Η πόλη της Οσάκα

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η Οσάκα είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ιαπωνίας. Βασικά, διαιρείται σε 2 περιοχές, βόρεια και νότια. Το βόρειο τμήμα είναι το επιχειρηματικό κέντρο και το νότιο το εμπορικό. Η διαχωριστική τους γραμμή είναι το ποτάμι.
Γενικά, είναι αποσπασματικά όμορφη, αλλά είναι αναμενόμενο ως μεγαλούπολη.

Βασικοί σταθμοί metro βόρεια είναι οι JR Osaka, Umeda και νότια ο Namba.

Κοντά στο Namba είναι η συνοικία Dotombori (υπάρχει ομώνυμος δρόμος και στοά) με έντονη νυχτερινή ζωή. Εκεί βρίσκονται εστιατόρια με τεράστιες φαντασμαγορικές ταμπέλες, καταστήματα και μπαράκια.
Κάπου εκεί κοντά, υπάρχει και ένας υπαίθριος Ναός (δεν μπόρεσα να καταλάβω, νομίζω είναι Σίντο). Οι μοναχοί κάθονται ξεκουράζονται, μετά προσεύχονται κάνουν διάφορα τελετουργικά. Πολλοί περαστικοί σταματούν και προσεύχονται. Εμείς πετύχαμε κάτι ‘λιτανείες’ που έκαναν και καθίσαμε διακριτικά και παρακολουθούσαμε. Πολύ ωραία και πρωτόγνωρη εμπειρία. Επίσης, διακριτικά και χωρίς να ενοχλούμε τραβήξαμε και video.

Από βόρεια, στους σταθμούς JR Osaka-Umeda, υπάρχουν ολόκληρες πολιτείες υπόγεια στο μετρό.

Κεντρικά της πόλης, βρίσκεται το κάστρο Osaka-jo που περιβάλλεται από το ποτάμι. Τα περισσότερα κτίσματα καταστράφηκαν και ανακατασκευάστηκαν ως αντίγραφα. Το εσωτερικό του κυρίως κτιρίου είναι μουσείο σχετικό με την ιστορία του κάστρου. Στο τελευταίο όροφο, πραγματικά απολαμβάνεις μία καταπληκτική θέα της πόλης.

Στα προάστια της πόλης υπάρχει η Τεράστια Ρόδα (όπως London eye) και ο Ζωολογικός Κήπος-Ενυδρείο. Κοντά στη Ρόδα έχει και μια στοά με καταστήματα-εστιατόρια με διάφορες γιαπωνέζικες λιχουδιές.

Στην περιοχή Tennoji, υπάρχει ένας μικρός ζωολογικός κήπος με κάτι καταπληκτικούς πιγκουίνους.

Περάσαμε μία καταπληκτική ημέρα στα Universal Studios, ένα θεματικό πάρκο με απίστευτες δραστηριότητες. Πετύχαμε και ένα festival εκείνες τις ημέρες με αναπαραστάσεις ηρώων, live μουσική, …
(Σχόλιο: Αξίζει να αφιερώσετε 1 ημέρα)

Το αεροδρόμιο της Οσάκας, αεροδρόμιο ανοιχτής θαλάσσης, βρίσκεται σ΄ ένα τεχνητό νησάκι που κατασκεύασαν ειδικά γι’ αυτό το λόγο.


υ.γ. Θα ξαναεπανέλθω, όταν θυμηθώ και τα υπόλοιπα!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το αεροδρόμιο της Οσάκας, αεροδρόμιο ανοιχτής θαλάσσης, βρίσκεται σ΄ ένα τεχνητό νησάκι που κατασκεύασαν ειδικά γι’ αυτό το λόγο.


υ.γ. Θα ξαναεπανέλθω, όταν θυμηθώ και τα υπόλοιπα!
Το αεροδρόμιο Κανσάι

Tο Διεθνές Αεροδρόμιο Κανσάι, στον κόλπο της Οσάκα, στην Ιαπωνία, είναι το πρώτο αεροδρόμιο ανοιχτής θάλασσας στον κόσμο και ολοκληρώθηκε το 1994. Το θεαματικό αυτό αεροδρόμιο διαθέτει ένα φουτουριστικό αεροσταθμό από χάλυβα και γυαλί και χτίστηκε επάνω σ’ ένα τεχνητό νησί. Ο αεροσταθμός έχει μήκος 1,7 χιλιομέτρων και πρόκειται για τα μακρύτερα κτίρια στον κόσμο. Για την κατασκευή του τεχνητού νησιού και του αεροδρομίου οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τα πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας.

Αεροδρόμιο ανοιχτής θάλασσας
Γιατί να κατασκευαστεί ένα αεροδρόμιο στη Θάλασσα; Ένας λόγος είναι η δυσκολία ανεύρεσης του απαιτούμενου χώρου για μεγάλα αεροδρόμια κοντά στις πόλεις. Κι ένας άλλος ο περιορισμός της ηχομόλυνσης. Το νέο αεροδρόμιο Κανσάι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα στ’ ανοιχτά της ακτής του Χονσού, του μεγαλύτερου απ’ τα νησιά της Ιαπωνίας. Τα αεροπλάνα προσγειώνονται κι απογειώνονται πάνω απ’ τη Θάλασσα, κι έτσι το αεροδρόμιο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο

Τεχνητό νησί
Όταν συζητήθηκε η ιδέα για την κατασκευή του τεχνητού νησιού, οι μηχανικοί ανέλαβαν να το σχεδιάσουν. Αποφάσισαν να του δώσουν 4 χιλιόμετρα μήκος και 1,25 πλάτος. Στην αρχή σκέφτηκαν να το κάνουν πλωτό, αλλά Θα κόστιζε περισσότερο και θα παρουσίαζε προβλήματα ευστάθειας. Τελικά χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την κατασκευή του νησιού.

Πώς χτίζεται ένα νησί
Πρώτα πρώτα σώριασαν άμμο και χώμα επάνω στο Θαλάσσιο πυθμένα, σε βάθος 20 μέτρων, στον κόλπο της Οσάκα. Έπειτα έριξαν από πάνω σπασμένους βράχους, που τους μετέφεραν με τεράστιες μαούνες. Το βάρος των βράχων εκτόπισε σταδιακά το νερό από τον πυθμένα και
δημιούργησε ένα γερό θεμελίωμα.
Χρησιμοποιήθηκαν υπολογιστές και τεχνητοί δορυφόροι για την εκφόρτωση των βράχων στα σωστά σημεία. Τελικά ένα τεράστιο χαλύβδινο πλαίσιο βυθίστηκε επάνω από τους βράχους για να στηρίξει το τετράπλευρο νησί.

Το βραβευμένο σχέδιο
Προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την ανεύρεση του κατάλληλου αρχιτέκτονα. Νικητής αναδείχθηκε ο Ρένζο Πιάνο, ένας από τους αρχιτέκτονες του περίφημου Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι. Οι εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου ξεκίνησαν πριν από την ολοκλήρωση του τεχνητού νησιού.
Η εταιρία του Πιάνο αποφάσισε να οικοδομήσει έναν αεροσταθμό, μήκους 1700 μέτρων, όπου οι επιβάτες θα μπορούσαν να μετακινούνται εύκολα από τη μια άκρη στην άλλη, από την είσοδο έως τα αεροπλάνα. Το κεντρικό τμήμα είναι ένα τετραώροφο κτίριο με μια τεράστια, κυρτή στέγη, σχεδιασμένη να θυμίζει φτερό αεροπλάνου. Οι υπολογιστές καταγράφουν διαρκώς τις 900 κολόνες του κτιρίου, έτσι ώστε να μεταβάλλεται το ύψος τους κάθε φορά που χρειάζεται. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι το νησί συνεχίζει να “κάθεται” και θα εξακολουθήσει για μερικά χρόνια να βυθίζεται λίγο.

Δίκτυο Μεταφορών
Μια διώροφη γέφυρα συνδέει τη στεριά με το νησί. Ο κάτω όροφος εξυπηρετεί τα τρένα και ο επάνω τα αυτοκίνητα. Το Κανσάι διαθέτει μόνο έναν αεροδιάδρομο αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει 160.000 πτήσεις και 25 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Αργότερα μπορούν να γίνουν επεκτάσεις με την κατασκευή νέων τεχνητών νησιών

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_3_38_Kix_aerial_photo.jpg_800px_Kix_aerial_photo.jpg
Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Kix_aerial_photo.jpg
 
Last edited by a moderator:

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Osaka Aquarium KAIYUKAN

Στα προάστια της πόλης υπάρχει η Τεράστια Ρόδα (όπως London eye) και ο Ζωολογικός Κήπος-Ενυδρείο. Κοντά στη Ρόδα έχει και μια στοά με καταστήματα-εστιατόρια με διάφορες γιαπωνέζικες λιχουδιές.

Ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στο κόσμο, αν όχι το μεγαλύτερο. Είναι καταπληκτικό!
Η θεματολογία του βασίζεται στο Δακτυλίδι της Φωτιάς και στο Δακτυλίδι της Ζωής (φωτο).

Πληροφορίες: http://www.kaiyukan.com/language/eng/index.htm


Χάρτης της περιοχής γύρω από το Ενυδρείο, TEMPOZAN Area Map

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&tl=el&u=http%3A%2F%2Fwww.kaiyukan.com%2Flanguage%2Feng%2Finfo%2Findex.htm&anno=2
 

Attachments

Last edited by a moderator:

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Umeda Sky Building

Δύο πύργοι ενώνονται με μία γέφυρα (Floating Garden Observatory). Μπορείς να ανέβεις στη γέφυρα (περίπου 173m) και απολαύσεις την τέλεια θέα, πανοραμικά σε 360 μοίρες.

Στο υπόγειο του κτιρίου υπάρχει μία πολύ όμορφη αναπαράσταση/ αντίγραφο ενός ιαπωνικού δρόμου της Οσάκα του 1920, με μικρά μαγαζάκια και εστιατόριο.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom