Θεματικό πάρκο Δεινοσαύρων στή Θεσσαλονίκη!

Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το πάρκο αυτό βρίσκεται στο 7οχλμ.Θεσνίκης-Ωραιοκάστρου,τηλ:2310686544,
Πάρκο Δεινοσαύρων Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη
H δημιουργία του οφείλεται στην προσωπική εργασία,το μεράκι και την οικονομική στήριξη ενός ιδιώτη,του Βασίλη Μιχαηλίδη,στην ενεργητικότητα και τη διεθνώς αναγνωρισμένη γνώση της παλαιοντολόγου Ευαγγελίας Τσουκαλά(αναπ.καθηγήτριας του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ) και των μελών της ομάδας της,αλλα και στη συμβολή μιας ομάδας συνεργατών με ποικίλες ειδικότητες(παιδαγωγών,μηχανικών,ζωγράφων,κλπ).
Το ασυνήθιστο αυτό πάρκο εκτείνεται σε έξι στρέμματα και αποτελείται από δύο τμήματα:το πάρκο των δεινοσαύρων και το σπήλαιο.
Στο πάρκο δεινοσαύρων βλέπουμε αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δειν.από διάφορες γεωολογικές περιόδους και μαθαίνουμε για την εξέλιξη των ζώων αυτών καθως και για την επιστήμη της παλαιοντολογίας και τα απολιθώματα.Περπατούμε σε μια πορεία πάνω σε πλακόστρωτους δρόμους κα ξύλινες γέφυρες,περνώντας από λίμνη,τεχνητό ποτάμι και καταρράκτη!
Μελετούμε το μεγάλων διαστάσεων διάγραμμα της εξελιξης της ζωής και θαυμάζουμε ορισμένα σημαντικά θηλαστικά του ελληνικού χώρου,όπως τον μαστόδοντα της Μηλιάς Γρεβενών,την αρκούδα των σπηλαίων κλπ
Στη συνέχεια εξοπλιζόμαστε με κράνη και φωτιστικές πηγές και μπαίνουμε στο τεχνητό σπήλαιο με τον χαρακτηριστικό διάκοσμο.Εδώ βλέπουμε και μαθαίνουμε για σταλακτίτες και σταλαγμίτες,για τον άνθρωπο των σπηλαίων,για τον εξοπλισμό του σπηλαιολόγου,κλπ

Στις 19 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το "μουσείο μαμούθ",με πραγματικά απολιθώματα αυτού του ζώου της εποχής των παγετώνων,με αναπαράσταστη της ανασκαφής των μεγαλύτερων χαυλιόδοντων του κόσμου που βρέθηκαν στην Μηλιά Γρεβενών!,με αναπαραστάσεις από θηλαστικά που έζησαν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα αλλά και με βοτανικό κήπο που περιλαμβάνει φυτά και θεραπευτικά βότανα της μεσογειακής χλωρίδας.
Δίπλα από το πάρκο λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους παιδότοπος με συνοδό-εμψυχωτή και καφέ-εστιατόριο.

(από άρθρο του Δ.Δανιηλίδη στο ένθετο ταξίδια της εφημ.Μακεδονία 13-12-09)
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!Θα το σημειώσουμε στα υπόψιν όταν ανεβούμε καμιά βόλτα προς τα πάνω!
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ευχαριστουμε πολυ για την πληροφορια!σιγουρα και μονο η προσπαθεια των ανθρωπων που δουλεψαν για να το δημιουργησουν αξιζει μια τουλαχιστον επισκεψη μας!
 

Grisom

Member
Μηνύματα
23
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημερώση. Καιρός ήταν να φτιάχνονται τέτοια θεματικά πάρκα και στην Ελλάδα που μπορούν να προσφέρουν εκπαίδευση μαζί με ψυχαγωγία.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Τα παιδια κ οχι μονο θα τρελλαθουν!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι φωτο απο την ιστοσελιδα ειναι πολυ ενδιαφερουσες
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δεν ήξερα ότι είχε ξανασυζητηθεί το θέμα..(ας το σβήσει ή ας το μετακινήσει ο Defkalion),δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο πάρκο,χθές το πρωτοδιάβασα,οπότε φυσικά και δέν έχω πάει ακόμα ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.867
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom