Ελβετία Ζυρίχη-Ένα όνειρο πραγματοποιείται..

Primo

Member
Μηνύματα
28
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Σιγκαπούρη
Είμαι ήδη 5ο έτος στο πολυτεχνείο και πέρα από το Άμστερνταμ που είχα πάει με την παρέα μου πριν 2 χρόνια περίπου, δεν κατάφερα να ξαναταξιδέψω στο εξωτερικό- και η κρίση βέβαια έβαλε το χεράκι της..
Σκεφτόμουν το Erasmus, αλλά θα έχανα εργαστήρια, είναι και λεφτά, γενικά δεν το είχα δουλέψει στο μυαλό μου καθόλου. Όσο και να κυνηγούσα θέσεις πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, δεν έλαβα καμία θετική απάντηση.
Το καλοκαίρι , όντας στο τέλος του 4ου έτους, είχα επιλέξει ένα από τα μαθήματα επιλογής του εξαμήνου , μαζί με άλλα 4 άτομα, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για μάθημα επιλογής( Εμείς έχουμε 5 μαθήματα υποχρεωτικά, και πρέπει να επιλέξουμε 1 από 5 άλλα ως επιπλέον μάθημα επιλογής- συνήθως επιλέγουμε το πιο έυκολο για να μην κάνουμε την ζωή μας δύσκολη).
Έμπλεξα λοιπόν με ένα αρκετά δύσκολο μάθημα επιλογής, το οποίο αν και ενδιαφέρον, μου είχε βγάλει το λάδι και μου απορροφούσε πιο πολύ χρόνο από όλα τα υπόλοιπα μαθήματα μαζί!!
Το είχα ψιλομετανιώσει είναι αλήθεια.. Και μετά τσουπ! Βλέπω μια ανακοίνωση για διπλωματικές εργασίες σε συνεργασία με το ΕΤΗ της Ζυρίχης. Με το που το είδα ενθουσιάστηκα, γιατί ήμουν από τα σχετικά λίγα άτομα που δεν είχαν επιλέξει ακόμα θέμα διπλωματικής ή τουλάχιστον δεν είχα προσανατολιστεί κάπου..
Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι ο υπεύθυνος καθηγητής για την διπλωματική αυτή , ήταν ο καθηγητής που είχα στο δύκολο μάθημα επιλογής! Και που με ήξερε, γιατί ήμασταν όλοι κ όλοι 4 άτομα στο μάθημά του! Προφανώς επικοινώνησα μαζί του, και να μην τα πολυλογώ, την πήρα την διπλωματική..! Απολογούμαι για την μεγάλη εισαγωγή, αλλά το timing ήταν απίστευτο! Λες και το σύμπαν συνομώτησε για να πάρω αυτήν την διπλωματικη!! Το θεωρώ πολύ καρμικό!
Θα είναι για 2-3 μήνες στην Ζυρίχη, ξεκινώντας από αυτόν τον Απρίλιο.. Απλά δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι!! Συνέχεια!! Πέρα από το γεγονός ότι θα υπάρχει χρηματοδότηση από το πανεπιστήμιο ,σε σημείο που δεν θα χρειαστεί να πάρω λεφτά μαζί μου, είναι το γεγονός ότι θα περάσω ένα σημαντικό για μένα διάστημα στο εξωτερικό! Και στην Ελβετία, που στο μυαλό μου την έχω ως παραμυθοχώρα!!
Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι έχω ήδη βρει ένα μικρό studio, που θα με βολέψει μια χαρά για 3 μήνες!
Ταξίδι στο εξωτερικό με δικό μου σπιτάκι?? Για μένα αυτό είναι το τέλειο- ένα όνειρο!! Είναι κάτι που θα με αλλάξει σαν άνθρωπο, καθώς το να ζω με την οικογένειά μου δεν μπορώ να το ανεχτώ τον τελευταίο χρόνο.. Νιώθω ότι έχει έρθει ο καιρός να ανοίξω τα φτερά μου και να ανεξαρτητοποιηθώ και η Ζυρίχη θα είναι το πρώτο βήμα...
Είμαι απίστευτα χαρούμενη και είμαι εν μέσω εξεταστικής και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ... Θα κλείσω και αεροπορικά εισιτήρια την επόμενη εβδομάδα και δεν έχω τίποτα να με κρατάει εδώ..είμαι έτοιμη πλέον για κάτι καινούριο-μια περιπέτεια ίσως:D!!
Θα προσπαθήσω να γράψω όσα μπορώ το διάστημα που θα είμαι εκεί και να περιγράψω τις εμπειρίες μου!!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.888
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ευχομαι να πας με το καλό και όλα να σου έρθουν βολικά.
Φυσικά θα περιμένουμε ανταποκρίσεις από την παραμυθοχώρα.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αγαπητή primo σου εύχομαι να σου πάν όλα prima.
 

Primo

Member
Μηνύματα
28
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Σιγκαπούρη
Μερα 1η!

Σήμερα το πρωί λοιπόν η αναχώρηση από το δικό μας Ελ.Βενιζέλος! Ήταν μία ήρεμη πτήση- φτάσαμε και νωρίτερα- και ακολουθεί η προσγείωση στο αεροδρόμιο του Kloten- το οποίο είναι εντυπωσιακότατο! Χαώδες είναι η αλήθεια, αλλά σύγχρονο με ωραία μαγαζιά και φιλικό προσωπικό.
Σέρνοντας λοιπόν την 23 kg βαλίτσα με ένα σακίδιο των 8 kg στην πλάτη και μία τσάντα χειρός που την είχα παραφουσκώσει σαν χριστουγεννιάτική γαλοπούλα:roll:, έπρεπε να αλλάξω νόμισμα, να πάρω αντάπτορες γιατί οι πρίζες εδώ είναι διαφορετικές, και να κάνω κάτι ψώνια από το εδώ σούπερμάρκετ διότι-ω, ναι!- είναι Πάσχα σήμερα για τους καθολικούς (άρα Κυριακή και Δευτέρα κλειστά τα μαγαζιά).
Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!! Κάποια στιγμή νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω πραγματικά- οι αποσκευές ήταν υπερβολικά βαριές σε σημείο που δυσκολευόμουν να τις κουμαντάρω. Έπειτα, πήγα υπογείως που είναι ο σταθμός του τρένου και έπειτα κατέβηκα στην στάση του κεντρικού σταθμού (Zurich HB). Μετά το τραμ 13 και ήμουν σχεδόν σπίτι.
Οι ελβετοί φημίζονται - και δικαιολογημένα - για την χρονική (και οικονομική :shock:)ακρίβεια, κάτι που επιβεβαίωσα σήμερα! Σε όλους τους σταθμούς υπήρχε πίνακας που έδειχνε πότε ακριβώς θα έρθει το τραμ/τρένο και μέσα στο βαγόνι ήταν σε ηλεκτρονικό πίνακα οι επερχόμενες στάσεις. Ως μάυρα σημεία θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μόνο λίγο τα εισιτήρια- προσωπικά μπερδεύτηκα ως πρώτη φορά και ζήτησα από κάποιον να με βοηθήσει- και το ότι δεν υπήρχαν ταμπέλες για το που είναι πχ η στάση του τραμ 13. Αλλά έτσι και αλλιώς αυτό νομίζω δεν το έχουμε ούτε εμείς....εντάξει, είναι πράγματα που μαθαίνονται με τον καιρό..:cool:
Ο καιρός ήταν χειμωνιάτικος, χιόνιζε περιοδικά μέχρι να φτάσω στο σπίτι, και ψιχάλιζε ενίοτε, αλλά δεν είχε αέρα- ήταν αυτό το στατικό κρύο χωρίς υγρασία το οποίο δεν είναι τόσο τρομερό...
Γενικά ως πρώτη εντύπωση, η Ζυρίχη μου βγάζει ότι είναι μία οργανωμένη πόλη, με αξιοζήλευτες υπομονές, φιλικό αλλά και απόμακρο/τυπικό κόσμο. Ανυπομονώ να την γνωρίσω σε πιο ευνοικές συνθήκες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom