Εκδρομή στην Ορεινή Δυτική Κορινθία.

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μερικές λεπτομέρειες για όσους δεν χουν κάνει αυτή την εκδρομή ή δεν έχουν πάει σε όλα αυτά τα μέρη.
Ξεκινήσαμε από την Αθήνα ακολουθώντας τη διαδρομή Αττική Οδός-Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου-Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών (ναι ο γνωστός *#@*δρομος). Στο 142 χιλιόμετρο μπήκαμε δεξιά στο χωριό Δερβένι. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Σήμερα που πήγαμε οι οδηγίες του GPS για να μπούμε μετά το Δερβένι δεν ισχύουν μιας και η είσοδος αυτή είναι κλειστή λόγω έργων. Προσωρινά ή μόνιμα δεν ήξερε κανένας να μας πει. Γι αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Φενεό, μέσα στο Δερβένι, πράγμα που κάναμε κι εμείς. Λίγο μετά το χωριό Εβροστίνα υπάρχει μια καταπληκτική πολύτρουλη εκκλησία του 1811. Δυστυχώς κλειστή αλλά σπουδαίο μνημείο έστω και σαν εικόνα από έξω! Συνεχίσαμε και λίγο πριν τον Φενεό, στρίψαμε για Κάτω Ταρσό και Παναγία του Βράχου (προσοχή στη μικρούλα ταμπέλα για την εκκλησία). Δύο χιλιόμετρα βατού χωματόδρομου μας έφεραν σε ένα μοναδικό τοπίο. Κάθετοι βράχοι με την ίδια σύσταση και μορφή σαν αυτή των Μετεώρων, με πολλές σχισμές και σε μία από τις οποίες έχουν κτίσει την Εκκλησία. Η θέα από εκεί πάνω μοναδική. Πίσω στο δρόμο για Φενεό και σε λίγο έχουμε δύο εναλλακτικές. Άσφαλτος από Γκούρα ή χώμα (βατό και λιγότερο από τα μισά χιλιόμετρα) από την πινακίδα προς Λίμνη Δόξα. Ο δρόμος αυτός βγάζει στη βάση του φράγματος της τεχνητής λίμνης, στους πρόποδες ενός παραδεισένιου τοπίου.
Δεν πρέπει να χάσει κανείς την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου πάνω από τη λίμνη και να ανέβει στο αρχονταρίκι από όπου η θέα δεν περιγράφεται. Ούτε βέβαια και την επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου μέσα στη λίμνη. Πας σε αυτό από στενό χωμάτινο διάδρομο με τα πόδια. Στο γυρισμό κάτσαμε για καφέ στην Γκούρα. Αν και δεν την είδα καλά μου φάνηκε πολύ όμορφο χωριό. Τουλάχιστον έτσι είναι το κέντρο του.
Για φαΐ κάτσαμε σε πολυδιαφημισμένο και με μεγάλη προβολή στον Αθηναϊκό τύπο εστιατόριο. Πολύ κακό για το τίποτα. Μέτριο σε όλα. Φαγητό και τιμές. Καλό το κρασί και η θέα που βλέπει ένα μικρό μέρος της λίμνης (απ’ όσο ξέρω το μόνο με τέτοια θέα).
Όταν έφτασα στο σπίτι μου το κοντέρ του αυτοκινήτου έδειχνε περίπου 400 χιλιόμετρα, με όλες τις παρακάμψεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.065
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom