Επιλογή προορισμού για erasmus και ερωτήσεις

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το ντεμπρεΤσεν και εγώ δε θα το πρόκρινα φημίζεται μόνο για το καλοκαιρινό φεστιβάλ, κατά τ'άλλα πολύ μαυρίλα και στη μέση του πουθενά, έχει πολύ περιορισμένες ταξιδιωτικές επιλογές σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις που έχεις στη λίστα σου. Βρυξέλλες με τίποτα και λόγω ζωής στη πόλη και λόγω του ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το κριτήριο που λες για περιορισμένο μπάτζετ.

Οπότε μένουν οι δυο τσέχικες πόλεις.

Το Χράντεκ Κραλοβε και το Παρντουμπίτσε που είναι δίπλα είχαν πολύ καλή φήμη σαν ερασμίτικες πόλεις (τουλάχιστον το 2013 που ήμουν εγώ ερασμίτης στη Πράγα). Όσους γνωρίσαμε από εκεί, περνούσαν πολύ καλά. Ερχόντουσαν Πράγα συχνά, που έτσι και αλλιώς οι απόστασεις είναι πολύ μικρές. Για Λίμπερετς δεν έχω άποψη, αλλά και η μια και η άλλη επιλογή της Τσεχίας μοιάζουν πάρα πολύ, οπότε θα σου έλεγα να δεις ποια από τις 2 έχει καλύτερα ακαδημαϊκά κριτήρια για να διαλέξεις.

Αρκετά οικονομικές επιλογές στη Τσεχία, δε ξέρω πόσο υποτροφία δίνει το πανεπιστήμιο σου, το 2013 μας έδιναν νομίζω 450 ευρώ το μήνα και έφτασαν και με το παραπάνω, εστία 120 ευρώ και τα υπόλοιπα έγιναν ταξίδια και τσέχικες μπίρες. Και έμενα Πράγα, όχι σε κάποια μικρότερη πόλη, οπότε ενδεχομένως στις επιλογές σου να είναι ακόμα πιο οικονομικά.

Να περάσεις τέλεια!!!!!!!

Last edited:

alex_07

New Member
Καλησπερα σε ολους, ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ. Θελω του χρονου να παω ερασμους και εχω ψαξει λιγο τις πολεις που εχει η σχολη μου συνεργαζομενα πανεπιστημια. Αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα στην Αμβέρσα , το Στρασβουργο και την Χαγη. Δεν με ενδιαφερει καθολου το ακαδημικο κομματι παρα μονο η κοινωνικη/φοιτητικη ζωη που θα ζησω! Αν καποιος εχει κανει Ερασμους σε καποια απο αυτες θα χαρω πολυ να μου απαντησει! Ευχατιστω πολυ εκ των προτερων!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπερα σε ολους, ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ. Θελω του χρονου να παω ερασμους και εχω ψαξει λιγο τις πολεις που εχει η σχολη μου συνεργαζομενα πανεπιστημια. Αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα στην Αμβέρσα , το Στρασβουργο και την Χαγη. Δεν με ενδιαφερει καθολου το ακαδημικο κομματι παρα μονο η κοινωνικη/φοιτητικη ζωη που θα ζησω! Αν καποιος εχει κανει Ερασμους σε καποια απο αυτες θα χαρω πολυ να μου απαντησει! Ευχατιστω πολυ εκ των προτερων!
Καλησπέρα, καλή αρχή και με το καλό να πας Εράσμους. Με βάση τα στοιχεία που περιγράφεις για τη κοινωνικη/φοιτητικη ζωή, καμιά από τις 3 πόλεις που περιγράφεις δε το καλύπτει αυτό, ίσως το Στρασβούργο είναι πιο κοντά στη φοιτητική ζωή.

If I were you και αφού δε σε ενδιαφέρει το ακαδημαϊκό, θα επέλεγα μια πολή με διαμονή σε εστίες στη κεντρική Ευρώπη όπως είχα επιλέξει κι εγώ πριν 15 χρόνια και είχα επιλέξει τη Πράγα.

Evi_Stav

Member
Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις θα σου έλεγα Στρασβούργο ή Χάγη, καθώς έχω γνωστούς που έχουν κάνει Erasmus εκεί και πέρασαν τέλεια.

Εγώ έκανα στη Lille της Γαλλίας και δεν θα το άλλαζα με τίποτα! Δεν ξέρω αν υπάρχει σαν επιλογή για εσένα.

alex_07

New Member
Καλησπέρα, καλή αρχή και με το καλό να πας Εράσμους. Με βάση τα στοιχεία που περιγράφεις για τη κοινωνικη/φοιτητικη ζωή, καμιά από τις 3 πόλεις που περιγράφεις δε το καλύπτει αυτό, ίσως το Στρασβούργο είναι πιο κοντά στη φοιτητική ζωή.

If I were you και αφού δε σε ενδιαφέρει το ακαδημαϊκό, θα επέλεγα μια πολή με διαμονή σε εστίες στη κεντρική Ευρώπη όπως είχα επιλέξει κι εγώ πριν 15 χρόνια και είχα επιλέξει τη Πράγα.
Δυστυχως κεντρικη ευρωπη δεν εχει συνεργασια το πανεπιστημιο. Εχει διαφορες επιλογες στη γαλλια που τις φοβαμαι λογω γλωσσας (δν ξερω καθολου γαλλικα) , ισπανια/πορτογαλια που ηθελα δν εχει τιποτα, γερμανια αρκετες πολεις αλλα δεν θα θελα να παω σε καποια τεραστια πολη τυπου βερολινο γιατι φοβαμαι οτι θα ναι πολυ αχανης και δυσκολη για στενες σχεσεις με τους συμφοιτητες. Ιταλια δεν θελω γτ ειναι πολυ κοντα στην ελλαδα. Καπως ετσι κατεληξα σε αυτες τις πολεις που σας ειπα😅😅😅 τελικα το μηνυμα βγηκε πολυ μεγαλο σορρυ

Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις θα σου έλεγα Στρασβούργο ή Χάγη, καθώς έχω γνωστούς που έχουν κάνει Erasmus εκεί και πέρασαν τέλεια.

Εγώ έκανα στη Lille της Γαλλίας και δεν θα το άλλαζα με τίποτα! Δεν ξέρω αν υπάρχει σαν επιλογή για εσένα.
Οχι δν το εχω στις επιλογες μου. Χαγη απο οτι εψαξα ειχα καταλαβει οτι δεν ειναι τοσο φοιτητικη και την φοβηθηκα , χαιρομαι που οι γνωστοι σου ειχαν καλη εμπειρια.

Evi_Stav

Member
Οχι δν το εχω στις επιλογες μου. Χαγη απο οτι εψαξα ειχα καταλαβει οτι δεν ειναι τοσο φοιτητικη και την φοβηθηκα , χαιρομαι που οι γνωστοι σου ειχαν καλη εμπειρια.
Από τις δύο πόλεις θα επέλεγα ίσως το Στρασβούργο. Αν το πανεπιστήμιο είναι στα αγγλικά, μην σε φοβίζουν τα γαλλικά για την καθημερινή επικοινωνία.

Γενικά κοίτα τις σελίδες ESN των δύο πόλεων και δες ποια από τις δύο κάνει πιο πολλές δραστηριότητες κλπ. Το ίδιο και τα πανεπιστήμια δες αν κάνουν δραστηριότητες για international students.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Χαγη απο οτι εψαξα ειχα καταλαβει οτι δεν ειναι τοσο φοιτητικη και την φοβηθηκα ,
Δεν γνωρίζω για φοιτητική ζωή, πάντως στις ολλανδικες πόλεις το να βρεις μέρος να μείνεις είναι σοβαρό πρόβλημα. Θέλει πάρα πολύ και συνεχές ψάξιμο για να βρεις κάτι. Δεν ξέρω αν για τους ερασμιτες έχουν κρατημένα δωμάτια σε εστίες ή κάτι τέτοιο. Ρίξε μια ματιά τι επιλογές βρίσκεις για διαμονή στη Χάγη και ίσως να την απορρίψεις μόνο και μόνο γι'αυτό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.308
Μέλη
39.979
Νεότερο μέλος
serpiko1978

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom