Ρωσία Η µεγαλούπολη των άκρων

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
aimages_tanea_gr_assetservice_Image_ashx_5fa47f4a4f7a92297e4b100e707537b7._.jpg
Την έχουν χαρακτηρίσει πόλη των αντιθέσεων: δίπλα στις παλιές εκκλησίες ξεπροβάλλουν µοντέρνα κτίρια µε τεράστιες επιγραφές νέον στην κορυφή τους.
Στους δρόµους κυκλοφορούν ακριβά τζιπ και παλιά αυτοκίνητα 25ετίας.
Η Μόσχα κρατά επάξια τον τίτλο της µεγαλούπολης των άκρων.

Ζεστά ρούχα, φωτογραφική µηχανή και χάρτη της πόλης είναι αυτά που χρειάζεστε όσοι αποφασίσετε να ταξιδέψετε στη ρωσική πρωτεύουσα αυτή την εποχή.

Πρώτος σταθµός το Κρεµλίνο, σήµα κατατεθέν της Μόσχας. Περνώντας την είσοδο, θα περάσετε σε έναν άλλο κόσµο, σχεδόν παραµυθένιο, µε παλάτια, καθεδρικούς ναούς και πύργους. Πίσω από τα εντυπωσιακά κόκκινα τείχη δεσπόζουν ο ναός της Κοιµήσεως της Θεοτόκου, ο αυτοκρατορικός πύργος και ο ναός του Ευαγγελισµού όπου προσεύχονταν αποκλειστικά ο τσάρος και η οικογένειά του. Μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε στο επιβλητικό Καµπαναριό του Ιβάν του Μεγάλου, αλλά και µπροστά από το κανόνι - τσάρος, το µεγαλύτερο του κόσµου, αν και δεν χρησιµοποιήθηκε ποτέ.

Ενα από τα πιο παλιά µουσεία της Μόσχας, το οποίο ιδρύθηκε το 1808 και βρίσκεται µέσα στο Κρεµλίνο, είναι το Armoury.

Στον πρώτο όροφο θα δείτε τα ρούχα που φορούσαν οι τσάροι, τα νυφικά φορέµατα των συζύγων τους, τους διακοσµηµένους θρόνους αλλά και περίτεχνες βασιλικές άµαξες. Στον δεύτερο όροφο εκτίθενται όπλα, πανοπλίες που χρησιµοποιούσαν οι µονάρχες και τα δώρα σε χρυσό και ασήµι που δέχονταν από ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών και µη κρατών. Εκεί θα βρείτε και 10 από τα διάσηµα αυγά Faberge· η µεγαλύτερη συλλογή. Σε ειδική αίθουσα φυλάσσονται τα κοσµήµατα και οι πολύτιµοι λίθοι της αυτοκρατορίας. ∆εν επιτρέπονται όµως κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές µηχανές. Από το άλµπουµ των φωτογραφιών σας δεν θα πρέπει να λείπει η Κόκκινη Πλατεία, µία από τις µεγαλύτερες πλατείες παγκοσµίως. Το όνοµά της δεν προέρχεται ούτε από το κόκκινα τείχη του Κρεµλίνου που την περιστοιχίζουν ούτε συνδέεται µε τον κοµµουνισµό όπως θα περίµεναν πολλοί. Η λέξη krasnaya, που είναι και το όνοµά της στα ρώσικα, έχει διττή σηµασία: όµορφη - κόκκινη. Στη βόρεια πλευρά της, θα σας εντυπωσιάσει ο περίτεχνος ναός του Αγίου Βασιλείου, µε τα έντονα χρώµατα των τρούλων του, βγαλµένος µέσα από ρωσικό παραµύθι. Στα τείχη του Κρεµλίνου στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Μαυσωλείο του Λένιν, όπου φυλάσσεται η σορός του ιδρυτή του σοβιετικού κράτους και στην απέναντι πλευρά κυριαρχεί το επιβλητικό σε µέγεθος εµπορικό κέντρο Gum. Μόλις ο ήλιος πέσει, χιλιάδες λαµπάκια ανάβουν στην εξωτερική πλευρά του θυµίζοντας χριστουγεννιάτικη ατµόσφαιρα.

Αξιοθέατο αποτελεί και το Μετρό της πόλης, µε τις 11 γραµµές και τους δεκάδες σταθµούς, πολλοί από τους οποίους µοιάζουν µε αίθουσες µουσείων. Χαρακτηριστικό παράδειγµα, ο σταθµός Μπελορούσκαγια διακοσµηµένος µε µωσαϊκά από σκηνές της αγροτικής ζωής και εντυπωσιακούς πολυέλαιους. Ο µεγαλύτερος ναός στη Ρωσία, του Χριστού Σωτήρος, µε τις 12 εισόδους και χωρητικότητα περίπου 10.000 ατόµων, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.
TA NEA On-line - Η
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.928
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom