Διακοπες στη Γαυδο.

8avos

Member
Μηνύματα
650
Likes
6.355
Φίλε @8avos πες μας αν θέλεις και δυο λόγια γι' αυτό το ταξιδάκι.
Από που πήγες στη Γαύδο, ποιο πλοίο χρησιμοποίησες (τιμές, ώρες κτλ), πόσες μέρες έμεινες και που, αλλά και γενικότερα πως το είδες σαν εμπειρία.
Εκτός αν έχεις σκοπό να γράψεις ιστορία! :cool: :cool:
Δεν το ψήνω ψηλέ μου για ιστορία,μιας π δεν το χω και πολύ το άθλημα,εν τουτοις σε θαυμαζω (καθως και αλλων μελων) για την υπομονη σας να προσφερετε σε ιστοριες,με πληροφοριες,χρονων.

Γαυδο λοιπον πηγα απο Χώρα Σφακίων,με ταχυπλοο,το οποιο κοστισε 40 € πηγαινε ελα το ατομο και μ χωρεσε και την βεσπα με αλλα 20€ πανελα με διαρκεια πλευσης την μια ωρα και πεντε λεπτα.

Η αλλη,ελαφρως οικονομικοτερη λυση,ειναι τα πλοια της ΑΝΕΝΔΥΚ τα οποια διαρκουν τεσσερις ωρες,ενω απο ιντερνετ γραφουνε δυο ωρες η καθε μεταφορα (ισως λογω τελευταιων ανατιμησεων να ριξανε ταχυτητες,ισως ομως),ειναι μονοδρομος ομως εαν τυχον θελησεις να μεταφερεις το αμαξι.Εκει ενοικιαζομενα οχηματα δεν υπαρχουν,εχει ομως ενα λεωφορειο,χωρις να γνωριζω περαιτερω,οι ντοπιοι ομως ειτε συντουριστες,θα σε μεταφερουν το διχως αλλο εαν τους ζητηθει.Το νησακι εχει κοντα στα τρια ΑΤΜ οποτε μια ανεση μπορει να υπαρξει.

Τα δρομολογια του ταχυπλοου ειναι ενα την ημερα απο χωρα Σφακίων στις 10:30 το πρωι και ενα απο Γαυδο στις 17:00 το απογευμα απ το λιμανι της Καραβέ.

Το νησι,εχει απιστευτους ανθρωπους,που θα βαλουν τα δυνατα τους να σ εξυπηρετησουν αλλα αβίαστα σε σκλαβωνουν με τον χαρακτηρα τους κ τα κεράσματά τους...

Ηταν η πρωτη μου επαφη στην Κρητη,χωρις να την "εχω γυρισει" ολη οπως θελουμε οι τουριστες,εν τουτοις ο ιδιαιτερος αυτος τροπος π ταξιδευω,μ δωσε μια απ τις δυνατες εμπειριες.Να σ δωσω να καταλαβεις την προηγουμενη το βραδυ σε γλεντι στα Σπηλια Ρεθυμνου ακουσα Μαρτσακη,τον Κρητικό αυτον λεβεντη να τραγουδαει για τον Δασκαλογιαννη,τον Σφακιανό ηρωα της Κρητης και την αλλη εβαζα την βεσπα μου στο ταχυπλοο του κυρ Νικου,γνωριζοντας καμποσους Σφακιανους στο δρομολογιο για Γαυδο.

Καμέλια Λαινς στα Σφακια ειναι ο φιλος που θα σας μεταφερει...

Εμεινα στο Καλυψω Appartements στο Καστρι ενα βραδυ,με τιμη στα 40€/διανυκτερευση,κρατηση π εκανα μεσω μπουκιγκ.

Εαν θα προτεινα καποιον να παει θα του προτεινα εκτος season περίοδο,να απολαυσει καλοκαιρι εν μεσω "χειμωνα" στην ταπεινη αυτη γωνιτσα της χωρας μας.

Σορυ για το οφ τοπικ,ας μεταφερθει οπου κρινουν οι μοντς εαν δεν ταιριαζει εδω.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.668
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom