεις και ελβετικές πόλεις, από Κολμάρ, Στρασβούργο, Μπάντεν Μπάντεν, Καρλσρούη ή ακόμη και να πάτε μέσω Λουξεμβούργου.
Καλύτερα βέβαια να σου απαντήσει κάποιος που έχει κάνει παρόμοια διαδρομή. Σε κάθε περίπτωση, η σελίδα Via Michelin θα σου φανεί πολύ χρήσιμη και θα σου δώσει ένα γενικό πλάνο για τις επιλογές σου.
 

guess who!!!

Member
Μηνύματα
58
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Έχω δει τις πιθανές διαδρομές και σίγουρα θα περάσουμε και από Φράιμπουργκ, Κολμάρ κλπ που αναφέρεις και σ' ευχαριστώ. Τις διανυκτερεύσεις δεν ξερω πως να μοιράσω, ειδικά στην Ελβετία. Δεν θα ήθελα πχ 1 βράδυ σε κάθε πόλη γιατί θα ειναι κουραστικό και για εμάς και για το παιδί.Ιταλία και Γερμανία έχουμε ταξιδέψει κάμποσες φορές. Από Ελβετία δεν έχω ιδέα...
 

guess who!!!

Member
Μηνύματα
58
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Σκεφτόμουν 2 βράδυα Κόμο, με στάση στο Λουγκάνο 2 βράδυα κάπου κοντά στην Λουκέρνη (ισως πεταχτούμε ολοημερη στη Ζυρίχη), με στάση στη Βασιλεία 3 βράδυα Κολμάρ ή Φράιμπουργκ (από εκεί και μια ολοημερη στο Στρασβούργο), με στάση στην Καρλσρούη 1 βράδυ στη Χαιδελβέργη και μετά Φρανκφούρτη.
Πώς σας φαίνεται? Δεν θα ηθελα πολλά επιπλέον χιλιόμετρα, βουνά και στροφές λόγω του παιδιού....
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να μείνετε 3 νύχτες Στρασβούργο κ από εκεί να πάτε μονοήμερη στο Κολμάρ. Το Στρασβούργο είναι μεγαλύτερο από το Κολμάρ κ έχει πολλά περισσότερα πράγματα να δείτε (κ τα 2 βέβαια είναι πανέμορφα!). Το Φράιμπουργκ δε λέει πολλά. Η Χαϊδελβέργη πολλή όμορφη! Κ γω στη Ζυρίχη μονοήμερη είχα πάει κ μού άρεσε!
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν τα έχω επισκεφτεί...ακόμα!!!
Καλή οργάνωση!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.767
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom