Ελλάδα Εκδρομή σε Μέτσοβο - Ζαγοροχώρια

Angel_ktr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
16
Ο Δεκέμβριος έφτασε και τι πιο ωραίο και αναζωογονητικό από ένα ταξιδι σε έναν ορεινό προορισμό. Αυτή ήταν η σκέψη μου με το που έπιασε λίγο παραπάνω κρύο, και βάλθηκα να σκέφτομαι όλες τις πιθανές επιλογές. Έχοντας πάει πρόσφατα στους περισσότερους από τους "κοντινούς" στην Αθήνα προορισμούς (Τρίκαλα Κορινθίας, Δημητσάνα, Αράχωβα κτλ) αποφάσισα να ξανοιχτώ λιγο παραπέρα, έχοντας κατα νου ότι ίσως χρειαστούν περισσότερες ημέρες από ένα απλό Σαββατοκύριακο των δύο διανυκτερεύσεων.
Το μυαλό μου αφού περιπλανήθηκε στο νοητό χάρτη που κουβαλώ πάντοτε πάνω μου, "προσγειώθηκε" στην Ήπειρο, έναν τόπο που έχω πάρα πολλά χρόνια να επισκεφθω (και ως εκ τούτου δεν θυμάμαι τίποτα...).
Επειδή δεν μου πολυαρέσει ο κακός χαμός που γίνεται στα δημοφιλή μέρη κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες του χρόνου (Χριστούγεννα, Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα κτλ), επιδιώκω πάντα να επισκέπτομαι τα εν λόγω μέρη μια ή δυο εβδομάδες πριν ή μετά από την περίοδο-ορόσημο. Και αυτή η περίπτωση δεν εποτέλεσε εξαίρεση και κατά τη συνήθη πλέον πρακτική μου, αποφάσισα να επισκεφτώ την περιοχή μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να απολάυσω την αναμενόμενη ηρεμία του μέρους, βιώνοντας ταυτόχρονα όλη τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της περιοχής.
Δίχως περαιτέρω σκέψη και καημό "ρεζέρβαρα" 4 μερούλες σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής του Μετσόβου, φόρτωσα το αυτοκίνητο μπαγκάζια, πήρα και το πρόσωπο και φύγαμε από Αθήνα την Παρασκευή πριν τα Χριστούγεννα.
Η διαδρομή ευχάριστη, πιο σύντομη από ότι ανέμενα και έτσι η άφιξη στο χωριό του Μετσόβου έγινε χωρίς κανένα απρόοπτο και περιττές καθυστερήσεις. Το τοπίο που αντίκρυζες ήταν άκρως χειμωνιάτικο. Λόγω του γεγονότος ότι είχε χιονίσει πριν κάποιες ημερές,το κρύο ήταν τσουχτερό, ενώ χιόνι υπήρχε στις βουνοκορφές και τις στέγες των σπιτιών. Εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο μας και ετοιμαστήκαμε για τις πρώτες εξορμήσεις στην περιοχή.... (συνεχίζεται με την πρώτη μας ημέρα)
 

georgiaP

Member
Μηνύματα
55
Likes
35
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σαφάρι στην Τανζανία!
Αγαπημένοι προορισμοί και το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια. Περιμένουμε τη συνέχεια!
 

Angel_ktr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
16
Πρώτη ημέρα λοιπόν στο Μέτσοβο... πρωϊνό ξύπνημα με μια υπέροχη θέα από το μπαλκόνι. Επειδή ο χειμώνας (μέχρι στιγμής) είναι ήπιος, τα φυλλοβόλα δέντρα δεν έχουν ρίξει πλήρως τα φύλλα τους και παντού στα γύρω βουνά επικρατούν χρωματικές αποχρώσεις του κίτρινου και του καφέ... με την απαραίτητη δόση χιονιού στις σκεπές και στις βουνοκορφές!

20151219_074551.jpg


Μετά τη δόση που πήραμε από πρωϊνό καθαρό αέρα, ακολουθεί πλούσιο πρωϊνό στο ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από τη γευστική παράδοση της περιοχής. Τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησε η αλευρόπιττα, μία τοπική πίττα που φτιάχνεται χωρίς φύλλο.
Χορτάτοι από φαγητό και πεινασμένοι για εικόνες και εμπειρίες, παίρνουμε το αυτοκίνητο και πάμε κατευθείαν στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου. Το παρκάρισμα γίνεται στην πλατεία και είναι αρκετά άνετο, μιας και έχουμε φτάσει αρκετά νωρίς... τις επόμενες ώρες βέβαια παρατηρούμε ότι, όσον αφορά στη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης, τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς η κίνηση στο Μέτσοβο πυκνώνει από επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.
Η πρώτη εικόνα που εισπράττουμε από το Μέτσοβο είναι πολύ καλή. Οικισμός σε μέγάλο υψόμετρο, κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βουνού, αποτελούμενος εξ ολοκλήρου από παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές και πέτρινους τοίχους. Ιδανικό για περιπάτους και βόλτες σε πετρόκτιστα καλντερίμια, ενώ πολύ καλή εντύπωση μας άφησαν τα προσεγμένα μαγαζιά και η καθαριότητα όλου του χωριού. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν πολύ φροντισμένο οικισμό, που οι κάτοικοί του τον προσέχουν και προσπαθούν να τον αναδείξουν.

20151219_103134.jpg


Ξεκινήσαμε λοιπόν την περιήγησή μας στο Μέτσοβο, χαλαρά και όμορφα... ο καιρός ιδανικός για περπάτημα. Είδαμε την κεντρική πλατεία με τον υπέροχο κήπο της, επισκεφθήκαμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία και καταλήξαμε να ψωνίζουμε από τα παραδοσιακά μαγαζιά ζυμαρικά και φυσικά το καπνιστό τυρί μετσοβόνε το οποίο παρασκευάζεται εδώ σε διάφορες εκδοχές (με κρασί, με πιπέρι και ρίγανη κτλ). Μετά από τις βόλτες μας κάτσαμε σε ένα καφέ της περιοχής για λίγη χαλάρωση. Μια παρατήρηση εδώ είναι ότι όπως διαπιστώσαμε σε όλα σχεδόν τα καφέ του χωριού, το κάπισμα επιρεπόταν στους κλειστούς λόγω εποχής χώρους, οπότε αν δεν αντέχετε τον καπνό αυτό είναι ένα θέμα...
Στο τέλος της περιήγησής μας, επισκεφθήκαμε το οινοποιείο "Κατώγι Αβέρωφ", όπου μια ευγενέστατη κοπέλα, μας έκανε μια δεκάλεπτη δωρεάν ξενάγηση στην ιστορία και στους χώρους του οινοποείου, καταλήγοντας σε εκθετήριο προϊόντων, όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προμηθευτεί φιάλες κρασιού και αξεσουάρ οινοποσίας.

20151219_105614.jpg

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ξαναβρεθήκαμε στο χωριό του Μετσόβου για φαγητό... Το βράδυ υπήρχε όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο κέντρο του Μετσόβου, καια φού ήπιαμε ένα ποτάκι ξεκινήσαμε την αναζήτηση χώρου εστίασης. Εδώ η αλήθεια είναι ότι απογοητευτήκαμε, αν και η προγενέστερη αναζήτηση μας στο internet, μάς είχε προετοιμάσει για κάτι τέτοιο ... Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπήρχε πολύς κόσμος πουθενά, ήταν και αυτοί οι εστιάτορες που μόλις περνούσες έξω από το μαγαζί τους, έβγαιναν έξω και σε προέτρεπαν να μπεις... (πολύ "φθηνά" τουριστικό το όλο σκηνικό). Τελικώς κάτσαμε σε μια από τις 4-5 γνωστές ταβέρνες του χωριού και η απογοήτευσή μας έλαβε και απτό χαρακτήρα (ονοματα επιχειρήσεων δεν αναφέρονται).

20151221_094316.jpg


Έτσι κύλησε η πρώτη ημέρα της εκδρομής μας και νιώθοντας ότι έχουμε εξαντλήσει το Μέτσοβο, αρχίσαμε να κάνουμε σχέδια για την αυριανή μας εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.813
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom