Γαλλία Κάννες: Στην κρουαζέτ των κινηματογραφικών ονείρων

nikikef

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Για δώδεκα ημέρες κάθε Μάιο, οι Κάννες γίνονται το κέντρο του κινηματογραφικού σύμπαντος. Παραγωγοί, διανομείς, δημοσιοσχετιστές, σταρ και σινεφίλ μαζεύονται κάθε χρόνο στην όμορφη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας για να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να προωθήσουν τις ταινίες τους. Στην περίοδο του φεστιβάλ κινηματογράφου βρέθηκα και'γω στις Κάννες πραγματοποιώντας ένα παιδικό μου όνειρο. Όταν το φέστιβάλ έρχεται στη πόλη η Croisete «φλέγεται» από ζωή. Κομψοί άνδρες και γυναίκες κατηφορίζουν τη λεωφόρο, μιλώντας στα κινητά τους τηλέφωνα σε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες. Τα σμόκιν και οι τουαλέτες εμφανίζονται τα βράδια σε κοσμικά πάρτι με διακεκριμένους προσκεκλημένους στο Carlton, το Majestic ή το Palais de Stephanie.

Στο μεταξύ, οι απρόσκλητοι μαζεύονται γύρω από τους σταρ καθώς οι ίδιοι κατεβαίνουν από τις πολυτελείς λιμουζίνες τους για να ανέβουν τα στρωμένα με κόκκινο χαλί σκαλιά του Palais. Οι ακόμα πιο επίμονοι ζητούν προσκλήσεις που θα τους εξασφαλίσουν την είσοδο τους εκεί, βάζοντας τα καλά τους και αναφωνόντας An invitation s'il vous plait!

Η ζωή είναι ένα φεστιβάλ για όλο το Μάιο στις Κάννες και η λάμψη του σε θαμπώνει από τη στιγμή που προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο της Νίκαιας. Με λεωφορείο, τρένο ή... ελικόπτερο ήταν η απάντηση της ευγενέστατης υπαλλήλου του αεροδρομίου όταν τη ρώτησα πως μπορώ να φτάσω στην περιοχή, κάνοντας με να αισθανθώ ως εκκολαπτόμενη σταρ που απλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Φυσικά επέλεξα το λεωφορείο. Φωτογραφίες διάσημων ηθοποιών και σκηνοθετών καθώς και η επίσημη αφίσα του φεστιβάλ κοσμούν από τα ξενοδοχεία και τα πολυτελή μαγαζιά, μέχρι τις στάσεις των λεωφορείων και τα καφέ της πόλης. Εγκληματίστηκα γρήγορα με το χώρο, φόρεσα και' γω τα επίσημα ρούχα μου, ίσιωσα την πλάτη μου και προχώρησα με αυτοπεποίθηση στους δρόμους της Croisete. Η μεγάλη οθόνη ποτέ δεν ήταν ξανά τόσο κοντά μου!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών όμως είναι πάνω από όλα ταινίες. Ένα σύνθετο σύστημα αδειών, το οποίο βασίζεται σε διαπιστεύσεις, καθορίζει το ποιος θα μπει σε ποιά αίθουσα και για ποια ταινία με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η είσοδος στο Grand Theatre Lumiere, εκτός και αν είσαι με κάποιο τρόπο συνδεδεμένος με τη βιομηχανία του κινηματογράφου οπότε όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλμ προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού προγράμματος σε κατηγορίες όπως το Δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών, το οποίο είναι φιλικό προς το κοινό. Εκεί, με ανοιχτά εισιτήρια -και λίγο στήσιμο στην ουρά- σου επιτρέπεται να μπεις σε οποιδήποτε ταινία επιθυμείς και ναι να πατήσεις στο κόκκινο χαλί.
Όσον αφορά τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα μέσα στην πόλη των Καννών, ιδιαίτερα την περίοδο του φεστιβάλ, οπότε φροντίστε να κάνετε τις κρατήσεις σας πολύ νωρίτερα και σε περιοχές γύρω από τις Κάννες όπως το Juan Le Pin (γύρω στα 80 ευρώ την βραδιά). Η Κάννες όμως δεν είναι μόνο το φεστιβάλ κινηματογράφου. Επιβάλλεται μια βόλτα στη παλιά πόλη αλλά και στα υπαίθρια παζάρια που έρχονται σε αντίθεση με τα πανάκριβα καταστήματα των γνωστών οίκων μόδας που περνάς την είσοδο τους μετά από face control.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.240
Μηνύματα
884.595
Μέλη
38.927
Νεότερο μέλος
Vagkouk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom