Κούβα ΚΟΥΒΑ: Όσα θέλω να θυμάμαι κι όσα προσπαθώ να ξεχάσω…

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237

οι τιμές είναι στα ύψη.

Ειλικρινά δεν ξέρω φτηνότερη χώρα στην Καραϊβική. Καμία. Από κει και πέρα, τα νησιά είθισται να είναι ακριβά, για πολλούς λόγους. Από τη Τζαμάικα μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα, πόσο μάλλον όταν οι επιλογές προϊόντων με πλοίο περιρίζονται λόγω εμπάργκο και κυβερνητικής δυσκοιλιότητας.
Εγώ δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Άλλο το Μεξικό κια η Γουατεμάλα που πήγα μετά, οπότε δε τα συγκρίνω. Αλλά δε βρέθηκα σε άλλο νησί τριγύρω για να συγκρίνω, απλά το λέω για να μη φαίνεται σα να το ''προσπέρασα'' για κάποιοο λόγο στο ''ντούκου''.


Την υψηλή περίοδο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αυτοκίνητο και αν τυχαία βρεις, η τιμή του θα είναι σχεδόν διπλάσια από την Ελλάδα, το λιγότερο 80 -90 ευρώ για ένα μεσαίου κυβισμού.

Στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν φέτος, μόλις μια μέρα πριν το πάρουμε κλείσαμε ένα Geely ολοκαίνουριο με 41 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και απεριορίστων χιλιομέτρων. Θέλει λίγο ψάξιμο, 10 λεπτά στο ίντερνετ.
Δεν ξέρω ποια είναι η υψηλή περίοδος, πάντως Νοέμβρη εμείς νοικιάσαμε το πιστό μας Geely με κάπου 40+ ευρώ/μέρα. Ναι, δεν είναι αυτό που περιμένεις στην αρχή η Κούβα σχετικά με το αυτοκίνητο, μπορεί στο μυαλό σου να είχες αρχικά τα 20 ευρώ τη μέρα, αλλά παντού αναγράφεται ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου για τα δεδομένα της χώρας είναι ακριβή. Φυσιολογικό, αφού νοικιάζουν μόνο τουρίστες και το κράτος αναμένει κάποια Χ έσοδα απο αυτό τον τομέα.

Αυτό συνδυαστικά με την τιμή του πετρελαίου που είναι ακριβότερο απ’ ότι στην Ελλάδα,

Η τιμή της σούπερ στην Κούβα είναι με τη σημερινή ισοτιμία 1,10 ευρώ/λίτρο. Δεν ξέρω πόσ έχει στην Ελλάδα αλλά σίγουρα πολύ παραπάνω.
Ναι, τόσο είναι η τιμή της. Απο την άλλη όμως, δε φαίνεται (ούτε είναι) ωραίο να πληρώνει ο Κουβανός τη βενζίνη με 0,90 cuc ας πουμε (δε θυμάμαι τώρα) και ο τουρίστας υποχρεωτικά 1,10. Εμένα μου φαινόταν σας πλήρης εκμετάλλευση το συγκεκριμένο.


Η χώρα ήταν όντως πανάκριβη σε πολλά θέματα: το σούπερ μάρκετ πωλούσε ενάμισι ευρώ το μισό λίτρο νερού, ενώ το μεγάλο μπουκάλι κόστιζε γύρω στα 2,5 ευρώ.

Το νερό σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας κοστίζει:
το μικρό μπουκαλάκι (μισό λίτρο) 0,45-0,50CUC = 0,35 ευρώ
το μεγάλο μπουκάλι (1,5 λίτρο) = 0,65-0,70 CUC = 0,51 ευρώ.
Δε θυμάμαι πόσο πουλούσαν το νερό στο σούπερ μάρκετ, ούτε με νοιάζει στην ουσία. Το σίγουρο είναι ότι στο σούπερ, πληρώνουν όλοι το ίδιο, με το ίδιο νόμισμα και αυτό μου αρκεί. Δηλ. το προηγούμενο (με τη διαφορά στη βενζίνη) ναι, με ενοχλούσε. Το σούπερ μάρκετ όμως που έχει στάνταρ τιμές για όλους, όποιες και να είναι οι τιμές, δε με ενδιέφερε.

Η ψυχή σου σφίγγεται και ο θυμός σου μεγαλώνει όταν βλέπεις τον κόσμο να πεινάει και τους κρατικοδίαιτους Κουβανούς να τρώνε με χρυσά κουτάλια στα ανάκτορά τους.

Θα ήθελα κάποια από τις διευθύνσεις των ανακτόρων που ανακαλύψατε τα χρυσά κουτάλια. Επίσης, ακόμη δεν έχω δει Κουβανό να πεινάει. Στην πιο ακραία περίπτωση που ούτε το κουπόνι με το επιδοτούμενο φαγητό αρκεί, ούτε το εργατικό του κέντρο, ούτε η οργάνωση της γειτονιάς, μπορεί να φάει δωρεάν σε κάποιο από τα εστιατόρια για απόρους. Γκουρμέ δεν είναι, αλλά είναι φαγητό, με θερμίδες.
Εδώ θα μου επιτρέψετε την άποψή μου να μη την γράψω... Αν ποτέ γράψω ιστορία, ίσως γράψω εκεί τα δικά μου σχόλια.



Το πιο ακραίο όμως απ’ όλα ήταν το κουκ, το τουριστικό νόμισμα που εφεύραν οι Κουβανοί για να κλέβουν τους τουρίστες νόμιμα, η απόλυτη αισχροκέρδεια.


Οι Κουβανοί χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο νόμισμα όταν πάνε στο σούπερ μάρκετ...

Ευτυχώς που από την τρίτη μέρα ανακαλύψαμε τι συνέβαινε και ψωνίζαμε μόνο με το τοπικό νόμισμα γλιτώνοντας πολλά χρήματα. Τέτοια τουριστικά τρικ ανακαλύψαμε πολλά στο ταξίδι μας στην Κούβα,

Δεν κατανοώ το περί ανακάλυψης... Η τουριστική μπροσούρα που δίνουν στο αεροδρόμιο ενημερώνει ξεκάθαρα το τι μπορεί κανείς και τι όχι να καταναλώσει σε ποιο νόμισμα. Σε γενικές γραμμές τα εισαγώμενα προϊόντα πωλούνται σε σκληρό νόμισμα, διότι σε τέτοιο αγοράστηκαν.
Το ίδιο με πρίν.


μέχρι το πιο ακραίο που μας ζητήθηκε να πληρώσουμε 25 ευρώ κατά την έξοδο μας από τη χώρα στο αεροδρόμιο, επειδή επισκεφτήκαμε τη χώρα τους.

Σας ζητήθηκε να πληρώσετε 25 πέσος (κι όχι ευρώ) ο φόρος αεροδρομίου, που όπως και σε δεκάδες αεροδρόμια ανά τον πλανήτη δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο, αν κι αυτό εξαρτάται από την αεροπορική με την οποία πετάξατε. Π.χ. η jetairfly τον περιλαμβάνει στην τιμή.
Πραγματικά το θεωρώ λάθος της αεροπορικής. Κάθε αεροδρόμιο κάνει ότι θέλει. Φυσικά δε μ'άρεσε όταν το τελευταίο βράδυ έμαθα ότι απο τα ελάχιστα χρήματα που είχα κρατήσει, έπρεπε να βρώ ακόμη 25cuc για φόρο αεροδρομίου, αλλά δεν κατηγόρησα την Κούβα γι'αυτό, αλλά την αεροπορική μου εταιρία που δε με ενημέρωσε... Απορώ πως δεν έστειλα mail όταν επέστρεψα...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ξέρω ποια είναι η υψηλή περίοδος, πάντως Νοέμβρη εμείς νοικιάσαμε το πιστό μας Geely με κάπου 40+ ευρώ/μέρα.

Αυτή είναι η υψηλή περίοδος...

Ναι, δεν είναι αυτό που περιμένεις στην αρχή η Κούβα σχετικά με το αυτοκίνητο,
μπορεί στο μυαλό σου να είχες αρχικά τα 20 ευρώ τη μέρα,

Ε καλά, και 5 μπορεί να έχεις στο μυαλό σου αρχικά...

Φυσιολογικό, αφού νοικιάζουν μόνο τουρίστες και το κράτος αναμένει κάποια Χ έσοδα απο αυτό τον τομέα.
Δεν νοικιάζουν μόνο τουρίστες. Βασικά τα περισσότερα αυτοκίνητα τα νοικιάζουν Κουβανοί, αν και όχι για τους λόγους που φαντάζεται κανείς. Η κυβέρνηση έχει μονοπώλιο και όσο υπάρχουν τουρίστες που δέχονται να πληρώνουν αυτήν την τιμή, τόσο θα τα νοικιάζει.
Ναι, τόσο είναι η τιμή της. Απο την άλλη όμως, δε φαίνεται (ούτε είναι) ωραίο να πληρώνει ο Κουβανός τη βενζίνη με 0,90 cuc ας πουμε (δε θυμάμαι τώρα) και ο τουρίστας υποχρεωτικά 1,10. Εμένα μου φαινόταν σας πλήρης εκμετάλλευση το συγκεκριμένο.

Μα δε συμβαίνει αυτό βρε Αντώνη, ποιος σου είπε πως οι Κουβανοί πληρώνουνάλλη τιμή στη βενζίνη; Η τιμή της βενζίνης είναι μία, όποιος κι αν την αγοράζει. Αλλιώς θα έβαζαν όλοι οι τουρίστες ένα Κουβανό να πάει να τους πάρει βενζίνη... απλό είναι.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Μα δε συμβαίνει αυτό βρε Αντώνη, ποιος σου είπε πως οι Κουβανοί πληρώνουν άλλη τιμή στη βενζίνη; Η τιμή της βενζίνης είναι μία, όποιος κι αν την αγοράζει. Αλλιώς θα έβαζαν όλοι οι τουρίστες ένα Κουβανό να πάει να τους πάρει βενζίνη... απλό είναι.
Πληρώνεις άλλη τιμή, αν έχεις ενοικιαζόμενο αμάξι (αφού το γράφει το συμβόλαιο) και αφού σίγουρα τουρίστας με ιδιόκτητο αμάξι, δε γίνεται να είσαι.
Για το λόγο του ότι το συμβόλαιο γράφει ότι πρέπει να βάλεις την ''καλή'' βενζίνη, πρέπει να βάλεις την καλή. Έτσι κι αλλιώς δηλαδή, ακόμη κι αν το ζητήσεις, δεν μπορείς να μη βάλεις απο αυτή, με το που σκάσεις στο βενζινάδικο με το ενοικιαζόμενο, απο αυτή θα σου βάλουν ότι και αν κάνεις.
Γιατί την έχουν διαχωρίσει με βάση το αν έχεις ενοικιαζόμενο ή όχι;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πληρώνεις άλλη τιμή, αν έχεις ενοικιαζόμενο αμάξι
Όχι βέβαια. Όλοι την ίδια πληρώνουν. Όποιος βάλει βενζίνη πολλών οκτανίων (π.χ. Κουβανός που οδηγεί μοντέρνο αμάξι) θα πληρώσει το σχετικό αντίτιμο, όποιος βάλει ντίζελ το αντίστοιχο, όποιος βάλει απλή την αντίστοιχη τιμή κλπ. Τι σχέση έχει αν το αμάξι είναι ενοικιαζόμενο ή όχι;

(αφού το γράφει το συμβόλαιο) και αφού σίγουρα τουρίστας με ιδιόκτητο αμάξι, δε γίνεται να είσαι.


Η εθνικότητα του οδηγού δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το αν θα βάλει ντίζελ, αμόλυβδη, σούπερ ή απλή. Κι επιπλέον το αν το αυτοκίνητο είναι ενοκιαζόμενο ή όχι καθορίζεται από το χρώμα της πινακίδας του κι όχι από το αν ο οδηγός είναι ξένος ή όχι. Αλλά κι αν είναι ενοικιαζόμενο, ο οδηγός μπορεί να βάλει όποια βενζίνη θέλει.

Για το λόγο του ότι το συμβόλαιο γράφει ότι πρέπει να βάλεις την ''καλή'' βενζίνη, πρέπει να βάλεις την καλή.
Ε, είθισται να βάζεις τη βενζίνη που αρμόζει στον κινητήρα του αμαξιού που οδηγείς, αν βάλεις άλλη θα το χαλάσεις. Αλλά κόμη κι αυτό, εσύ το αποφασίζεις, αν θες να βάλεις ντίζελ στο ενποικιαζόμενο...βάλτη.

Έτσι κι αλλιώς δηλαδή, ακόμη κι αν το ζητήσεις, δεν μπορείς να μη βάλεις απο αυτή, με το που σκάσεις στο βενζινάδικο με το ενοικιαζόμενο, απο αυτή θα σου βάλουν ότι και αν κάνεις.

Όχι βέβαια, όποια θες βάζεις (αν και δε θα πρεπε). Εμείς π.χ. που νοικιάσαμε Geely όπως κι εσείς βάλαμε αρκετές φορές από την αμόλυβδη των λίγων οκτανίων, μία από λάθος και τις επόμενες επειδή δεν υπήρχε η ενδεδειγμένη, αφού βρισκόμασταν σε πολύ απομονωμένες περιοχές (σπάνια ακουμπούσαμε άσφαλτο). Αλλά το σωστό είναι να βάλεις εκείνη τη βενζίνη που συνάδει με τις προσιαγραφές του αυτοκινήτου.

Γιατί την έχουν διαχωρίσει με βάση το αν έχεις ενοικιαζόμενο ή όχι;

Μα δεν την έχουν διαχωρίσει έτσι... Σου ξαναλέω ότι και ο Κουβανός με το ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο Geely, αν δε θέλει να το χαλάσει, την ίδια βενζίνη με σένα θα βάλει και θα πληρώσει ακριβώς τα ίδια. Η βενζίνη κοστίζει το ίδιο για όλους. Τώρα αν έχεις τη διάθεση να χαλάσεις το αμάξι σου, δικαίωμά σου, είτε είσαι τουρίστας είτε Κουβανός, είτε το νοικιάζεις είτε όχι.

Τέλος πάντων Αντώνη, διακόπτουμε την ιστορία του ανθρώπου για να μιλήσουμε για τη βενζίνη όταν το θέμα μας δεν είναι αυτό ακριβώς αυτό. Όχι ότι βλέπω το φίλο να συνεχίζει την ιστορία του δηλαδή, το οποίο είναι κρίμα...
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Τέλος πάντων Αντώνη, διακόπτουμε την ιστορία του ανθρώπου για να μιλήσουμε για τη βενζίνη όταν το θέμα μας δεν είναι αυτό ακριβώς αυτό. Όχι ότι βλέπω το φίλο να συνεχίζει την ιστορία του δηλαδή, το οποίο είναι κρίμα...
Εγώ σου λέω την εμπειρία μου τις 14 μέρες που ήμουν εκεί. Μία φορά μας έβαλαν απ'την φτηνή βενζίνη, επειδή δεν υπήρχε η άλλη, άσχετα αν ζητήσαμε αρκετές φορές (τη φτηνή).

Και δω το αυτοκίνητό μου είναι (σίγουρα) καλύτερο απο το Geely που οδηγούσαμε στην Κούβα, και πολύ ακριβότερο, αλλά δεν βάζω των πολλών οκτανίων, πως να το κάνουμε; Απλά εκεί στην ουσία, δεν έχεις την επιλογή να βάλεις τη φτηνή βενζίνη, όσο και αν υποτίθεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Έχεις δίκιο, ας περιμένουμε τη συνέχεια... :)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Οι εκτιμήσεις του καθενός είναι υποκειμενικές. Κι αυτό είναι και το ωραίο άλλωστε να βλέπεις την οπτική του άλλου. Ειδικά οι αρνητικές αναφορές είναι πολλές φορές και επιθυμητές γιατί δεν ιδανικοποιούν προορισμούς, εμπειρίες κλπ. Θα βάλω μόνο τις ενστάσεις που έχω σε ας πούμε μετρήσιμα μεγέθη, ειδικά όπου αναφέρονται αριθμοί.

οι τιμές είναι στα ύψη.

Ειλικρινά δεν ξέρω φτηνότερη χώρα στην Καραϊβική. Καμία. Από κει και πέρα, τα νησιά είθισται να είναι ακριβά, για πολλούς λόγους. Από τη Τζαμάικα μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα, πόσο μάλλον όταν οι επιλογές προϊόντων με πλοίο περιρίζονται λόγω εμπάργκο και κυβερνητικής δυσκοιλιότητας.

Την υψηλή περίοδο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αυτοκίνητο και αν τυχαία βρεις, η τιμή του θα είναι σχεδόν διπλάσια από την Ελλάδα, το λιγότερο 80 -90 ευρώ για ένα μεσαίου κυβισμού.

Στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν φέτος, μόλις μια μέρα πριν το πάρουμε κλείσαμε ένα Geely ολοκαίνουριο με 41 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και απεριορίστων χιλιομέτρων. Θέλει λίγο ψάξιμο, 10 λεπτά στο ίντερνετ.

Αυτό συνδυαστικά με την τιμή του πετρελαίου που είναι ακριβότερο απ’ ότι στην Ελλάδα,

Η τιμή της σούπερ στην Κούβα είναι με τη σημερινή ισοτιμία 1,10 ευρώ/λίτρο. Δεν ξέρω πόσ έχει στην Ελλάδα αλλά σίγουρα πολύ παραπάνω.

μας έκανε να αφήσουμε στην άκρη το όνειρο μας για εξερεύνηση του νότου της Κούβας.


Υπάρχει πάντως και η επιλογή του να κινθεί κανείς με ΜΜΜ.

Η χώρα ήταν όντως πανάκριβη σε πολλά θέματα: το σούπερ μάρκετ πωλούσε ενάμισι ευρώ το μισό λίτρο νερού, ενώ το μεγάλο μπουκάλι κόστιζε γύρω στα 2,5 ευρώ.

Το νερό σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας κοστίζει:
το μικρό μπουκαλάκι (μισό λίτρο) 0,45-0,50CUC = 0,35 ευρώ
το μεγάλο μπουκάλι (1,5 λίτρο) = 0,65-0,70 CUC = 0,51 ευρώ.

Η ψυχή σου σφίγγεται και ο θυμός σου μεγαλώνει όταν βλέπεις τον κόσμο να πεινάει και τους κρατικοδίαιτους Κουβανούς να τρώνε με χρυσά κουτάλια στα ανάκτορά τους.

Θα ήθελα κάποια από τις διευθύνσεις των ανακτόρων που ανακαλύψατε τα χρυσά κουτάλια. Επίσης, ακόμη δεν έχω δει Κουβανό να πεινάει. Στην πιο ακραία περίπτωση που ούτε το κουπόνι με το επιδοτούμενο φαγητό αρκεί, ούτε το εργατικό του κέντρο, ούτε η οργάνωση της γειτονιάς, μπορεί να φάει δωρεάν σε κάποιο από τα εστιατόρια για απόρους. Γκουρμέ δεν είναι, αλλά είναι φαγητό, με θερμίδες.

Το πιο ακραίο όμως απ’ όλα ήταν το κουκ, το τουριστικό νόμισμα που εφεύραν οι Κουβανοί για να κλέβουν τους τουρίστες νόμιμα, η απόλυτη αισχροκέρδεια.

Οι Κουβανοί χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο νόμισμα όταν πάνε στο σούπερ μάρκετ...

Ευτυχώς που από την τρίτη μέρα ανακαλύψαμε τι συνέβαινε και ψωνίζαμε μόνο με το τοπικό νόμισμα γλιτώνοντας πολλά χρήματα. Τέτοια τουριστικά τρικ ανακαλύψαμε πολλά στο ταξίδι μας στην Κούβα,

Δεν κατανοώ το περί ανακάλυψης... Η τουριστική μπροσούρα που δίνουν στο αεροδρόμιο ενημερώνει ξεκάθαρα το τι μπορεί κανείς και τι όχι να καταναλώσει σε ποιο νόμισμα. Σε γενικές γραμμές τα εισαγώμενα προϊόντα πωλούνται σε σκληρό νόμισμα, διότι σε τέτοιο αγοράστηκαν.

μέχρι το πιο ακραίο που μας ζητήθηκε να πληρώσουμε 25 ευρώ κατά την έξοδο μας από τη χώρα στο αεροδρόμιο, επειδή επισκεφτήκαμε τη χώρα τους.


Σας ζητήθηκε να πληρώσετε 25 πέσος (κι όχι ευρώ) ο φόρος αεροδρομίου, που όπως και σε δεκάδες αεροδρόμια ανά τον πλανήτη δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο, αν κι αυτό εξαρτάται από την αεροπορική με την οποία πετάξατε. Π.χ. η jetairfly τον περιλαμβάνει στην τιμή.

Ευχαριστούμε πολύ για τις διευκρινίσεις και είναι πολύ χρήσιμο που έγιναν από κάποιον που ΖΕΙ εκεί, για όσους σκοπεύουμε να πάμε στο μέλλον.Θεωρώ ότι χωρίς τις διευκρινίσεις σου,υπήρχε κίνδυνος δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και μάλιστα πιθανόν χωρίς τελικά να συνεχιστεί καν η ιστορία του θεματοθέτη.....
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ωραια , καιρό σκεφτομουν να απαντησω , αλλά ελεγα δεν μπορει να το δει ο Γιωργος και να γραψει τα ωραια κατεβατά του.
Επειδη κάτι ξερω απο Κουβα , ειναι οπως τα λεει ο Γιωργος στα πρακτικα θεματα και στις τιμες . Τωρα αν σου κανει κλικ σαν χωρα ή οχι ειναι αλλο κεφαλαιο .
Προσωπικα, Κουβα και ξερό ψωμι ....
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Ευχαριστούμε πολύ για τις διευκρινίσεις και είναι πολύ χρήσιμο που έγιναν από κάποιον που ΖΕΙ εκεί, για όσους σκοπεύουμε να πάμε στο μέλλον.Θεωρώ ότι χωρίς τις διευκρινίσεις σου,υπήρχε κίνδυνος δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και μάλιστα πιθανόν χωρίς τελικά να συνεχιστεί καν η ιστορία του θεματοθέτη.....
Καλά, μη βάζεις τον εαυτό σου και στην ίδια κατηγορία με κάποιον που ζεί εκεί.

Κάποιος που ζεί εκεί, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με εμάς που πήγαμε μια φορά στη ζωή μας και ίσως να πάμε ακόμη μία. Ότι και να κάνουμε, οι διαφορές απο εμένα με κάποιον που ζεί εκεί (ή με την ΚΙΚΙ που έχει πάει πολλές φορές και όχι μόνο), είναι τεράστιες, μας αρέσει δε μας αρέσει.

Αλλά ούτως η άλλως, κάθε ταξιδιώτης είναι διαφορετικός απο τον άλλον. Δηλαδή είτε κάποιος γράψει τι υπέροχα που είναι, είτε πόσο χάλια είναι, σημαίνει κάτι; Καλό είναι να διαβάζουμε όλες τις ιστορίες, αλλά τελικά, καθένας περνάει και ζεί ένα διαφορετικό ταξίδι. Εκεί είναι η μαγεία!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Καλά, μη βάζεις τον εαυτό σου και στην ίδια κατηγορία με κάποιον που ζεί εκεί.

Κάποιος που ζεί εκεί, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με εμάς που πήγαμε μια φορά στη ζωή μας και ίσως να πάμε ακόμη μία. Ότι και να κάνουμε, οι διαφορές απο εμένα με κάποιον που ζεί εκεί (ή με την ΚΙΚΙ που έχει πάει πολλές φορές και όχι μόνο), είναι τεράστιες, μας αρέσει δε μας αρέσει.

Αλλά ούτως η άλλως, κάθε ταξιδιώτης είναι διαφορετικός απο τον άλλον. Δηλαδή είτε κάποιος γράψει τι υπέροχα που είναι, είτε πόσο χάλια είναι, σημαίνει κάτι; Καλό είναι να διαβάζουμε όλες τις ιστορίες, αλλά τελικά, καθένας περνάει και ζεί ένα διαφορετικό ταξίδι. Εκεί είναι η μαγεία!

Μα επειδή ακριβώς δεν είμαστε στην ίδια κατηγορία με τον Yorgo, για αυτό είναι τόσο χρήσιμες για μένα οι πληροφορίες που δίνει.Επίσης, ο Yorgos δεν αναφέρθηκε στο αν είναι υπέροχα ή όχι, αλλά σε ποσοτικά δεδομένα που ο θεματοθέτης τα δίνει αλλιώς.Επίπλέον, ο Υοrgos είπε ότι θα αναφερθεί σε μετρήσιμα μεγέθη, τα οποία είναι ξεκάθαρα δεν είναι υποκειμενικό θέμα. Τέλος, δεν αναφέρθηκα σε σένα γιατί η συζήτηση σου με τον Yorgo επικεντρώθηκε στην ενοικίαση αυτοκινήτου,αλλά στο θεματοθέτη pascali που έδωσε διάφορες πληροφορίες και αριθμούς που από ότι κατάλαβα από το πόστ του Yorgo δεν ισχύουν. Για μένα τουλάχιστον η απάντηση του ήταν χρήσιμη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom