Ελεύθερη είσοδος & νέα εκθέματα στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 25 Μαρτίου

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, για το μουσείο της Ακρόπολης ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, για πρώτη φορά να απολαύσουν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, τη βόρεια μετόπη αρ. 32, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μ.Χ..

Η συγκεκριμένη μετόπη θεωρείται ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με θέμα «Μεγάλη Μέρα, Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες», στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων ενώ στις 5 το απόγευμα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου, με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

http://www.marathonlive.gr/index.ph...εύθερη-είσοδος-στο-μουσείο-της-ακρόπολης.html
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
''Η συγκεκριμένη μετόπη θεωρείται ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης.''

και καλά... Το Πάσχα θα μας πούν ότι μια άλλη μετόπη απεικονίζει την σταύρωση και τα Χριστούγεννα τη γέννηση!

Πολύ περίεργο...κάτι πρέπει να μπερδεύω. Είναι δυνατόν μετόπη στον Παρθενώνα, να απεικονίζει τον Ευαγγελισμό, αφού ο Ναός φτιάχτηκε προς τιμήν της Θεάς Αθηνάς; Ήταν Ορθόδοξη άραγε;;; :haha::haha:
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Έχεις δίκαιο να μπερδεύεσαι, η αλήθεια είναι ότι Θεωρήθηκε από τους χριστιανούς και δεν την κατέστρεψαν. Για κάτι τέτοια και άλλα πολύ χειρότερα εκτιμούμε απεριόριστα τους έλληνες δημοσιογράφους...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.208
Μηνύματα
883.793
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom