Ζωολογικός Κήπος του Εδιμβούργου (Edinburgh Zoo)

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Φθινόπωρο στο Εδιμβούργο.

Αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες εποχές για να έρθει κανείς στο Εδιμβούργο είναι αυτή του φθινοπώρου, ολόκληρη η πόλη τυλίγει τους επισκέπτες της με χρυσαφένια φύλλα που εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους για τον χειμώνα και αφήνονται στα χέρια του ανέμου που τα ταξιδεύει σε ολόκληρη την πόλη. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την ευκαιρία της επίσκεψης της μικρούλας μου για μια εβδομάδα στην πόλη, πρότεινα να επισκεφθούμε τον Ζωολογικό κήπο. Κανείς δεν με είχε προετοιμάσει για αυτό που αντικρίσαμε.

Σαν παιδί της περιπέτειας και εγώ δεν μου λείπανε οι εμπειρίες από άγρια ζώα, είτε από εκδρομές σε ζωολογικούς, είτε σε τσίρκο κάπου κάποτε θα είχα δει τα πιο συνηθισμένα από αυτά όπως λιοντάρια, καμηλοπάρδαλεις,τίγρεις κλπ . Παίρνουμε λοιπόν το λεωφορείο και σε 20 λεπτά είμαστε στην είσοδο όπου δείχνουμε το εισιτήριο που είχαμε αγοράσει ηλεκτρονικά (είναι πιο φθηνό, νομίζω 12 λίρες για ενήλικες). Ο ενθουσιασμός περισσεύει και σαν καλός οργανωτής που είμαι έμαθα απο πρίν οτι τις Παρασκευές οι πιγκουίνοι κάνουνε τον διάσημο περίπατο τους εξού και έκλεισα να έρθουμε Παρασκευή.

Η επίσημη ιστοσελίδα βρίσκεται εδώ: Edinburgh Zoo και μπορείτε να βρείτε και τις webcameras του κήπου για να δείτε live διάφορα ζώα όπως οι πιγκουίνοι.

Ας μην τα πολυλογώ όμως και ας αρχίσω τις φωτογραφίες. Μπαίνοντας στην πρώτη είσοδο μας περίμενε ενα show με θαλάσσιους ελέφαντες και γλάρους να πετάνε κυκλικά πάνω απο το κεφάλι μας. Πήρα λοιπόν το χάρτη και οργανώσαμε την διαδρομή μας ώστε να τα δούμε όλα κάνοντας ενα γιγαντιαίο κύκλο γύρω απο όλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: το πάρκο είναι τεράστιο και είναι απίστευτα όμορφο και προσεγμένο. Παίρνουν πολύ σοβαρά το πέταγμα έστω και μιας γόπας κάτω.

ai34.tinypic.com_35nbgiw.jpg
ai34.tinypic.com_2daftlk.jpg
ai35.tinypic.com_2s1r8ys.jpg
ai37.tinypic.com_nv4mlk.jpg




ai35.tinypic.com_2v2xnq9.jpg




Δεν υπάρχουν φωτογραφίες απο όλα αλλά θα σας περιγράψω την διαδρομή μας που πάνω κάτω είδαμε όλα τα ζωάκια του κήπου. Ξεκινήσαμε λοιπόν απο τους θαλάσσιους ελέφαντες και κατευθυνθήκαμε απευθείας για τους ασβούς (7-8 ασβοί) που παίζανε χαρούμενα ακριβώς δίπλα κάτω απο άγρυπνο βλέμμα ενός πάνθηρα. Ο πάνθηρας ήταν κατάμαυρος και ήταν απο πάνω τους σε ενα προστατευμένο κλουβί στηριγμένο σε 2 δέντρα. Στο δρόμο μας περάσαμε γύρω στα 20 πανέμορφα ρόζ φλαμίνγκο.

Στα δεξιά μας ήτανε ενα κτίριο που λέγεται Budongo trail και φιλοξενεί πολλά και διάφορα είδη χιμπατζήδων, πιθήκων,μπαμπουίνων κλπ. Μου δόθηκε η εντύπωση οτι εκεί είδαμε όλα τα είδη που έχω δει ποτέ μου στην τηλεόραση απο πιθήκους ακόμα και ο μάγος που έπαιζε στο Τιμόν και Πούμπα :D . Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο προσεγμένοι ήτανε οι χώροι και ευρύχωροι. Γεμάτοι πυκνή βλάστηση και καθρέφτες τζάμια οι πίθηκοι ήταν σε όσο το δυνατόν πιο προσεγμένο περιβάλλον θα μπορούσε άνθρωπος να φτιάξει τεχνητά.

ai34.tinypic.com_554700.jpg


Εδώ μας έφαγε κάπου η περιέργεια και τρέξαμε στην άλλη μεριά του Κήπου να δούμε τους πιγκουίνους και την διάσημη παρέλαση τους. Δυστυχώς πήγαμε πολύ νωρις στην αρχή για την παρέλαση αλλά απο πιγκουίνους άλλο τίποτα. Συνολικά γύρω στα 70 πανέμορφα πιγκουινάκια τρέχανε πάνω κάτω φωνάζοντας και παίζοντας ή κολυμπώντας.

ai38.tinypic.com_2hf7881.jpg
ai35.tinypic.com_2me7axg.jpg
ai35.tinypic.com_359wvbc.jpg
ai33.tinypic.com_2ijq16o.jpg


Το περπάτημα συνεχίζεται στην πορεία βλέπουμε Κοάλα (το μοναδικό στην Βρετανία), αντιλόπες, γκρί λύκους, Ιπποπόταμους, Ρινόκερους, μυρμηγκοφάγους, Ζέβρες.

ai34.tinypic.com_1445qfd.jpg
ai33.tinypic.com_a9li5g.jpg
ai33.tinypic.com_ic7bdz.jpg
ai37.tinypic.com_21ox26p.jpg
ai36.tinypic.com_2hz638.jpg
ai36.tinypic.com_izuejb.jpg



Συνεχίσαμε με αγριογούρουνα, γεράκια, λεαίνες, πολύχρωμα σκυλιά και αγριόγατες, πόνυ, τάρανδους, ελάφια και πολλά μα πάρα πολλά είδη πουλιών: απο εξωτικά πουλιά μέχρι κόνδορες, γύπες, αετούς, γεράκια.

ai36.tinypic.com_123oz5s.jpg
ai36.tinypic.com_sq080k.jpg
ai35.tinypic.com_2m76rvb.jpg
ai37.tinypic.com_5b8r9.jpg
ai38.tinypic.com_2yljvcy.jpg

(μα δεν είναι πανέμορφο το μωρό μου? :clap: )


Ο Κήπος ήτανε γεμάτος με οικογένειες, παιδιά να τρέχουν απο εδώ και απο εκεί, μαμάδες και μπαμπαδες χαρούμενους, ζευγαράκια χεράκι-χεράκι. Είναι μια τεράστια έκταση μέσα στην φύση, προσεγμένη όσο δεν γίνεται άλλο και με σεβασμό στα ζώα και στους επισκέπτες. Προτείνω ανεπιφύλακτα κάθε ηλικία να επισκεφθεί τον Κήπο του Εδιμβούργου, πρόκειται σίγουρα για μια απο τις πιο ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εμπειρίες που μπορεί να δεί κανεις σε μεγαλούπολη και να μοιάζει με άγρια φύση.

Το site τους διαθέτει τα πάντα, απο χάρτες και πληροφορίες, webcams, ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων μέχρι και πληροφορίες για το πώς θα πάτε, τι θα βρείτε εκεί και πολλά άλλα. Και φυσικά πάντα και ζωντανό βίντεο, το 1ο είναι απο τους πιγκουίνους και το δεύτερο έχει και αφιέρωση για το TRAVELSTORIES.


Ελπίζω να σας άρεσε, σόρρυ που έμεινα πίσω στο επόμενο μου θέμα "Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου" αλλά πλακώσανε πραγματικά πολλές εργασίες μαζί στην σχολή και δεν έχω χρόνο. Υπόσχομαι όμως να το έχω τελείωσει μέχρι να βγεί ο Νοέμβρης.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τι ωραία οι αποκλειστικές συνεργασίες με το travelstories συνεχίζονται...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom