Τσεχική Δημοκρατία Κάνοντας Αλχημίες Στην Βοήμια με Pilsner, Kozel etc

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Κάθε μεγάλη πόλη έχει τον δικό του μύθο, ο οποίος, πάντα θα έχει μια σταγόνα αλήθειας, και το υπόλοιπο είναι απλά φαντασία. Ο μύθος της Πράγας, έρχεται από τις ιστορίες των Αλχημιστών και των Αστρολόγων μαζί με λίγη μαγεία και πολλά μυστήρια. Για πολλά χρόνια η Πράγα ήταν ο παράδεισος των Αλχημιστών, Αστρολόγων και Αγίων.
Με αυτήν την μικρή εισαγωγή, θα ξεκινήσω να περιγράφω για μια από τις ποιο αγαπημένες μου πόλεις, την Πράγα. Μετά από κάμποσους μήνες στην Κρακοβία, επιχείρησα να πάω με το τρενάκι στην πρωτεύουσα της Βοημίας. Θα προσπαθήσω όσο ποιο απλά να περιγράψω την πόλη και τι να κάνετε μέσα σε λίγες μέρες.
Την πρώτη μέρα σας στην Πράγα σας συστήνω να ξυπνήσετε νώρις και να κατευθυνθείτε στο διάσημο αξιοθέατο της Πράγας δηλαδή την Γέφυρα του Καρόλου (Karlův most) μιας και πρωί δε υπάρχει πολλή κόσμος τότε στην γέφυρα, και θα γλυτώσετε τον συνωστισμό. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1357 υπό την αυτοκρατορία του Βασιλιά Καρόλου IV, και αποτελούσε σημαντικό δεσμό μετάξυ των δύων περιοχών της Πράγας. Κατά μήκος της γέφυρας έχουν κτιστεί 31 αγάλματα αγίων (δυστυχώς την περίοδο που ήμουν στην Πράγα, ήταν υπό ανακαίνιση). Από την Γέφυρα του Καρόλου μπορείς να χαζέψεις τον ποταμό Μολδάβα, το Κάστρο της Πράγας (Pražský hrad) αλλά επίσης μπορείς να δεις διάφορους μικροπωλητές, ζωγράφους και δυστυχώς πορτοφολάδες.
Με τα ποδιά μπορείτε να περπατήσετε την οδό Karlova για να βγείτε στην Παλιά Πόλη της Πράγας (Staré Město) στο οποίο βρίσκονται μερικά από τα ποιο διάσημα κτήρια της Πράγας ένα από αυτά η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (sv. Mikuláš). Χτισμένη σε στυλ Μπαρόκ, περιέχει υπέροχες ζωγραφιές και ένα καταπληκτικό όργανο, με το οποίο κάνουν συναυλίες τα απογεύματα κλασικής μουσική και τζαζ . Δεύτερη διάσημη εκκλησία είναι και η εκκλησία του Αγίου Τυν (sv. Týn/Ungelt). Εκεί κοντά, θα βρείτε και το διάσημο ρολόι των Αστρονόμων (Pražský orloj), που σε κάθε ολοκληρωμένη ώρα (από τις 09:00 μέχρι της 21:00) φιγούρες Αγίων, υπό τον ήχο ενός κουδουνιού, που χτυπάει ο χάρος.
Δίπλα στην πλατεία βρίσκετε και η διάσημη πλατεία Václavské náměstí η κεντρική πλατεία της Πράγας. Σε αυτήν την πλατεία πυρπολήθηκε ο Jan Palach στην επανάσταση της Πράγας το ‘68 και εκεί ξεκίνησε και η Μεταξένια Επανάσταση το ’89. Στον διαδρομή μας θα συναντήσουμε το διάσημο Πανεπιστήμιο του Καρόλου (το αρχαιότερο στην Ανατολική Ευρώπη) και την καλύτερη παμπ τον Zlateho Tygra, με την ποιο φρέσκια μπύρα σε όλη την Πράγα.
Την δεύτερη μέρα, καλό θα είναι να σηκωθείτε και πάλι νωρίς και να πάτε στο κάστρο της Πράγας. Θα χρειαστεί να ανεβείτε κάμποσα σκαλιά, άλλα η θέα από πάνω θα σας δικαίωση, την κούραση. Στην είσοδο του κάστρου θα δείτε τους φρουρούς του, και μόλις μπείτε μέσα, η εικόνα του κάστρου, αυτόματος σας γυρνάει 300 χρόνια πίσω (αν εξαιρέσουμε τις απαράδεκτες διαφημιστικές πινακίδες). Πρώτος σταθμός: Η Χρυσή Οδό (Zlatá Ulička) οπού όπως λέει ο μύθος εκεί οι αλχημιστές προσπαθούσαν να φτιάξουν χρυσό και την φιλοσοφική πέτρα.
Για δεύτερο διαλέξτε το Κάστρο της Πράγας, και μετά τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βιτ (Katedrála svatého Víta). Αυτός ο Γοτθικός Ναός, κτιζόταν 600 χρόνια (από το 1344) για να ολοκληρωθεί, λίγο μετά τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το εσωτερικό έχει πάρα πολλά κοινά με τον καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου. Τεράστιο με υπέροχα βιτρό, τα οποία φωτίζονται με την βοήθεια του ήλιου. Πριν πάτε στην πλατειά Malostranski, κάντε μια μικρή παράκαμψη από τους Βασιλικούς Κήπους.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για την βραδινή έξοδο, για την νυχτερινή Πράγα. Διπλά στο Εθνικό Θέατρο (Národní Divadlo) υπάρχει το διάσημο κτήριο Ginger And Fred (από την ομώνυμη ταινία του Φέλλινη). Μερικές φωτογραφίες από την νυχτερινή Πράγα πριν να πάμε στην Παλιά Πόλη
Κάστρο της Πράγας, Γέφυρα Καρόλου.
Άμα θα είστε στην Πράγα τους ‘Κρύους μήνες’ σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πιείτε Grog (τσάι με ρούμι), ζεστό κρασί ή ζεστή σοκολάτα παρέα με ένα υπέροχο γλυκό το trdlo. Η νυχτερινή όψη της Πράγας είναι τόσο όμορφη όσο και την μέρα. Όλα φωταγωγημένα, η πλατεία, το ρολόι και ο Ναός Αγίου Τυν. Για τέλος άφησα την πλατειά Václavské, με μια μικρή γεύση από Ελλάδα.
Για την τελευταία μέρα (και αν έχει καλό καιρό) ωραίο μέρος για καφέ, είναι η κεραία της τηλεόρασης (Žižkovský vysílač) όπου πεινώντας το καφέ σας μπορείτε να έχετε θέα όλη την Πράγα στα πόδια σας.
Δυστυχώς το ταξίδι μου τελειώνει εδώ, και πρέπει να ετοιμάζομαι για την επιστροφή μου στην σχολή. Οι εντυπώσεις μου από την Πράγα? ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ! Μια πόλη χαρούμενη, με πολλή φαί και πάρα πολύ καλή μπύρα, υπέροχες Τσέχες και πάρα πολλά πράγματα να δεις. Απλά υπέροχα!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
εχετέ βαρεθεί τους απλούς Σερβιτόρους στο εστιατόριο παμπ στην Πράγα; θα θέλατε να ζήσετε κάτι το διαφορετικό; Εστώ ρε αδερφέ, να παραγκήλεις μια μπύρα, και να έρθει διαφορετικά από ότι συνήθως. τότε η ΑΜΑΝ teleshoping είναι εδώ.

Στο τελευταίο μου ταξίδι στην Πράγα, με την παρέα μου ανακαλύψαμε αυτό το μαγαζί.

V?topna - Home

θα μου πείτε τι το ιδιαίτερο έχει, νομίζω πως πρέπει να δείτε το βίντεο παρακάτω


αντί για σερβιτόρους, το φαγητό ή η παγωμένη μπύρα, θα σας την παραδώσουν, μινιατούρες τρένων

οι τιμές είναι πολλή καλές (ριζότο από 3 ευρώ) και μισό λίτρο μπύρας από 1.2 ευρώ ;)

V?topna - Drink timetable
 
Last edited by a moderator:

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά σύντροφε Αθανάσιε .


Ακριβώς ενα χρόνο μετά γραφεις post στην συγκεκριμένη ιστορία
και τι σύμπτωση μια Ταξιδιωτική ιστορία για την Αγαπημένη Πράγα να ''χτυπιέται ''στην Ιστορία του Μήνα :cool:.

ΥΓ. 1,2 το μισόλιτρο ??? Πάει χάλασε και η Πράγα και ανέβασαν τιμες τα μαγαζιά :haha::haha:
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
ο παναγία μου, ούτε καν το πρόσεξα αυτό, ότι το πόσταρα, ακριβώς ένα χρόνο πριν :Ο :Ο

όσο για τις τιμές,
έχω μερικά μπαράκια, που ακόμα την μπύρα την έχουν 1 λίτρο 0.9 ευρώ, και μάλιστα στο κέντρο της παλιάς πόλης :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom