Κωνσταντινούπολη Διασκέδαση στην Κωνσταντινούπολη

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παλιά Πόλη

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα. Καταρχήν υπάρχει ο κήπος του ξενοδοχείου Yesil Ev που μπορεί κάποιος να πιει από καφέ εως και μπύρα και ενδεχομένως να φάει και κάτι ελαφρύ. Κατά τα άλλα μερικά καφέ με ναργιλέδες και τελειώσαμε. Τρελή διασκέδαση δεν υπάρχει εδώ. Μόνο μερικά μπαράκια θα βρείτε στην οδό Ticarethane Sok και στο Seftali Sokak που είναι κάθετοι δρόμοι στην Divanyolu. Καφέ και ναργιλέ θα δοκιμάσετε στην Πλατεία Ιπποδρόμου, που και στα τούρκικα κρατά το όνομα Ατ μεϊντανί, η πλατεία των αλόγων.
Αν είστε στην οδό Divanyolu, δηλαδή στο μεγάλο δρόμο που περνά μπροστά από το Καπαλί Τσαρσί και τη διασχίζει το τραμ, έχετε τις εξής εκδοχές για καφέ: Καταρχήν στο Μαυσωλείο του Μαχμούτ Βʼ (Mahmut II Turbesi, Divanyolu Caddesi, Cemberlitas). Ναι, δίπλα στο μαυσωλείο του υπάρχει ένα καφέ σε ένα πολύ όμορφο κήπο που συχνάζουν οι ντόπιοι κυρίως, πολύ σπάνια θα δει κανείς τουρίστα. Έπειτα κοντά πια στο Καπαλί Τσαρσί υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Μια περίπτωση είναι στην αυλή της μεντέρσας του Τσορλουλού Αλί Πασά, (Corlulu Ali Pasa Kulliyesi, Yeniceriler Cad, Beyazit) που τώρα έχει μετατραπεί σε κέντρο πώλησης χαλιών. Άλλη δυνατότητα είναι αφού επισκεφθείτε την αγορά των βιβλίων (Sahaflar Carsisi) είτε μπαίνοντας από το Καπαλί Τσαρσί είτε από την πλατεία Μπεϊγιαζίτ και αφού χαζέψετε τα βιβλία μπορείτε να πιείτε και τον καφέ σας στο καφέ που υπάρχει εκεί. Επίσης κανα δυό καφέ, πολύ όμορφα και ατμοσφαιρικά υπάρχουν μέσα στο Καπαλί Τσαρσί, ώστε να κάνετε ένα διάλειμμα στις αγορές σας. Τέλος πάντων αν ντε και καλά θέλετε μια κάποια πολυτέλεια τότε η μόνη σας λύση είναι να πιείτε ένα καφέ ή τσάι στο ξενοδοχείο Four Seasons. Μακριά στο Eyup υπάρχει το πολύ ατμοσφαιρικό και διάσημο καφενείο Pierre Loti

Μπέιγιογλου:
Από εδώ αρχίζει η τρελή διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Markiz Patisserie, Istiklal Caddesi 360-362, Beyoglu,
tel: 0212 244 9039
Εξαιρετικό κεντροευρωπαϊκού τύπου καφέ με εξαιρετική art nouveau διακόσμηση. Θυμίζει την belle epoque στη Μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα. Σερβίρει καφέδες και σοκολάτα από τα πέρατα της γης αλλά και τα τσάγια του δεν πάνε πίσω. Τα γλυκά του είναι θελκτικότατα.

Kafe Ara, Toshaga Sokak 8/A, δίπλα στο Yenicarsi Caddesi, Galatasaray,
tel:0212 245 4105
Ακριβώς δίπλα στο εντυπωσιακό λύκειο του Galatasaray. Πρόκειται για ένα γκαράζ το οποίο ο διάσημος ιδιοκτήτης του φωτογράφος Αρά Γκιουλέρ το μετασκεύασε σε καφέ. Έχει λοιπόν ένα κάποιο βιομηχανικό design. Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με φωτογραφίες του Γκιουλέρ και η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή και χαλαρή.

Dulcinea, Meselik Sokak 20, Istiklal Caddesi, Beyoglu,
tel: 0212 245 1071 www.dulcinea.org
Εξαιρετικό μπαράκι με ωραία κοκτέηλ και δυνατότητα να τσιμπήσει και κάτι κανείς. Τα σαββατοκύριακα, στο ισόγειό του, έχει και ζωντανή μουσική.

KV Cafe, Tunel Gecidi 10, Tunel, tel : 0212 251 4338
Στον πάνω σταθμό του Funiculaire διπλα στο τέλος της Istiklal Caddesi. Μια μεγάλη σιδερένια πύλη οδηγεί σε ένα αίθριο γεμάτο γλάστρες με φυτά. Όταν είναι καλός ο καιρός μπορεί κανείς να πιει το ποτό του, να δειπνήσει η να πιει το καφέ του στο αίθριο αυτό. Αν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος τότε περιμετρικά υπάρχουν αίθουσες με όμορφη διακόσμηση. Το βράδι το αίθριο είναι μαγεμένο: φωτίζεται με κεριά και φανάρια ενώ υπάρχει και ζωντανή μουσική, συνήθως τζαζ.

360 Istanbul, Istiklal Caddesi 32/309 Misir Apartmani,
7ος και 8ος όροφος, tel: 0212 251 1042, www.360istanbul.com
Όλο τζάμι με μια υπέροχη θέα που απολαμβάνει κανείς τόσο το πρωί με τον καφέ του όσο και το βράδι με το ποτό του ή το φαγητό του. Λειτουργεί και ως καφέ και ως μπαρ και ως εστιατόριο και ως night club. Όλα σε ένα. Και δε θα θέλετε να φύγετε. Και πού θα βρείτε καλύτερα άλλωστε;

Nu Terras, Mesrutiyet Caddesi 145-147, Tepebasi, tel: 0212 245 6070
Στο ίδιο κτίριο με το εστιατόριο Lokanta. Λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Ο λόγος; Είναι που είναι μόνο μια βεράντα στον έβδομο όροφο ένος ανακαινισμένου κτιρίου πάνω από τον Κεράτιο Κόλπο, εκτεθιμένη στα στοιχεία της φύσης. Όταν ο ήλιος δύει και διαγράφονται οι όγκοι της Αγίας Σοφίας και του Τζαμιού Σουλειμανιγιέ καθώς και οι κομψοί σαν μολύβια μιναρέδες, τότε τα έχετε δει όλα. Μπορείτε να δειπνήσετε εκεί: έχει την ίδια κουζίνα με την Lokanta. Επίσης, αν έχετε όρεξη για χορό στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Nu Club.

Εκτός κέντρου πόλεως:

Anjelique, Muallim Naci Caddesi, Salhane Sokak 10, Ortakoy,
tel: 0212 327 2844 www.istanbuldoors.com
Ανήκει στους ίδιους ιδιοκτήτες που ανήκει και το ξενοδοχείο Ajia καθώς και άλλα μοδάτα κέντρα διασκέδασης. Το συγκεκριμένο έχει υπέροχη θέα στο Βόσπορο που αντανακλάται συνεχώς μέσα από καθρέφτες που το διακοσμούν και εδώ μαζεύονται όλοι όσοι θέλουν να τους δουν και να δουν. Φυσικά υπάρχει και εστιατόριο και μπαρ και πίστα χορού και απόλα. Καλή σας διασκέδαση!

Αν νομίζετε ότι αυτά είναι όσα έχετε να κάνετε στην Κωνσταντινούπολη τα βράδια γελιέστε. Μπορείτε να τσεκάρετε την ιστοσελίδα του Οργανισμού Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης για να παρακολουθήσετε είτε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είτε το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου είτε το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: www.istfest.org
Μπορείτε επίσης να τσεκάρετε τις παραστάσεις κλασικής οθωμανικής μουσικής ή όπερας και μπαλέτου ( http://www.idobale.com/indexen.php) καθώς και εκθέσεις καλλιτεχνών οι οποίες λαμβάνουν χώρα πού αλλού; Στο Ataturk Cultural Center (AKM) Ataturk Kultural Merkezi στην πλατεία Taksim. Τα εισιτήρια είναι φθηνά καθώς επιδοτούνται από το κράτος. Τηλέφωνα επικοινωνίας (και ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του μια και όπως είπαμε οι Τούρκοι μόνο πολύγλωσσοι δε μπορούν να χαρακτηριστούν):
0212 251 5600 και για την όπερα και το μπαλέτο: 0212 243 2011 και 0212 251 1023. Τα εκδοτήρια λειτουργούν από τις 10.00-18.00 Οι πιστωτικές κάρτες εδώ δεν γίνονται δεκτές.

Is Art and Cultural Center, Is Sanat Kultur Merkezi, Is Towers ( Is Kuleleri), Levent, (0212 316 1083) www.iskultursanat.com.tr
Τα εκδοτηρια λειτουργούν καθημερινά από τις 9 έως τις 6. Στεγάζεται στον υψηλότερο ουρανοξύστη του Levent. Επομένως εδώ σας παρουσιάζεται η ευκαιρία να γνωρίσετε την δυτική όψη της Κωνσταντινούπολης. Θα φτάσετε ως εδώ είτε χρησιμοποιώντας το μετρό και θα βγείτε από την έξοδο Plazalar είτε με δωρεάν πούλμαν που ξεκινά μπροστά από το Ataturk Kultur Merkezi στις 6 το απόγευμα και σας επιστρέφει μετά τη λήξη της παράστασης.
Εισιτήρια μπορείτε επίσης να κλείσετε μέσω του Biletix είτε τηλεφωνικά: 0216 454 1555 είτε μέσω της ιστοσελίδας του που έχει και αγγλική έκδοση. Με μια μικρή επιβάρυνση μπορεί να σας τα στείλουν στη διεύθυνση σας. www.biletix.com
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.220
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom