Εγκρίθηκαν οι 'Ανοιχτοί Ουρανοί'

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ο πράσινο φως για την υπογραφή της συμφωνίας «Ανοικτών Ουρανών» με τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση των διατλαντικών αεροπορικών πτήσεων δόθηκε χθες από τους υπουργούς Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από τέσσερα χρόνια συζητήσεων.


Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ πέντε μήνες αργότερα απ' ότι αρχικά προβλεπόταν - συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου 2008.


Με τη συμφωνία περιορίζονται τα εμπόδια που τίθενται σε αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν διατλαντικά δρομολόγια. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις εταιρειών όπως η British Airways και η Virgin Atlantic (και κυβερνήσεων όπως η βρετανική), που φοβούνται ότι θα χάσουν πολλά από τα προνόμιά τους στα συγκεκριμένα δρομολόγια. Ο ετήσιος τζίρος αυτής της αγοράς υπολογίζεται στα 18 δισ. δολάρια.


Βάσει της συμφωνίας, οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία με έδρα στην Ε.Ε. θα μπορεί πλέον να εκτελεί δρομολόγια από οποιαδήποτε πόλη της Ε.Ε. σε πόλεις των ΗΠΑ και αντίστροφα. Ενώ οι αμερικανικές εταιρείες θα κερδίσουν ελεύθερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αντιμετωπίζουν ακόμα εμπόδια στα εσωτερικά δρομολόγια των ΗΠΑ.
Πηγή: city Press


Πραγματικότητα λοιπόν οι Ανοιχτοί ουρανοί μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα νέο που θα επηρεάσει πιστεύω κατά πολύ το μέλλον στις παγκόσμιες μεταφορές. Πέρα από τις όποιες επεκτάσεις θα έχει σε επίπεδο εταιρειών, πιστεύω ότι για τους ταξιδιώτες θα αποφέρει όφελος, καθώς θα αυξηθεί πάρα πολύ ο ανταγωνισμός στα υπερατλαντικά ταξίδια.

Ίδωμεν. :)
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Καλοί οι ανοιχτοί ουρανοί, αλλά όπως γνωρίζεις, εμένα με ενοχλεί το θέμα της visa που απαιτείται για την επίσκεψη Ελλήνων στις ΗΠΑ. Αν αυτό δεν καταργηθεί, θα το σκεφτώ σοβαρά να επισκεφθώ τις ΗΠΑ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εσύ εκεί :D Βεβαίως, γιατί όχι, το συζητάμε σε ένα άλλο τόπικ το θέμα αυτό.

Εδώ τώρα δεν ξέρω και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι εταιρείες που κάνουν τώρα τα υπερατλαντικά ταξίδια, από την ενδεχόμενη εισαγωγή στο παιχνίδι και άλλων "παιχτών".
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Νομίζω ότι σίγουρα θα επηρεαστούν οι εταιρίες.

Αν κατάλαβα καλά, οι Αμερικανικές εταιρίες θα μπορούν να κάνουν ενδοευρωπαϊκά ταξίδια; Εκτός από τον ανταγωνισμό στις υπερατλαντικές πτήσεις, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και στις Ευρωπαϊκές. Ελπίζω αυτό να είναι υπέρ των επιβατών και όχι να οδηγήσει τελικά στο κλείσιμο εταιριών.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μαθηματικά θα οδηγήσει και στο κλείσιμο όσων εταιρειών δε μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό. Έτσι γίνεται πάντα, τώρα αν για μας θα είναι καλό ή κακό αυτό, θα δούμε.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
SKY MAY BE LIMIT: US-EU OPEN SKIES PACT CREATES OPPORTUNITIES

The new Open Skies Treaty between the U.S. and the European Union, which goes into effect Sunday, will give airlines on both sides of the ocean more flexibility for transatlantic flying, but passengers aren’t likely to see big changes right away.
Είναι πλέον γεγονός !!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.994
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom