Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροατία Σερβία Επέτειος του ΟΧΙ road trip στα δυτικά Βαλκάνια

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285

Τέλος Σεπτέμβρη πίνοντας το ποτό μας ένα καπρίτσιο της στιγμής μία συμφωνία τρεις φίλοι. Το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου δυτικά Βαλκάνια οδικώς all around έτσι χωρίς πρόγραμμα.
Οι μέρες κύλησαν γρήγορα χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Όλοι ήμασταν εμβολιασμένοι αυτό αρκούσε.
Ξημέρωσε Τετάρτη 27 Οκτωβρίου service στο αυτοκίνητο, ετοιμάσαμε βαλίτσες τα απαραίτητα snack και καλή διάθεση.
Εκκίνηση 10:00 το βράδυ από Κόρινθο.
Τα χιλιόμετρα στην Ελλάδα κύλησαν γρήγορα. Ξημερώματα στα τελευταία διόδια 200μ από το τελωνείο των Ευζώνων.
Παιδιά πού πάτε ερώτηση από τον υπάλληλο γύρω στα 35. Ανεβαίνουμε Βελιγράδι για πρώτο βράδυ και βλέπουμε... Πρόγραμμα δεν υπάρχει.... Καλά θα περάσετε τα Σκόπια νυχτιάτικα ;;; συνεχίζεται η στιχομυθία ,ναι του απαντώ το έχω κάνει τρεις φορές. Έντρομος με κοιτάει και μου απαντάει είναι πολύ επικίνδυνα η σκοπιανοί αστυνομία έχει πολλά μπλόκα και σταμάτα για ψύλλου πήδημα μπορεί και να βρεθείς μπλεγμένος αν θες να με ακούσεις κάτσε στο καφέ του τελωνείου περιμένοντας να ξημερώσει και μετά συνέχισε. Ένα πρώτο μούδιασμα το αισθανθήκανε οι δύο συνοδοιπόροι που είχα μαζί μου και ήταν αρχάριοι από Βαλκάνια. Τους καθησύχασα έτσι νόμιζα τουλάχιστον.
Συνοριακός σταθμός ,ο έλεγχος τυπικός ο Έλληνας τελωνειακός μας ενημερώνει πώς θα χρειαστούμε να δείξουμε plf κατά την είσοδό μας στην Ελλάδα. Ρωτώντας τη διαδικασία έκδοσης μας ενημέρωσε ότι γίνεται διαδικτυακά , το νου μας όμως μην κάνουμε το λάθος και ανοίξουμε internet στο δρόμο όσο διασχίζουμε τα Σκόπια ειδικοί χάκερ θα μας αποσπάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κλπ ήταν κατηγορηματικός όχι internet , όχι δεδομένα
όσο διασχίζουμε τα Σκόπια.
Οι φίλοι που είχα μαζί μου τους είχε λούσει κρύος ιδρώτας. Κατάσταση Far west , εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε.
Πολύ προσεκτικά διανύω τα πρώτα χιλιόμετρα στην εθνική οδό της Βορείου Μακεδονίας. Πυκνή ομίχλη απόλυτο σκοτάδι έμοιαζε λίγο με θρίλερ είναι αλήθεια. Έχω διανύσει δεν έχω διανύσει καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα και τσουπ κάτι σαν φωτόσπαθα πετιούνται από το πουθενά .... Σκοπιανή αστυνομία η ώρα περίπου 4:00. Μας είχαν προειδοποιήσει αναφωνούν οι επιβάτες.
Ο αστυνομικός αμέσως κατάλαβε ότι ήμασταν Έλληνες με μία μίξη ελληνικών και αγγλικών μας έδωσε να καταλάβουμε ότι γνώριζε την αργία της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα και χαμογελώντας μας ευχήθηκε καλό δρόμο και καλά να περάσουμε. Δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να μας ζητήσει το παραμικρό έγγραφο. Τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί στο μυαλό μας διαλύθηκαν μονομιάς.
Ξημερώματα πια περνάμε Σερβία παίρνουμε το χαρτάκι μας στα διόδια κανουμε μία ενδιάμεση στάση για πετρέλαιο, πληρώνουμε το αντίτιμο των διοδίων λίγο έξω από το Βελιγράδι και εισερχόμαστε στην πόλη η ώρα είναι 11:00 το πρωί.
Στο δρόμο είχαμε κλείσει μέσω των γνωστών εφαρμογών ένα κεντρικό ξενοδοχείο 100 μέτρα από τον πεζόδρομο knez Mihailova.

 

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Εναποθέσαμε τα πράγματα μας ένα γρήγορο ντουζάκι και είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε το Βελιγράδι. Σημειωτέον για μένα ήταν η δεύτερη φορά πριν 3 χρόνια είχα κάνει δύο διανυκτερεύσεις. Ο κόσμος πολύς στην knez Mihailova περπατούν νωχελικά και σίγουρα σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την πανδημία.
Καθαρή πόλη καθαρός πεζόδρομος όμορφα κτίρια ο καιρός υπέροχος τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν είναι η πρώτη στάση στο roadtrip μας και το απολαμβάνουμε.
Στο τέλος της διαδρομής του πεζόδρομου το πάρκο Kalemegdan , ένα σημείο συνάντησης των ντόπιων. Οι υπαιθριες σκακιερες είναι γεμάτες και ο κόσμος απολαμβάνει τις παρτίδες σκάκι. Η θεά του Σάβα και του Δούναβη καταπληκτική. Συναντήσαμε και μία παρέα από Θεσσαλονίκη έκαναν μία στάση στο Βελιγράδι και θα πήγαιναν Νόβισαντ.
Μας πήρε ώρα να γυρίσουμε το πάρκο είναι μεσημέρι πια επιλέγουμε το εστιατόριο όπου θα φάμε.
Η αρχή έγινε με σούπα και την τιμητική τους βεβαίως βεβαίως στα Βαλκάνια είμαστε έχουν τα κρεατικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό ύπνο. Εγώ προσωπικά είμαι 24 ώρες στο πόδι.
Αργά το απόγευμα πλέον είμαστε ξανά στην πόλη αγοράζουμε αναμνηστικά πίνουμε καφεδάκι βολτάρουμε γενικά. Όμορφη η περιοχή δίπλα στο Σάββα όπου είναι μαζεμένα όλα τα μπαρ για καφέ για ποτό. Η ώρα περνάει γρήγορα μας κερδίζει ένα μπαράκι με live μουσική που γίνεται χαμός. Ο έλεγχος για covid υποτυπώδης στο μαγαζί μέσα καπνίζουν και η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει αυτή η αίσθηση Ελευθερίας παρότι οι δύο από τους τρεις είμαστε μη καπνιστές.
Γύρω στις 2:30 είμαστε πίσω στο ξενοδοχείο.
Αύριο είναι μία καινούργια μέρα σε μία νέα πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Το πρόγραμμα έχει Ζάγκρεμπ Κροατία.
Ξύπνημα, πρωινό σε ξενοδοχείο μαζεύουμε βαλίτσες και πριν αποχαιρετήσουμε το Βελιγράδι επιβεβλημένη είναι μία στάση στον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων τον Άγιο Σάββα. Απλά επιβλητικός. Συνεχίζουμε και θα κάνουμε μία μικρή στάση στο Zemun ενα προάστιο του Βελιγραδίου. Εκεί θα επισκεφτούμε μία υπαίθρια αγορά όπου έχει τα πάντα , έχει ποταμίσια ζωντανά ψάρια ,πάστα κρέατα, φρούτα και λαχανικά. Χρώματα, αρώματα, φωνές έντονη κινητικότητα από τους ντόπιους.
Αρκετά επιστροφή στο αμάξι και πάλι . Αφήνουμε πίσω μας την Σερβία και είμαστε πλέον σε σαφώς βελτιωμένο αυτοκινητόδρομο στην Κροατία όχι ότι στη Σερβία ο αυτοκινητόδρομος ήταν κακός.
Πρώτη στάση επί κροατικού εδάφους στο Σλαβόνσκι Μπροντ μία συμπαθητική κωμόπολη και λιμάνι του ποταμού Σάβα.
Βόλτα στις όχθες του Σάβα αναμνηστικές φωτογραφίες κάναμε και μία απόπειρα να πάρουμε καφέ για το δρόμο αλλά λόγω ότι δεν υπήρχε pos στο κατάστημα που παραγγείλαμε δεν καταφέραμε να πληρώσουμε και φύγαμε με άδεια χέρια.
Απόγευμα πλέον φτάνουμε Ζάγκρεμπ.
Κινήσεις γρήγορες σχεδόν μηχανικές ξενοδοχείο ντουζ και σε μισή ώρα περπάταγαμε εντυπωσιασμένοι οφείλω να ομολογήσω στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ.
 

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Το ανέβασμα με το τελεφερίκ προς την εκκλησία του Αγίου Μάρκου επιβεβλημένο . Είναι μία όμορφη καθολική εκκλησία με τα εντυπωσιακά οικόσημα της Κροατίας και της πόλης του Ζάγκρεμπ σχηματισμένα στη σκεπή της. Ενδιαφέρον η επίσκεψή μας στο μουσείο κατεστραμμένων σχέσεων το οποίο λειτουργεί στην ίδια περιοχή και οφείλω να ομολογήσω με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το Ζάγκρεμπ σαφώς είναι πια μία πιο ευρωπαϊκή πόλη και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Καθαρή πόλη,οργανωμένη με ενδιαφέρων αρχιτεκτονικό στα κτίρια της και ο κόσμος πιο κοντά σε δικές μας εικόνες στυλιστικά σε θέματα διασκέδασης και συμπεριφορών.
Συναντήσαμε υπαίθριους καστανάδες και τιμήσαμε τα προϊόντα τους , γευτήκαμε πίτσα και αποφασίσαμε να κάτσουμε σε μία καφετέρια να απολαύσουμε ένα ποτό. Ειναι Παρασκευή βράδυ ο κόσμος είναι πολύς, απολαμβάνει τη βόλτα του ψωνίζει και ζει τις στιγμές του μες στην πόλη.
Έχουμε ενθουσιαστεί αυτό είναι αλήθεια.
Η πλατεία jelacic square είναι στην καρδιά της πόλης και δίνει ενέργεια σε αυτήν.
Η ώρα έχει φτάσει έντεκα το βράδυ και ίσα-ίσα μπαίνουμε πριν κλείσουν κουζίνες θα κάνουμε ένα μεγαλοπρεπές γεύμα δοκιμάζοντας ένα εκπληκτικό ταρτάρ μοσχαριού και για κυρίως πιάτο ένα φιλέτο εξάμηνης ωρίμανσης εξαιρετικής ποιότητας και σε πολύ φυσιολογικές τιμές.
Η κουβέντα έχει ανάψει οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου που έχουμε γνωρίσει κάνουν την κουβέντα μας σαφώς πιο ενδιαφέρον η μία φιάλη ανοίγεται μετά την άλλη τα γέλια και τα διαβάσματα πολλά είναι σίγουρο ότι η βαλκανική κουλτούρα μας ενώνει . Η ώρα 2:30 τα ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο η αυριανή μέρα ίσως η πιο ενδιαφέρουσα θα διασχίσουμε όλη τη βοσνία-ερζεγοβίνη με τελικό προορισμό το πολύπαθο Σεράγεβο
 
Last edited:

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Πρωί-πρωί αφήνουμε πίσω μας το ατμοσφαιρικό zagreb μετά από ένα πρωινό σε κοντινό με το ξενοδοχείο καφέ και με τις γνωστές συνθήκες οδηγήσεις, είμαστε στον ομιχλώδες αυτοκινητόδρομο.
Σύνορα Κροατίας - Βοσνίας Ερζεγοβίνης εκεί οι Κροάτες συνοριοφύλακες θα μας καθυστερήσουν και θα καταφέρουν και να μας εκνευρίσουν. Είμαστε περίπου μιάμιση ώρα στα σύνορα μπαίνοντας και βγαίνοντας σε διάφορα γραφεία του τελωνείου και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις σχετικές και μη με το ταξίδι. Μας εξήγησαν πολύ μετά πώς τους φανήκαμε ύποπτοι διότι ο ένας από τους τρεις μας είχε ταλαιπωρημένη ταυτότητα. Καινούργια με λατινικούς χαρακτήρες βεβαίως αλλά ολίγον ταλαιπωρημένη. Η αντίδρασή τους ήταν υπερβολική.
Είσοδος στην βοσνία-ερζεγοβίνη και μετά από 10 χιλιόμετρα περίπου οδήγησης υποχρεωτικά κάνουμε μία παράκαμψη η οποία μας οδηγεί σε ένα χωματόδρομο τουλάχιστον 30 km.
Αυτά είναι τα Βαλκάνια αναφωνούμε και η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζουμε.
Επόμενη στάση Μπάνια Λούκα η πρωτεύουσα του σέρβικου τομέα της βοσνίας ερζεγοβίνης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Είναι ώρα για καφέ και βόλτα σε μία ομολογουμένως όμορφη, περιποιημένη, καθαρή με εντυπωσιακά κτίρια και γεμάτη κόσμο πόλη.
Μετά από τρίωρη στάση επιστροφή στο δρόμο.
Η διαδρομή είναι φανταστική η εποχή του χρόνου σε συνδυασμό με την υπέροχη μέρα κάνουν την οδήγηση απολαυστική.
Οδηγώ παράλληλα με ένα ποτάμι στο μέσον ενός φαραγγιού σε μία κατάφυτη περιοχή και τα δέντρα με κάθε είδους απόχρωση.
Τα πρώτα τζαμιά με τους πανύψηλους μιναρέδες κάνουν την εμφάνισή τους.
Μία γρήγορη στάση για φωτογραφίες στο χωριό Travnik.
Είναι τόσο όμορφο αυτό το χωριό που προς στιγμήν σκεφτόμαστε να διανυκτερεύσουμε. Πρυτανεύει η λογική όμως και συνεχίζουμε να οδηγούμε με τις τελευταίες αχτίδες φωτός προς το Σεράγεβο.
Νύχτα πλέον μπαίνουμε στην πόλη, αφήνουμε τα πράγματά μας σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο και το πιο φθηνό όλου του ταξιδιού και γύρω στις 8:00 το απόγευμα Σάββατου ξεκινάει η περιήγηση μας στο ολοζώντανο Σεράγεβο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Υπέροχη γραφή και απολαυστικό βίντεο, είμαι συντονισμένος και περιμένω τα επόμενα κεφάλαια! :cool:
 

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Η αλήθεια ήταν ότι υπήρχε ένας ενδυνδυασμός για το τι θα συναντήσω στο Σεράγεβο. Μουσουλμάνοι, καθολικοί, χριστιανοί, έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες ψυχολογικές και μη λόγο covid .
Περπατούν ανέμελα στα γραφικά σοκάκια της πόλης .
Η εμπορική κίνηση φαίνεται να είναι ικανοποιητική και όλοι η ατμόσφαιρα που εισπράττουμε μας αποζημιώνει.
Η παλιά πόλη του Serajevor είναι γεμάτη χαμηλά κτίσματα μέσα σε ένα πλακόστρωτο δίκτυο πεζοδρόμων και αυτό είναι κάτι μας αρέσει.
Η ώρα πέρασε καιρός είναι να δοκιμάσουμε την βοσνιακη κουζινα.
Επιλέγουμε παραδοσιακό βοσνιακό εστιατόριο όπου μας σερβίρονται άφθονα κρεατικά, υπέροχα ψητά λαχανικά, εμφιαλωμένο εξαίσιο κόκκινο ξηρό κρασί.
Το Σεράγεβο είναι υπέροχο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά από μία βραδινή βόλτα στις ορεινές συνοικίες τού . Υπήρχε κόσμος που βόλταρε διασκέδαζε και γενικά έδινε την εντύπωση μιας ζωντανές πόλης .
Το πρόγραμμα είχε βγει , θα ανέβουμε με το τελεφερίκ εκεί που πραγματοποιήθηκαν οι χειμερινή ολυμπιακοί αγώνες το 1984.
Εντυπωσιαστήκαμε από το καινούργιο τελεφερίκ εφάμιλλο των ευρωπαϊκών. Προσεγγίσαμε ένα ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο και μας μάγεψαν οι χειμερινές εγκαταστάσεις. Σίγουρα αξίζει μία βόλτα.
Επιστροφή στην πόλη, φωτογραφίες και δοκιμή τοπικών πιάτων.
Το Σεράγεβο ήταν εκπληκτικό αυτό συζητάμε μεταξύ μας.
Η ώρα περνάει και επόμενη στάση ορίζεται το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας έχουμε να περάσουμε από άλλον έναν συνοριακό σταθμό με ότι αυτό συνεπάγεται...

.
 

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Ξυπνητήρι στη διαπασών και έγερση πρωί-πρωί. 8:30 το πρωί πίνουμε βοσνιακό καφέ ελληνικό δηλαδή και βολτάρουμε στο κέντρο του Σεράγεβο. Κτίσματα χαμηλά δαιδαλώδης στενά. Τα μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει ακόμα ο κόσμος λιγοστός το απολαμβάνουμε.
Είμαστε από τους πρώτους που κόβουμε εισιτήριο για να πάμε με το ολοκαίνουργιο τελεφερίκ εκεί που πραγματοποιήθηκαν οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες.
αγώνες. Αξίζει τον κόπο η θέα μαγευτική δεν σταματαμε να βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο. Καταπράσινο τοπίο ένα υπερσύγχρονο σαλέ και όμορφα διαμορφωμένα μονοπάτια που χάνεται στο βουνό για υπαίθριες δραστηριότητες. Έχουν περάσει δύο ώρες και αποφασίζουμε να κατεβούμε Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαμε μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα Θα το απολαμβάναμε κι άλλο.
Ένα παραδοσιακό σνακ μπουρεκ με διάφορα είδη γεμίσματος τα τιμήσαμε σε ένα όμορφο κατάστημα στο μουσουλμανικό κέντρο της πόλης.
Επόμενη στάση τι άλλο το καρτποστάλικό Μόσταρ .
Εμφανώς ανεπτυγμένο το είχα επισκεφθεί πριν μία πενταετία.
Βόλτα εντός του ποταμού Νερέτβα με ταχύπλοο ήταν όλα τα λεφτά που λέμε.
Κόσμος πολύς να βολτάρει και να ψωνίζει στα μαγαζιά με τα σουβενίρ.
Τιμήσαμε και τις ξακουστές ταβέρνες με παραδοσιακά κεμπάπ δίπλα στο ποτάμι.
Ο χρόνος αμείλικτος επιστροφή στο αυτοκίνητο με στόχο τις Δαλματικές ακτές . Είπαμε το βράδυ διανυκτέρευση στο Dubrovnik.
 

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Νύχτα πια στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Η αλήθεια είναι ότι το βρήκα λίγο άδειο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που το είχα επισκεφθεί μήνα Μάιο.
Το πρόβλημα με το πάρκινγκ παραμένει.... Αρκετά ακριβό.
Είχαμε κλείσει ένα παραδοσιακό σπίτι στο κέντρο του οικισμού.
Αφήσαμε τα πράγματα μας κάναμε ένα μπάνιο και χαθήκαμε στις όμορφες γωνίες αυτές τις ιδιαίτερες πόλης.
Όσες φορές και να το ακούσεις όσες φορές και να το επισκεφτείς παραμένει μοναδικό, καθαρό, ιδιαίτερο.
Ψωνίσαμε τα σουβενίρ, ακούσαμε live μουσική από ένα υπαίθριο πιάνο και αφεθηκαμε στους χαλαρούς ρυθμούς της καστροπολιτείας.
Μετά από πολύ περπάτημα απαραίτητη στάση για φαγητό απολαύσαμε μία υπέροχη μακαροναδα συνοδεια πίτσας και κόκκινου κρασιού σε ένα ιταλικό εστιατόριο .
Η ώρα έχει περάσει και το Ντουμπρόβνικ άδειασε ακόμα περισσότερο.
Ήρθε η ώρα να επιστρέψω στο δωμάτιο για τον τελευταίο ύπνο .
Ηλιόλουστο πρωινό ξεκίνα ένα απολαυστικό breakfast. Κατεβαίνουμε και πάλι στο κέντρο. Είναι κάτι σαν τοπική εορτή μας λένε οι ντόπιοι και τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά.
Απολαύσαμε και πάλι τη βόλτα μας ετοιμάσαμε βαλίτσες και ήμασταν και πάλι στο δρόμο.
Έχουμε περάσει στο Μαυροβούνιο. Απαραίτητη στάση στο χωριό Perast για καφέ. Η μέρα είναι ειδυλλιακή χαζεύουμε τον κόλπο του Κότορ ,η θάλασσα είναι λάδι . Βρισκόμαστε στα νοτιότερα φιόρδ της Ευρώπης.
Στάση και στην καστροπολιτεία του Κότορ το δυνατό χαρτί στην τουριστική ανάπτυξη του Μαυροβουνίου. Εξίσου πανέμορφο και αυτό μία καστροπολιτεία άριστα διατηρημένη. Τσιμπήσαμε το κατι της μας και εκεί, βολτάραμε .Στην παρέα άρεσε πολύ εγώ το είχα επισκεφτεί πάλι , ήξερα τι θα συναντήσω.
Είναι αργά το απόγευμα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας υπάρχει η περιπέτεια περάσματος οδικώς όλης της Αλβανίας και ο χρόνος στα Βαλκάνια είναι σχετικός.... Διαδρομές μιας ώρας υπολογισμένες στο GPS μπορούν άνετα να γίνει τέσσερις.
Η διάσχιση της Αλβανίας είναι μία οδηγική εμπειρία. Μπορεί να σου συμβούν τα πάντα και να δεις τα πάντα.
Το έχω κάνει αρκετές φορές και πάντα με εξιτάρει.
Λίγο πριν τις 00:00 έχουμε πατήσει σε ελληνικό έδαφος.
Υγειονομικό κλιμάκιο θα επιθεωρήσει τα PLF μας, αρκετά οργανωμένη η χώρα μας κατά την είσοδο σε αυτήν. Στις 1:00 το πρωί είμαστε στα Γιάννενα σε μία ταβέρνα και τρώμε για άλλη μία φορά σήμερα.
Ο δρόμος άδειος 6 το πρωί είμαστε Κόρινθο.
Υπέροχο ταξίδι, υπέροχη εμπειρία ,αυθεντικά Βαλκάνια.
Εις το επανιδείν
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ ωραία ιστορία κι εκδρομάρα στα αγαπημένα βαλκάνια. ;)
Καλά επόμενα ταξίδια εύχομαι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom