Διαμονή στην Κλειτορία και διαθέσιμες επιλογές για ημερήσιες αποδράσεις....!!!

pafpouf

Member
Μηνύματα
52
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
Τέλη Μαρτίου σκεφτόμαστε με την σύζυγο μια 4-5ημερη εκδρομούλα. Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτούμε την Πελοπόννησο. Ακούω προτάσεις σχετικά με το τι επιλογές έχω με διαμονή στην Κλειτορία, όπου θα μείνουμε. Υ.Γ Μας αρέσει η ησυχία, το καλό φαγητό και εναλλακτικές δραστηριότητες.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
δες εδώ για μερικές ιδέες.:
Κλειτορια
η περιοχή είναι πάρα πολύ όμορφη να ξέρεις..από τα top κατά τη γνώμη μου πάντα,
είναι μια επίσκεψη στο σπήλαιο λιμνών,στα Καλάβρυτα,στο Πλανητέρο(για πέστροφες και όχι μόνο),πηγές Αροανίου κτλ....και αν έχετε όρεξη μπορείτε να φτάσετε ως Αρχαία Ολυμπία,περνώντας από Τριπόταμα, Δίβρη,Δάσος Φολόης..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.052
Έχω δουλέψει για κάποιους μήνες εκπαιδευτικός εκεί, αλλά πριν 10 χρόνια. Υπήρχε ένα και μοναδικό ξενοδοχείο και λίγο ακριβό για το μέτριο επίπεδ'ο του. Καλύτερα να μείνετε Καλάβρυτα, θα έχετε κάπου να π΄τε το βράδυ, γιατί στην Κλειτορία δεν έχει πουθενά εκτός από καφενεία και το ξενοδοχείο αυτό για ποτό.



Must
  • η επίσκεψη στο Πλανητέρο για πέστροφα και ομελέτα με οβριές, δείτε τις πηγές του Αροάνιου,
  • ψάξτε να βρείτε έναν παραδοσιακό νερόμυλο στην κοίτη του Αροάνιου (οι ντόπιοι ξέρουν),
  • μπορείτε να κάνετε με mountain bike τη βόλτα παράλληλα στη κοίτη αν είστε της περιπέτειας
  • πάρτε σακούλα και μαχαίρι για συλλογή άγριων χόρτων που δε θα βρείτε αλλού,
  • Ανεβείτε το φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό, αλλά κατεβείτε το από Καλάβρυτα μέχρι τον πρώτο σταθμό του τρένου που συναντάτε, τη Ζαχλωρού, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου και με φακούς μέσα στις γαλαρίες (παίρνει ένα τετράωρο με στάσεις και χαλαρό περπάτημα), φάτε στο τέλος στη Ζαχλωρού.
  • πηγαίνετε μοναστήρι Αγ. Λαύρας
  • Φυσικά υπάρχει και το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, αλλά αυτό το κάνουν όλοι...:lol:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Με καλυψαν οι προλαλησαντες .Αναφορικα με τη διαμονη ..δεν καταλαβα ακριβως αν εχετε ηδη κλεισει να μεινετε Μαζεϊκα (Κλειτορια).
Δειτε για διαμονη και στο χωριο Κατω Λουσοι.
Ειναι αμεσως μετα το χιονοδρομικο ..10 -15 λεπτα απο Κλειτορια και γενικα ειναι πιο στο μεσον προς Καλαβρυτα (12 χιλ) απο τη μια και Καστρια (Σπηλαιο Λιμνων) -Πλανητερου απο την αλλη.
 
Last edited by a moderator:

pafpouf

Member
Μηνύματα
52
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
kleopatra, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση καθώς και την δασκάλα ή καθηγήτρια πριν από εσένα αλλά υπάρχει λόγος που θα μείνουμε Κλειτορία. Το ορμητήριο μας δηλαδή θα είναι η Κλειτορία. Ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις λοιπόν; Το οδικό δίκτυο ενδείκνυται για χιλιόμετρα; Αξίζουν οι διαδρομές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Απο Κλειτορια λοιπον μπορειτε να πατε και προς νομο Αρκαδιας στο Μαιναλο ...ειναι γυρω στη 1-1.30 ωρα απο κει ...Λεβιδι-Βυτινα-Δημητσανα -Στεμνιτσα ..πολυ ομορφα ορεινα χωρια .Μια μερα καντε ημερησια προς τα εκει.Αναφερω το νομο Αρκαδιας ..γιατι για Αχαια σου τα ειπαν και παραπανω.
Το οδικο δικτυο ειναι καλο ..ασφαλτος παει σε ολα αυτα ..και φανταζομαι τελη Μαρτιου ..δε θα υπαρχει θεμα με χιονια κλπ (λεμε τωρα ..γιατι ο καιρος φετος το ξεφτυλισε)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.899
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom