Ιαπωνία Ιαπωνία η μακρινή άγνωστη χώρα

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Κυριακή 12/02/2023
Στις 7,15 το πρωί μας άφησε το λεωφορείο από το Κιότο στην περιοχή της Disneyland.
Ο οδηγός δεν ήθελε στην αρχή να μας πάει, διαμαρτυρηθήκαμε, του δείξαμε τα εισιτήρια που έγραφαν τον προορισμό και μας πήγε.
IMG-8bc2ff0a8e6c0a477b5b6d1fd83fe6ca-V.jpg

Το Tokyo Disneyland είναι ένα θεματικό πάρκο 115 στρεμμάτων στο Tokyo κοντά στην περιοχή Urayasu. Στην περιοχή αυτή είχα κλείσει ξενοδοχείο για τις δύο τελευταίες βραδιές στο Τόκιο.
Το Tokyo Disneyland είναι βασισμένο στις ταινίες παραγωγής Walt Disney.
Άνοιξε το 1983 ως το πρώτο θεματικό πάρκο της Disney εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πάρκο χωρίζεται σε Disneyland και DisneySea. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τη Disneyland στην Αμερική αποτελείται από επτά θεματικές περιοχές και διαθέτει εντυπωσιακά σκηνικά, εποχικές διακοσμήσεις, εκεί γίνονται και θεαματικές παρελάσεις.
Ήταν Κυριακή και το πάρκο είχε πολύ κόσμο.
Πούλμαν , λεωφορεία και αυτοκίνητα ιδιωτικά γέμισαν πολύ γρήγορα τα τεράστια πάρκινγκ.
Οι ουρές των επισκεπτών που έπρεπε να περάσουν τον έλεγχο απίστευτες.
Μουσική δυνατή , χαρούμενη ατμόσφαιρα παντού.
Παιδάκια ντυμένα με διάφορες στολές και αξεσουάρ σχετικά με τα θέματα του πάρκου.
Είχαν έρθει ολόκληρες οικογένειες με προμήθειες για ολοήμερη παραμονή.
Από το πάρκο πήραμε ταξί για το ξενοδοχείο μας. Ήταν κοντά.
Είχαμε αρκετή ώρα μέχρι το check in και αποφασίσαμε να κατέβουμε στην πόλη. Κατευθυνθήκαμε στο Υπαίθριο Μουσείο Αρχιτεκτονικής Έντο-Τόκιο (Edo-Tokyo Open Air Architectural Museum).
Το μουσείο έκλεισε για ανακαίνιση τον Απρίλιο του 2022 και αναμένεται να ανοίξει ξανά μέχρι τα τέλη του 2025.


Το Tokyo Metropolitan Edo-Tokyo Museum άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 1993 ως χώρος προβληματισμού για την ιστορία και τον πολιτισμό του Edo-Tokyo, οραματίζεται την πόλη και τη ζωή του μέλλοντος.
Το Μουσείο Έντο Τόκιο είναι ένα υπαίθριο μουσείο στα δυτικά προάστια του Τόκιο, το οποίο εκθέτει μια σειρά από ιστορικά κτίρια από την περιοχή του Τόκιο. Τα κτίρια μεταφέρθηκαν ή ανακατασκευάστηκαν εδώ για να διατηρηθεί ένα κεφάλαιο της αρχιτεκτονικής ιστορίας , το οποίο έχει χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από πυρκαγιές,σεισμούς , πολέμους και την ανάπλαση των πόλεων.
Τα περισσότερα από τα κτίρια που εκτίθενται είναι από την περίοδο Meiji (1868-1912) ή πιο πρόσφατες εποχές και περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - την κομψή πρώην κατοικία ενός πολιτικού, ένα αγρόκτημα, ένα δημόσιο λουτρό, διάφορα καταστήματα και ένα αστυνομικό τμήμα. Το μουσείο είναι ένα παράρτημα του υπέροχου Μουσείου Edo Tokyo.
Δεν είμαστε τυχεροί και το μουσείο ήταν κλειστό.
Πήραμε τον δρόμο προς το ποτάμι. Ήταν μια ζεστή χειμωνιάτικη ημέρα.
Παράλληλα με το ποτάμι κάναμε μια εξαιρετική βόλτα στον πεζόδρομο της προκυμαίας. Τα κτίρια , οι γέφυρες, το νερό, όλα πανέμορφα.
IMG_20230212_133839.jpg

IMG_20230212_133848.jpg
IMG_20230212_135409.jpg
IMG_20230212_135412.jpg

Όταν μια πόλη την επισκέπτεσαι για δεύτερη φορά την βλέπεις αλλιώς. Εστιάζεις πια στις λεπτομέρειες.
Πλάι στο ποτάμι υπάρχουν καφέ και εστιατόρια όπου μπορείς να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο να μιλήσεις με ένα φίλο να πιεις ένα ποτό η απλώς να απολαύσεις τον ήχο του νερού.
Πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις διοργανώνονται στην όχθη του ποταμού, καθώς επίσης και σε όλη την περιοχή μέχρι την Asakusa.
Διάβασα για μια χορευτική παράσταση τη shirasagi τον Απρίλιο στο προαύλιο του ναού, μια άλλη την «Tosenkyo experience» με εκπαίδευση παραδοσιακών παιχνιδιών στις μελλοντικές γενιές.
Ένα παιχνίδι με μωρά και σούμο και αυτό τον Απρίλιο.
Παράσταση “Kinryu no Mai”τον Μάρτη και το Setsubun party στις 2 φλεβάρη αλλά ούτε αυτό προλάβαμε.
Από την Asakusa, μπορείς να πας μέσω του ποταμού Sumida στο νησί Odaiba.
Η Odaiba είναι ένα τεχνητό νησί στον κόλπο του Τόκιο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγεις από τα όρια του Τόκιο. Εδώ υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για παιδιά και όχι μόνο.
Πολύ μεγάλα κτίρια ,το Κέντρο της τηλεόρασης, πολλά καταστήματα και φυσικά το άγαλμα της ελευθερίας, περιλαμβάνονται σε αυτά που σε εντυπωσιάζουν σε αυτό το τεχνητό νησί.
Εμείς δεν πήγαμε γιατί είχαν πωληθεί τα εισιτήρια για το καραβάκι ( το εισιτήριο κόστιζε 8,5 ευρώ η κάθε διαδρομή).
Αρκεστήκαμε σε μια βόλτα στο ναό και στην αγορά του.
Κυριακή απόγευμα .Όλοι οι Γιαπωνέζοι στον δρόμο. Οι κυρίες με τα κιμονό τους είχαν έρθει να επισκεφθούν το ναό.
IMG-d4c017a757b3ccbf84c897042f36397c-V.jpg


Έτρωγαν στα εστιατόρια , κάποια από αυτά ομολογουμένως είχαν απίστευτες αναμονές, φωτογραφίζονταν γελούσαν , διασκέδαζαν.
Περιπλανηθήκαμε πολλή ώρα στην περιοχή , εξάλλου είναι η πιο ζωντανή περιοχή στο Τόκιο.
Είχε πια βραδιάσει όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο στην περιοχή Urayasu.
Η περιοχή έχει εμπορικό κέντρο και πολλά εστιατόρια, μαγαζιά κάθε είδους. Σκεφθείτε το εμπορικό κέντρο να είναι απέναντι από το ξενοδοχείο. Δεν θέλαμε τίποτα άλλο.
Το ξενοδοχείο μας είχε μικρά διαμερίσματα δίκλινα ολοκαίνουργια περιποιημένα με μικρή κουζίνα. Το κυριότερο προσόν του είναι ο σταθμός του μετρό στα 200 μέτρα από το κατάλυμα.
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Δευτέρα 13/02/23
Ξυπνήσαμε με βροχή.
Εμείς όμως είχαμε πράγματα να δούμε.
Κάναμε το πρόγραμμά μας.
Ξεκινήσαμε για την αγορά ψαριών.
Στον δρόμο μας ένας μεγάλος ναός.
IMG_20230213_113909.jpg
IMG_20230213_114305.jpg

Ο Tsukiji Hongan-ji, ρωμανικός ναός Hongwan-ji, είναι ένας βουδιστικός ναός της αίρεσης Jodo Shinshu που βρίσκεται στην περιοχή Tsukiji του Τόκιο.
Το κύριο αντικείμενο λατρείας είναι ένα όρθιο άγαλμα της Amida Nyorai , το οποίο λέγεται ότι έχει σκαλιστεί στο χέρι από τον πρίγκιπα Shotoku .
Ο σχεδιασμός του ινδικού στυλ ξεχωρίζει εξωτερικά. Η συνολική δομή είναι διαφορετική, ο πρώτος όροφος έχει σκάλες , ο δεύτερος όροφος με κιονοστοιχίες ως το τυπικό δάπεδο και χωρισμένος σε τρία επίπεδα. Διακρίνεται επίσης η δυτική αρχιτεκτονική. Το δάπεδο της εισόδου είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά , η εξώπορτα της αίθουσας (μπροστινή αίθουσα) είναι διακοσμημένη με βιτρό και το όργανο από σωλήνα στα αριστερά και δεξιά της εισόδου χρησιμοποιείται για τη συνοδεία βουδιστικών ύμνων. Θυμίζει τον Νάρθηκα των χριστιανικών εκκλησιών. Αν και στο εσωτερικό του διακρίνονται στοιχεία ιαπωνικής βουδιστικής αρχιτεκτονικής , υπάρχει η άποψη ότι αυτό το μέρος δεν ήταν η αρχική πρόθεση του σχεδιαστή, Ito. Η κύρια αίθουσα παρουσιάζει ένα μοναδικό στυλ που συνδυάζει διαφορετικά μοτίβα από την Ινδία, τη Δύση, το Ισλάμ, την Ιαπωνία κ.λπ.
Ο ναός είναι εξαιρετικός, μεγαλοπρεπής.
Αμέσως μετά αρχίζει η αγορά.
Η Ψαραγορά του Tsukiji εποπτευόμενη από την Κεντρική Αγορά Χονδρικής Πώλησης του Μητροπολιτικού Δήμου του Τόκιο ήταν η μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης θαλασσινών στον κόσμο. Ήταν επίσης μία από τις μεγαλύτερες υπεραγορές χονδρικής κάθε είδους. Ωστόσο, το 2018 οι χονδρέμποροι της αγοράς μετακόμισαν στη νέα ψαραγορά Toyosu, όπου γίνεται το πρωί η δημοπρασία του τόνου.
IMG_20230213_115534.jpg

IMG_20230213_115208.jpg

IMG_20230213_115741.jpg

IMG_20230213_121720.jpg

Η εξωτερική Αγορά Tsukiji είναι μια περιοχή δίπλα στην τοποθεσία της πρώην χονδρικής αγοράς Tsukiji. Αποτελείται από μερικά οικοδομικά τετράγωνα με καταστήματα χονδρικής και λιανικής, καθώς και εστιατόρια που συνωστίζονται σε στενά σοκάκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε φρέσκα και επεξεργασμένα θαλασσινά.
Μια επίσκεψη στην εξωτερική αγορά Tsukiji συνδυάζεται καλύτερα με ένα φρέσκο πρωινό σούσι ή μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια. Τα εστιατόρια είναι συνήθως ανοιχτά από τις 5:00 το πρωί έως περίπου το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Επειδή τα περισσότερα από τα ψάρια που σερβίρονται και πωλούνται στην αγορά προέρχονται από την κεντρική αγορά, το σημείο είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Τόκιο για να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά.
Η μυρωδιά του ψαριού είναι διάχυτη στον αέρα. Τα μαγαζάκια μαγειρεύουν και ψήνουν κάθε είδους θαλασσινά , νόστιμες ποικιλίες, διάφορα σούσι.
Η περιοχή της αγοράς καταλαμβάνει μερικά τετράγωνα, αλλά υπάρχουν δύο δρόμοι που είναι πολύ πιο πολυσύχναστοι από τους άλλους - ο Tsukiji Nishi-dōri και ο Tsukiji Naka-dōri. Υπάρχουν βέβαια και μικρότερα δρομάκια πιο ήσυχα με κρυμμένα διαμαντάκια εστιατορίων.
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι υπήρχαν και πολλοί ντόπιοι που επισκέπτονταν την αγορά.
Αυτή η πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Τόκιο.
Εκεί υπάρχει κάτι για όλους και όχι μόνο για τους λάτρεις των θαλασσινών.
Στεναχωρηθήκαμε γιατί η βροχή δεν μας επέτρεψε να ευχαριστηθούμε την επίσκεψη μας. Πήραμε όμως μια γεύση από την όμορφη και αντιπροσωπευτική αυτή γωνιά της πόλης.
Η βροχή δεν μας σταματούσε, με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα συνεχίσαμε.
IMG_20230213_125343.jpg

IMG_20230213_123309.jpg

Επισκεφθήκαμε την Ginza, η συνοικία που είναι το κέντρο της λάμψης και της αίγλης του Τόκιο. Δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή περιοχή όταν πρόκειται για ψώνια, αλλά αξίζει μια επίσκεψη και μια περιήγηση στη Ginza.
Η Ginza είναι μια κομψή, αριστοκρατική εμπορική περιοχή που δεν θα την ξεχάσετε. Εδώ βρίσκεις ρούχα και αξεσουάρ πολυτελείας, μάρκες μεγάλων οίκων μόδας μοντέρνα καφέ, σούσι μπαρ, εξεζητημένα ρεστοράν.
Ξεχωρίζει το πολυκατάστημα Wako Honkan της δεκαετίας του 1930 όπου πωλούνται ακριβά κοσμήματα, ενώ το σύγχρονο Ginza Place εξειδικεύεται σε ηλεκτρονικά είδη προηγμένης τεχνολογίας.
Αρχικά, ήταν το κέντρο της πόλης του Έντο (παλαιό Τόκιο) και εξακολουθεί να έχει λίγη από αυτή τη γοητεία του παλιού . Η περιοχή είναι ιδιαίτερα κομψή. Πήρε το όνομά της από ένα ασημένιο νομισματοκοπείο που ήταν εκεί.
Ξεχωρίσαμε το εμβληματικό θέατρο Kabuki-za στο οποίο παίζονται επιλεγμένα θεατρικά έργα και παραστάσεις με παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς.
IMG_20230213_123535.jpg

Παρά την βροχή που εμπόδιζε τον περίπατό μας περιδιαβήκαμε τον κεντρικό δρόμο Chuo Dori ο οποίος τα Σαββατοκύριακα μετατρέπεται σε κομψό πεζόδρομο για βόλτες.
Καθίσαμε για έναν καφέ να ησυχάσουμε λίγο από την συνεχή βροχή.
Η Ginza φτάνει μέχρι τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και το αυτοκρατορικό παλάτι.
Στην συνέχεια περπατήσαμε προς την θάλασσα περίπου 20 λεπτά. Βρεθήκαμε στους εξαιρετικούς κήπους Hama Rikyū.
O Hama Rikyu garden είναι ένας μεγάλος, ελκυστικός κήπος στο κέντρο του Τόκιο. Ο κήπος είναι δίπλα στον κόλπο του Τόκιο, στις εκβολές του ποταμού Sumida. Το Hama Rikyu διαθέτει λιμνούλες με θαλασσινό νερό που αλλάζουν επίπεδο με την παλίρροια και ένα τεϊοποτείο σε ένα νησί όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το τοπίο. Ο κήπος περιβάλλεται από μια τάφρο με θαλασσινό νερό. Υπάρχουν μονοπάτια πεζοπορίας σε όλο τον κήπο. Δίπλα στον κήπο ορθώνονται τεράστιοι ουρανοξύστες της συνοικίας Shiodome.
IMG_20230213_143713.jpg

IMG_20230213_145345.jpg

IMG_20230213_145958.jpg

IMG_20230213_150232.jpg

IMG_20230213_150637.jpg

IMG_20230213_151108.jpg

IMG_20230213_151058.jpg

IMG_20230213_151616.jpg

Ο Hama Rikyu έχει εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς ανά τους αιώνες. Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία ενός φεουδάρχη στο Τόκιο, τόπος για κυνήγι πάπιας κατά την περίοδο Έντο, αργότερα χρησίμευσε ως περιπατητικός κήπος και ως αυτοκρατορικό ανεξάρτητο παλάτι πριν ανοίξει τελικά στο κοινό στη σημερινή του μορφή, την 1η Απριλίου 1946. Το σημείο είναι ένα καταπληκτικό καταφύγιο για πτηνά και ψάρια. Το εισιτήριο είναι 300yen.
Αν και τον επισκεφθήκαμε χειμώνα και με βροχή, ο κήπος μας εντυπωσίασε. Έχει πολλά δέντρα, πολλά από αυτά είναι αιωνόβια, λουλούδια, γεφυρούλες, χώρους αναψυχής. Οι δαμασκηνιές είχαν αρχίσει να φουντώνουν και το έντονο φούξια χρώμα τους κυριαρχούσε στο χώρο.
Περπατούσαμε στα ήσυχα μονοπάτια κάτω από την βροχή , ήταν πανέμορφα. Είμαστε σχεδόν μόνοι μας.
Ο κήπος τελειώνει εκεί που ο ποταμός καταλήγει στην θάλασσα.
Κοντά στους κήπους υπάρχουν 2 σταθμοί μετρό. Από εκεί γυρίσαμε γρήγορα στο ξενοδοχείο μας. Κάναμε τα τελευταία ψώνια μας στην γειτονία μας και ετοιμάσαμε βαλίτσες.
 

Emilykyr

Member
Μηνύματα
60
Likes
229
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εξαιρετική η ιστορία σου Άσπα με τόσες λεπτομέρειες, φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία .Μπράβο σου ,έχεις κάνει φοβερή δουλειά!
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Εξαιρετική η ιστορία σου Άσπα με τόσες λεπτομέρειες, φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία .Μπράβο σου ,έχεις κάνει φοβερή δουλειά!
Ευχαριστώ πολύ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.787
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom